De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuws | Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017
 

Roeien met ISK leerlingen:
hulp gevraagd op 19 juli 9.30 -12.00 uur

Sinds  de opening van het AZC in Sneek bestaat er een school voor asielzoekers jongeren en jongeren met status van 12 tot 18 jaar in Sneek, de ISK (internationale schakelklas). Zij leren hier onder andere de Nederlandse taal, volgen vakken als rekenen, tekenen, drama en computerles en natuurlijk mag het sporten niet vergeten worden, 2x per week gymles. Zodra ze de Nederlandse taal op een zeker niveau spreken, lezen en schrijven gaan ze naar het reguliere onderwijs waarbij het makkelijker wordt te integreren met de Nederlandse jongeren.
 
Op het ISK zit een divers gezelschap aan jongeren uit landen als Syrië, Eritrea, Ethiopië, Irak, Iran e.a. Wat is er leuker dan deze jongeren kennis te laten maken met de roeisport. De ISK organiseert op woensdagochtend 19 juli een sportochtend. Ze kunnen kiezen uit 4 sporten, waaronder roeien bij de Geeuw. Het bestuur staat achter dit initiatief en school is heel enthousiast dat wij dit willen organiseren.
 
20 jongeren gaan meedoen aan de clinic op de Geeuw, waarbij wij hebben aangegeven dat de ouders van de kinderen ook van harte welkom zijn. We gaan er een gezellige ochtend van maken. Veel, maar nog niet genoeg, vrijwilligers hebben zich al gemeld te komen helpen deze ochtend. Als je ook belangstelling hebt, dan ben je van harte welkom. Meld je van tevoren via instructie@degeeuw.nl, zodat we ook voor jou koek en koffie klaar hebben staan.
 
Het programma op 19 juli:
09.30 -10.00 uur: Ontvangst
10.00 uur: Verdeling in 4 groepen die een parcours gaan doen met ergometer, roeibak, roeien in de wherry en een rondleiding met info over roeien. Ouders kunnen kijken, genieten van hun kinderen in de boot, koffie, thee en koeken nuttigen en natuurlijk kennismaken met onze vereniging en leden.
12.00 uur: Afsluiting
 
Kom langs en we zorgen met z'n allen dat deze nieuwkomers in Nederland een onvergetelijke ochtend hebben!
 
Ieke, Sjoukje en Jeannette

Landelijke tocht op zaterdag 10 juni zeer geslaagd.

De Geeuw mocht 53 gasten uit Haarlem, Hengelo, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Leeuwarden en Brussel kennis laten maken met “ons” roeiwater. Het verslag is te lezen op de website.

Midzomernachttocht

In de aankondiging lazen we dat het op vrijdagavond 16 juni druk kan worden op het water met roeiers van de Zomernachttocht. En het werd druk! Het verslag is te lezen op de website.

Friese??? Verrassingstocht op zaterdag 1 juli

Helaas weinig animo voor onze Friese Verrassingstocht. Niet getreurd! Via ons netwerk zijn er 4 roeiers van De Geeuw uitgenodigd door RV Rijnmond  om in een C3 mee te roeien met de “Oorsprong van de Rottetocht” over de Rotte en Rottemeren bij Rotterdam. Geen Friese maar een Rotterdamse verrassing! Helaas is deze tocht geannuleerd wegens de verwachtte weersomstandigheden (veiligheid boven alles!!).

Cryptotocht 

Op zondag 17 september a.s. doen er weer roeiers van De Geeuw mee aan de Cryptotocht in Amsterdam.  De intekening voor deze tocht was in no time vol. We proberen nog meer boten te bemachtigen zodat we met een groter groep kunnen deelnemen.

Scullen & Smullen 

De toercommissie organiseert op zaterdag 9 september een mooie tocht(je) waarbij we een aantal keren aanleggen om iets lekkers gaan nuttigen. Koek & Sopie in de zomer!

Deze tocht is vooral bedoeld voor roeiers die nog nooit of niet vaak een tocht(je) geroeid hebben. Uiteraard zijn alle leden van Geeuw van harte welkom!!

In augustus hangt er een inschrijflijst in de kantine. We hopen op een grote deelname. Ook roeiers die (nog net) niet in het bezit zijn van diploma’s kunnen inschrijven.

Meet & Greet tocht op zaterdag 30 september

In samenwerking met de instructiecommissie organiseert de toercommissie op

30 september een kerkboot tocht in het teken van “ontmoeten”, bedoeld voor leden die nog niet zo lang lid zijn. Nadere informatie volgt nog.

Sûkerbôletocht 2017 in een nieuwe vorm

Op 26 en 27 augustus 2017 organiseert RV Aengwirden in samenwerking met RC De Dragt een nieuwe vorm van de Sûkerbôletocht. Deze kent minder kilometers dan voorheen. De route gaat van Heerenveen naar Drachten en terug. De informatie hangt op het prikbord in de kantine. Belangstellenden kunnen zich rechtstreeks wenden tot de organisatie.

