De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Vereniging | Toercommissie

De toercommissie zorgt voor een groot aanbod aan toertochten. De agenda voor de tochten in 2019 vind je hier.

Als er meer informatie per tocht is, zul je deze hieronder vinden.

 

Vroege Vogel Tocht

Het voorjaar nadert en roeiers komen – ieder op zijn / haar eigen manier, voor zo ver van toepassing, uit de “winterrust”. De tijd van toerroeien breekt aan. Daarom kondigt de toercommissie nu al vast de VROEGEVOGEL TOCHT aan. Op zaterdag 23 maart 2019 gaan we bij het krieken van de dag om ongeveer 6.45 uur los van het vlot. Vroeg uit de veren om te genieten van het “ontwakende” natuur! De route is een verrassing maar velen zijn nog weinig op – een deel van - dit roeiwater geweest. Halverwege de tocht bezoeken we een etablissement waar de uitbater ook vroeg uit de veren gaat om ons te voorzien van een warm drankje. We roeien in Cx+ materiaal. De lengte van de route is ongeveer “2 maal ons rondje Brekken”. Nadere informatie en de uitnodiging om in te schrijven hangt vanaf 23 februari op het prikbord. De inschrijving sluit op 15 maart!

Inschrijven uitsluitend op de intekenlijst op het prikbord in de kantine van De Geeuw.
 

Roei- en fietstocht

Op zondag 14 april vindt de Roei-en-Fietstocht plaats, een leuke afwisseling van roeien en fietsen. Geschikt voor alle roeiers, we roeien in C-boten. We roeien een afstand van circa 15 km, er wordt een vergelijkbare afstand gefietst. Bouwe Wilkens begeleidt de fietsers op zijn eigen wijze, enthousiast en informatief. De lunchpauze is in Oosterlittens, waar we de lunch nuttigen, soep met stokbrood!
Daar wisselen wij van roeiboot en fiets .

  • Verzamelen : 9.00 uur bij de vereniging
  • Vertrek : 9.30 uur
  • Terug bij de vereniging : circa 16.00 uur

Intekenen kan vanaf 7 maart tot 2 april op het aanmeldformulier in de kantine. Kosten : € 7,- p.p. - koffie/thee met lekkers onderweg - soep met stokbrood bij de lunch. Een week voor de tocht ontvangen de deelnemers een mail met de laatste informatie. Wij hopen op grote belangstelling.
Namens de toercommissie, Atie Wilkens en Nettie de Vries.

 

2-daagse Hollandse poldertocht door het Groene Hart op 18 en 19 mei 2019

Vertrek rond 7.00 uur bij de Geeuw. We rijden dan met eigen auto’s naar waar we rond 9.30 uur worden verwacht bij Roeivereniging in Alphen aan de Rijn.

Route eerste dag: Vanuit Alphen aan de rijn, over Ziende vaart en Meie door Zwammerdam, over de Nieuwkoopse plassen en door prachtig verstild Hollands landschap. Afstand ongeveer 34 km

We overnachten in hotel Avifauna (vd Valk) in Alphen aan de Rijn. Hier zijn 2 pers. Kamers gereserveerd. De volgende ochtend uiteraard ook een ontbijt.

Op zondag maken we een kortere tocht over de Braassem, Oude wetering en de Leidsevaart. Afstand ongeveer 26 km. Er zijn meer mogelijkheden. Dat stemmen we op de ochtend samen af. Op deze dag is er onderweg een lunch geregeld.

We mikken erop om rond drie uur in de middag weer terug te zijn. Dan sluiten we ons roeiweekend af en vertrekken we weer richting Sneek.

Over het vaarwater:

Het vaarwater in het Groene Hart is uitdagend zoals we dat in Friesland ook gewend zijn; We gaan er sluizen, verschillende bruggen en zelfs een ‘overdraagplaats’op de route treffen.

Max. aantal deelnemers: 16. Kosten: 90 euro p.p.waarvoor: huur Wherries, overnachting en ontbijt bij vd Valk, lunch op zondag en benzine vergoeding chauffeurs.

Op zaterdagochtend graag zelf een lunchpakket meenemen. Het diner op zaterdag en overige drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie: Jetske Cnossen of Ellen Wolke.

Inschrijven voor deze tweedaagse tocht kan vanaf 20 maart op het prikbord. 

 

Verslagen van toertochten 
 

De toercommissie bestaat uit de volgende leden:

Fred van der Werf (coördinator), Thomas Klein, Atie Wilkens, Andrea Palm, Yolande Maus, Nettie de Vries, Marscha Elling, Jetske Cnossen en Ellen Wolke.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!