De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Roeien

De Roeisport

Roeien is een sport die je het hele jaar door kunt beoefenen - behalve als er ijs ligt -   en tot op hoge leeftijd.  Er zijn leden boven de tachtig die nog zeer regelmatig roeien. Bij roeien worden onze sterkste spieren  het meest gebruikt: de bovenbeenspieren. Roeien is een gezonde sport, die het hele  lichaam in beweging zet.

Daarnaast is het heerlijk om op het water je sport te beoefenen en dat in gezelschap van anderen te doen. Maar je kunt natuurlijk ook alleen roeien: skiffen.

In eerste instantie richten we ons bij De Geeuw op het recreatief roeien, dit noemen we toerroeien. Het betekent dat je recreatief roeit en tochten in de omgeving maakt, en zelfs ver daar buiten. Ook buitenlandse tochten behoren tot de mogelijkheden.

Maar er zijn ook mogelijkheden om te wedstrijdroeien. 

Omdat we zoveel mogelijk op vaste tijden roeien, leer je snel mensen kennen. Als je al ervaring hebt met roeien dan kun je contact opnemen met de secretaris van de vereniging. Je wordt dan via de roeicommissaris zo snel mogelijk aan een ploeg geholpen, of je krijgt toestemming om alleen te gaan roeien. Je kunt dan elk moment van het jaar beginnen met roeien.

Roeien is een technische sport en vaak een teamsport. Het is daarom nodig dat je les krijgt, de goede techniek onder de knie krijgt, leert samen te werken en leert wat veiligheid op het water inhoud. Dit alles word je bijgebracht door leden van de instructiecommissie.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!