Paginanaam

Instructiecommissie

 

Het hart van de vereniging is de  instructiecommissie. Die zorgt ervoor dat iedereen goed leert roeien en dat ook blijft doen. Daardoor blijven roeiers plezier houden in het roeien, zorgt ze voor de veiligheid op het water en voorkomkt schade aan het roeimateriaal. De commissie  organiseert instructie voor ervaren en onervaren roeiers, ter voorbereiding de roei- en stuurexamens.

Er wordt op het water lesgegeven, op de ergometer en in de roeibak, een sooert roeiboot die aan de wal vastligt. Tevens worden er elk jaar theorielessen gegeven. Beginnende roeiers leren meer over de techniek en over het materiaal. Instructeurs leren hoe ze een les kunnen voorbereiden, de lessen kunnen opbouwen, en verbeterpunten kunnen signaleren.

Belangrijk is het plezier hebben in het roeien en het veilig kunnen roeien. Dit willen we bereiken door op een positieve manier les te geven.

Handleidingen

De Geeuw ondersteunt het roeien ook met theoretisch materiaal. In het  Roeiboek  staat algemene informatie over onze roeivereniging. Verder vind je informatie over het materiaal, de commando’s die voor het roeien worden gebruikt, de roeibeweging en –techniek, de stuurtechniek, de exameneisen en de vaarregels.

Op het ledengedeelte van de website staat meer instructiemateriaal  over het roeien, o.a  .dit korte

Instructeurs

De instructie bij De Geeuw wordt verzorgd door leden van de vereniging. Er zijn verschillende niveaus waarop les wordt gegeven. De Instructiecommissie is altijd op zoek naar instructeurs, dus als je les wilt geven, laat het de Instructiecommissie dan weten via  eitcurtsni.[antispam].@degeeeuw.nl  In principe mag je instructie geven op een bepaald niveau als je zelf het desbetreffende examen hebt behaald.