Programma van eisen (PVE)

Geplaatst op 21-07-2023  -  Categorie: Algemeen

Programma van eisen (PVE)

 
De Gemeente Súdwest Fryslan heeft de intentie het gebied waarin we zijn gehuisvest te herontwikkelen. In dat licht heeft de gemeente aan ons gevraagd een zogenoemd  programma van eisen (PVE) op te stellen voor een nieuwe roeiaccommodatie en dat in september aan te leveren. In de ALV van maart hebben we gevraagd wie wil helpen hierover mee te denken. Sjouwe en Martijn denken samen met een 4-tal leden na over de hoofdlijnen die we dan naar voren moeten brengen. Inmiddels heeft de gemeente SWF ons gevraagd al in juli een eerste concept aan te bieden omdat men in september met een eerste gebiedsvisie wil komen. Er staat inmiddels een afspraak om hierover met de gemeente te spreken ingepland, ook in juli.
 
Insteek van de vereniging is in alle contacten met de gemeente tot nu toe geweest dat we aan De Geeuw willen blijven. Voor het overige is een PVE in zijn algemeenheid en helemaal in deze fase nog bijzonder abstract. Het gaat over randvoorwaarden en oppervlakten. De KNRB heeft een handboek accommodaties uitgebracht dat hierbij behulpzaam is. Nadrukkelijk is een PVE geen schets van een gebouw of locatie. Hoe we ergens ingetekend worden moeten we dus ook afwachten.
 
Insteek van de commissie is een accommodatie na te streven die groei naar 300 leden niet in de weg zit. Dat lijkt veel, maar bedacht moet worden dat we het hebben over een accommodatie die op zijn vroegst in 2028 gerealiseerd kan zijn en dan tenminste 25 jaar dienst moet kunnen doen zonder dat deze al snel te klein is. Voor het overige is er eigenlijk nog weinig te melden of aan de vereniging te presenteren. Door een concept te verstrekken houden we ook nog de mogelijkheid het wat aan te passen. We verwerken dit in een presentatie waarin we uitleggen wie we zijn, wat we doen en wat we nodig hebben.
 
Wie vragen of suggesties heeft, graag mailen naar Martijn (rettizroov.[antispam].@degeeuw.nl)
 
 
 

Roeivereniging de Geeuw
Malta 1a
8601GW SNEEK
Nederland

 

siraterces.[antispam].@degeeuw.nl