De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Vereniging | Instructiecommissie

De instructiecommissie organiseert instructie voor ervaren en onervaren roeiers, ter voorbereiding de roei- en stuurexamens. Er wordt op het water lesgegeven, op de ergometer en in de bak. Tevens worden er elk jaar theorielessen gegeven. Beginnende roeiers leren meer over de techniek en over het materiaal. Instructeurs leren hoe ze een les kunnen voorbereiden, de lessen kunnen opbouwen, en verbeterpunten kunnen signaleren.

Belangrijk is het plezier hebben in het roeien en het veilig kunnen roeien. Dit willen we bereiken door op een positieve manier les te geven.

Handleidingen

De Geeuw ondersteunt het roeien ook met theoretisch materiaal. In het Roeiboek staat algemene informatie over onze roeivereniging. Verder vind je informatie over het materiaal, de commando’s die voor het roeien worden gebruikt, de roeibeweging en –techniek, de stuurtechniek, de exameneisen en de vaarregels.

 

Voor wie meer informatie over het roeien wil is er nog aanvullende informatie:

 

Instructeurs

De instructie bij De Geeuw wordt verzorgd door leden van de vereniging. Er zijn verschillende niveaus waarop les wordt gegeven. De Instructiecommissie is altijd op zoek naar instructeurs, dus als je les wilt geven, laat het de Instructiecommissie dan weten via instructie@degeeuw.nl. In principe mag je instructie geven op een bepaald niveau als je zelf het desbetreffende examen hebt behaald.

 

Ondersteunend lesmateriaal

Ter ondersteuning van de instructeurs wordt er elk jaar een wintercursus gegeven (zie kalender) waarin de instructeurs les krijgen in de lesopbouw en lesvoorbereiding, het analyseren van verbeterpunten en een verdieping over het lesgeven vanuit de stuurstoel.

De vereniging biedt het volgende lesmateriaal aan:


 

De Instructiecommissie organiseert jaarlijks diverse activiteiten ten behoeve van de instructie.

              

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!