Paginanaam

 

Vloot

roeidag

Je moet roeien met de riemen die je hebt. En dat zijn er bij RV De Geeuw heel wat! Er liggen zo’n 40 goed onderhouden roeiboten in de loods. Er zijn skiffs, wherry’s, C-boten, en gladde (wedstrijd)boten. Er zitten prachtige klassieke houten boten tussen, maar de meesten zijn moderne kunststof exemplaren. In 2022 zijn er nog tweecoastal skiffs bijgekomen, zodat er kan worden geskiffd op wat woeliger water. En dan is De Geeuw nog de trotse eigenaar van een echte Finse Kerkboot, een bijzondere roeiboot voor 14 roeiers en een stuurman. De materiaalcommissie houdt de vloot in een puike conditie.

vlot-nieuw
Om de boten te water te laten is in 2022 een vernieuwd drijvend vlot aangelegd.
Je kunt alleen roeien in een skiff, met z'n tweeën in een dubbele skiff. Met meerdere roeiers in een gestuurde of ongestuurde roeiboot, in een gladde boot (zonder kiel), zelfs met z'n achten in een z.n. acht. Boordroeien met vier roeiers hoort ook tot de mogelijkheden. Voor alle groepen zijn er mogelijkheden en het komt zelden voor dat er geen boot beschikbaar is.
Welke boten er zijn en aan welke eisen je moet voldoen om er in te mogen roeien, staat vermeld in hette boten zijn uitsluitend gereserveerd voor de eigen leden van de vereniging. Maar er zijn ook enkele wherry’s en C-boten die door roeiers van andere verenigingen gehuurd kunnen worden. Ook de Finse Kerkboot kan door externen gehuurd worden. Je vindt alle informatie daarover op de pagina’s over de verhuur van boten.

 

kerkboot-a 2