De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Home | Vlotvernieuwing 1

Vernieuwing van het Vlot

 

Eindelijk is het dan zover: na veel nadenken, tekenen, rekenen, overleggen en organiseren is er dan een plan dat nu uitgevoerd gaat worden: zaterdag 15 oktober 2022 om 13.00 u wordt een begin gemaakt met het in elkaar zetten van een metalen frame. Dat frame moet dienen om aan weerszijden een rij drijvers aan te bevestigen en een serie balken te herbergen die de kunststof planken van het oude vlot weer gaan dragen.

Onder leiding van Sjouwe, Tom en Thomas gaat een groep van 23 leden  -  waaronder ook mensen die voor de catering zorgen - hiermee aan de slag.

Na afloop van de eerste middag wordt al duidelijk hoe het vlot er uit gaat zien. Onderstaande foto's laten het  verloop van de werkzaamheden zien.

 

Zaterdag 15 oktober.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 16 oktober.

Het stalen frame van het tweede gedeelte is nu ook in elkaar gezet. Op het eerste gedeelte zitten de kunststof  planken al op het frame.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 17 oktober

De laatste planken worden van het oude vlot verwijderd. Het eerste gedeelte drijft al. Het zal even wennen zijn: het beweegt een beetje. Er wordt hard gewerkt aan het  monteren van het tweede deel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 18 oktober

Deel drie van het vlot wordt ook nu in elkaar  gezet. Te zien is hoe het vlot straks op en neer kan bewegen met de waterhoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 19 oktober.

Vandaag is het oude vlot weggesleept. Het eerste nieuwe vlotgedeelte is...........  lees hier verder.

 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!