De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Roeien | Wedstrijdroeiers

Wedstrijdroeien bij RV De Geeuw

Ook de wedstrijdroeiers kunnen bij De Geeuw goed uit de voeten. Er is een kleine kern van wedstrijdroeiers bij De Geeuw die regelmatig met wedstrijden meedoet, zoals de bekende "Head" in Amsterdam.

Heb je zin om te gaan wedstrijdroeien in Sneek? Neem dan contact op met de secretaris, hij helpt je verder.


lDe Head 2016

Tuurlijk gingen we dit jaar weer mee doen met de Head! Vorig jaar hadden we ook willen starten, maar door blessures is dat uiteindelijk niet gelukt. Dus, tijd voor een nieuwe poging. We zouden op tijd beginnen met trainen en er helemaal klaar voor zijn. Ja. Echt.

In de praktijk ging dat natuurlijk toch anders. Vijf vrouwen met een drukke baan, gezinnen en een sociaal leven; probeer die maar eens bij elkaar te krijgen en regelmatig te laten trainen. En dan is er ook nog het weer wat niet altijd mee werkt. Gelukkig hebben we wel allemaal zelf de hele winter doorgetraind en was er dus niks mis met de conditie. En dan was daar ook nog Theo, die ons de laatste weken vol enthousiasme heeft gecoacht! Zo konden we toch nog stappen zetten, al hadden we ook elke training weer het idee dat er meer in zat. Maar goed, we deden het voor de lol en zeker niet voor het resultaat. Toch?

Op 19 maart was het dan zo ver. We gingen naar Amsterdam. Jitske met Joram in de auto, Theo was al met Ineke die kant op en de rest ging gezellig in 1 auto. We hadden deze keer dus echt een supporters team, want ook Rixt Nynke ging mee! En zij krijgt een eervolle vermelding omdat ze meer dan 16 km heeft gefietst op een brakke vouwfiets.

Eenmaal in Amsterdam meteen maar de boot opgeriggerd en even rondgekeken op Skøll, de oude roeivereniging van Elbrich. Leuk hoor, zo’n studentenroeivereniging, maar toch maar gekozen voor koffie bij de iets schonere buren, Willem III. Kofiie met heerlijke verantwoorde mueslirepen, gemaakt door Marijke. Daar kwamen we er achter dat we toch wel heel erg op tijd waren en nog zeker twee uur moesten wachten voordat we de boot in konden. Gelukkig kwam in die tijd ook nog ter sprake dat de Head tegenwoordig van start gaat in Amsterdam en niet meer in Ouderkerk aan de Amstel, zoals vroeger. En dat we dat niet allemaal wisten. Best wel fijn dat we Joram, die eerst een stuk ging mountainbiken in Spaarnwoude, dat ook nog even konden laten weten, zodat hij ook echt bij de start zou staan en niet helemaal alleen in Ouderkerk bij de finish.

Eindelijk konden we dan ook echt de boot in het water leggen en gaan doen waar we voor kwamen. Uiteraard mooi op tijd lagen we op het water en konden we een stukje gaan inroeien. En vanaf haal 1 voelde het goed! Het water was onrustig door de vele roeiboten, maar toch wisten we de juiste halen te maken. We konden nog even een stukje op en neer in een zij kanaal, om daarna aan te sluiten in de rij naar de start. En dan is het toch wel heel fijn dat je een super rustige en vakkundige stuur aan boord hebt die dat allemaal zonder botsingen weet te regelen. Alice; je bent een topper! Volgend jaar weer?

Na heel wat laten lopen, paar haaltjes maken, stukje strijken, nee pak maar weer op en truien en T-shirts uittrekken, mochten we dan toch echt rondmaken en ons opmaken voor de start. Theo had ons nog het advies gegeven de eerste kilometer rustig te beginnen en in de ‘flow’ te komen. Tuurlijk joh! Doen we. En we hebben het ook echt geprobeerd, maar vanaf de eerste haal ging het zo lekker! Alles wat we in de trainingen nog misten was er nu wel. Het tempo lag hoger, de halen waren harder en effectiever en we gingen er voor! Binnen de eerste kilometer haalden we de eerste boot al in, namen we afstand van de boot achter ons en stoomden we op naar boot nummer 2 om in te halen. Hmmmmmm, dat ging best leuk. En hoe fijn is het om ook echt supporters langs de kant te hebben die vol enthousiasme blijven aanmoedigen en helemaal uit hun dak gaan!

Van de race zelf weten we allemaal eigenlijk niet zo heel veel meer. We hebben ons helemaal leeg geroeid en vooral geprobeerd compact en samen te blijven roeien. Als het even wegzakte voelde Alice dat meteen en met de juiste aanwijzing konden we weer verder. Theo, Rixt Nynke en Joram hielpen daar ook bij en zo hebben we 8 km lang een behoorlijk steady tempo en snelheid weten te behouden. Juliet heeft vanaf boeg maar 1 keer hoeven roepen dat het toch wel tijd was voor wat rust op de slidings. En dat was tijdens de eindsprint, die er dan ook niet echt uit kwam;-) We schijnen vier of vijf boten te hebben ingehaald, maar ook daar hebben we weinig van gemerkt. Het sturen ging fantastisch en wij hoefden alleen maar elke haal hetzelfde te doen. Klinkt best saai, maar dat was het niet. We hebben genoten van een fantastische dag en zijn super trots op onze 15de plaats overall. Toch best mooi voor zo’n cluppie uit Snits.

Theo, bedankt voor het coachen en je nooit aflatende enthousiasme! Rixt Nynke en Joram, super dat jullie er bij waren; het is toch echt anders als je een supportersteam op de kant hebt. En Alice, we love you! ag: Elbrich de Boer

Stuur: Alice Fahner

Boeg: Juliet Wielenga

Twee: Marijke de Ridder

Drie: Jitske van der Laan

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!