11-stedentocht voor kano's en motor/zeilboten

Maandag 24 juli a.s. zal er gebruik worden gemaakt van onze verenigingsfaciliteiten door leden van de WSV De Meeuwen uit Leeuwarden die een 11-stedentocht organiseren voor voornamelijk kano’s en motor/zeilboten. De jeugdleden zullen tussen 10 en 16 uur zorgen dat alle deelnemers de Sneker stempel krijgen!

Van de instructiecommissie:

Met een gezellige en heerlijke picknickvaartocht hebben we afscheid genomen van Sjoukje en Trienke die onze commissie hebben verlaten. We willen ze ook hier nogmaals bedanken voor al het werk dat ze voor onze commissie gedaan hebben! We zijn heel blij dat Andrea Palm, Ina Panneman en Jeanette Hebly onze commissie komen versterken!

Welkom en fijn dat mensen reageren op onze oproep. Zeg je, ik wil jullie ook wel met iets helpen, maar je wilt je liever niet voor een heel seizoen vast leggen, dan horen we dat graag.

We zijn druk (met de examencommissie natuurlijk) bezig met de theorie-examens scullen en sturen1 en scullen en sturen2 op 4 en 19 juli.

De eerste groep skiffeurs heeft al examen gedaan en zijn geslaagd voor skiffen 1.  Jetty van Delden, Peter Kagenaar, Aukje van Scherpenzeel, Rixt Nynke Verkaik en Yolanda Yspeert: van harte gefeliciteerd! De anderen doen waarschijnlijk na de vakantie examen evenals de groepen die met glad roeien bezig zijn.

Op 4 juli zijn er examens gevaren. De geslaagden zijn: Martien Lankester  Sc2/St2, Jos Sluijter  Sc2/St2,  Steven de Winter  Sc2/St2, Beate Mönch  Sc1/St1, Trynke Schuurmans  Sc1/St1, Jozien Lucas  Sc1/St1, Ada Hof  Sc1/St1, Tinka de Jong  Sc1/St1, Emiliek Baljet  Sc1 (St1 volgt op een later tijdstip), Wieteke de Boer  Sc1  (St1 volgt op een later tijdstip), Myrtho van den Hoeven  Sc1  (St1 volgt op een later tijdstip), Aukje Brouw  Sc1  (St1 volgt op een later tijdstip), Nanko Brattinga Sc1/St1 en Rene de Vries Sc1/St1.

Alle deelnemers zijn geslaagd voor het achter de naam aangegeven examen. Tevens zijn zij allemaal geslaagd voor het theorie-examen. 

Nut en Noodzaak van goede roeikleding

Leden die al enige tijd roeien weten uit ervaring hoe belangrijk goede roeikleding is. Het verhoogt de veiligheid voor jou en je mederoeiers en het is plezierig dat de kleding je niet hindert in de roeibeweging. Een ander aspect van roei(club)kleding is dat je herkenbaar bent als lid van De Geeuw. Je vormt met de andere roeiers in de boot ’n team dat roeit in ’n boot van onze club.

Bovendien, en dat is dan voor “de anderen”,  prettig om naar te kijken. Het ziet er als een eenheid uit. Voorheen heeft Alice gezorgd voor het bestellen van roeikleding, vanaf nu doe ik dat. Op 19 juli a.s. is er weer een mogelijkheid roeikleding te passen en te bestellen.Vanaf 19.30 uur ben ik in de kantine en kun je de nieuwe truien en shirts zien en bestellen.

Trudy Lunter-Vernooij

Start Trainingsgroep

In september willen we een trainingsgroep starten op de Geeuw. Deze groep is geschikt voor iedereen die het leuk vindt moe te worden en om naar een tevoren gesteld doel (b.v. Neptunus in Delfzijl, wedstrijd op het Zwarte Water of de elfstedentocht) toe te werken. Samen met je ploegje ga je kijken welke prestatietocht/wedstrijd voor jullie geschikt is. Je krijgt een trainingsschema (2 x per week roeien) en ongeveer 1 keer per maand wordt je ploegje gecoacht door een ervaren roeier. Tijdens de winter kunnen we op de ergometer of we leven ons uit op een circuit training. Tijdens de gezamenlijke aftrap in september gaan we inventariseren wat iedereen wil en kan. De details komen in de volgende nieuwsbrief. Weet je nu al dat je mee wilt? Mail ons via instructie@degeeuw.nl

 

Save the date! ZONDAG 8 OKTOBER

Zondag 8 oktober gaan we op de Geeuw onderlinge roeiwedstrijden organiseren. Deze wedstrijd is ook zeer geschikt voor beginnende roeiers en voor de jeugd. We maken er een sportieve en gezellige dag van! Meer informatie volgt na de zomervakantie.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!