Midweekroeien

Geplaatst op 23-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jeannette Hebly

Recreatief roeien in een sportieve en prettige sfeer bij eigen en andere verenigingen in heel Nederland op een doordeweekse dag.

Binnen RV de Geeuw is het midweekroeien vele jaren georganiseerd door Jacqueline Groenendijk. Recent heb ik dit van haar overgenomen en heb ik de eerste landelijke midweek roeivergadering in Hilversum al mogen bijwonen.

Het doel van midweekroeien is kennismaken met nieuw roeiwater en uitbreiding van de sociale contacten in de toerroeiwereld. Het sportieve, recreatieve en sociale element staat voorop. Het kennismaken met andere vaargebieden kan weer ingezet worden binnen de eigen vereniging voor het organiseren van roeitochten buiten de eigen provincie.  

De deelnemende verenigingen organiseren midweekroeitochten in eigen vaargebied, waarbij gebruikgemaakt wordt van de boten van deze vereniging, vaak tegen een kleine vergoeding.

Deelname is mogelijk door iedereen met roei- en stuurervaring op scullen en sturen II  niveau. Je moet een C4 vertrouwd kunnen roeien en sturen. Roeiers van alle leeftijden zijn welkom.

Aangezien het gaat om kennismaken met nieuw roeiwater is er bij tochten een maximum van 5 deelnemers per vereniging gesteld (soms minder, afhankelijk van de grootte van de club en het aantal beschikbare boten), dit is om meerdere verenigingen de kans te geven nieuw vaargebied te leren kennen.

Aan het begin van het nieuwe jaar zal er een midweek-roeitochtenkalender bekend zijn die t.z.t. in de kantine opgehangen zal worden.

Binnen RV de Geeuw is de woensdag de midweekroeiochtend. Al jaren gecoördineerd door Jacqueline en Tom Groenendijk.  Iedereen met SC en sturen II kan op deze ochtend om 09.00 uur  instappen. Je hoeft je niet aan te melden, op de ochtend zelf wordt bepaald in welke boten er geroeid zal worden, afhankelijk van het aantal aanwezigen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de landelijke midweekroeidagen en een berichtje ontvangen als inschrijving mogelijk is, geef dan je naam door aan ondergetekende.

Leuk als er veel gebruikgemaakt gaat worden van deze mogelijkheid om bij andere verenigingen in het land te roeien.

Zijn er vragen dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet,  Jeannette Hebly

ylbehj.[antispam].@kpnmail.nl

06-38328179

 

 
 
 

Roeivereniging de Geeuw
Malta 1a
8601GW SNEEK
Nederland

 

siraterces.[antispam].@degeeuw.nl