De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst De Geeuw

Op 6 januari 2019 organiseerde de roeiclub traditiegetrouw weer en nieuwjaarsreceptie voor alle leden.

De kantine was mooi aangekleed door de kantinecommissie en het rook bij binnenkomen al naar lekkere dingen. Vanaf 15.00 u stroomden ongeveer 50 leden de kantine binnen en kregen vooral nieuwe leden de kans om met anderen kennis te maken en eventuele nieuwe “coalities” te smeden en zo afspraken te maken voor nieuwe roeigroepen. Waar een receptie al niet goed voor is!

In zijn Nieuwjaarswoordje blikte onze voorzitter, Don Brunet, terug op het achter ons liggende jaar. Hij vermeldde de totstandkoming van een nieuwe damwand, het feit dat de elfstedenroeiploeg 6e was geworden bij de wedstrijd, dat onze dames8ploeg twee keer had meegedaan aan een wedstrijd en dat het bestuur een keer samen had geroeid in een C4+.

Verder besteedde hij aandacht aan het feit dat er een groep van zeven personen zich gaat inzetten om de activiteiten rondom KiKaRow bij ons vorm te geven.

Tenslotte deelde hij mee dat het bestuur Mente Kroon had uitgekozen als Vrijwilliger van het Jaar. Ze had en heeft zich ingezet als leidster van de jeugd, als webmaster en medeverzorgster van de Nieuwsbrief en daarnaast nog instructie gegeven.

Al met al hebben we genoten van een geanimeerde en vrolijke bijeenkomst, die de kantinecommissie weer voortreffelijk had verzorgd.

De Elf-Steden-Tocht

staat ook dit jaar voor ons in de roeiagenda. 230 km door alle elf steden van Friesland in 24 uren tijd - een flinke uitdaging en een bijzonder belevenis met de hele ploeg. De intensive voorbereiding, de spanning van de "wedstrijd", de steun van de ploeggenoten en supporters, de voldoening als het volbracht is - dat wil ik zeker niet missen. In 2019 starten wij op vrijdag 31 mei om op zaterdag 1 juni, na een hele dag en een hele nacht roeien terug in Leeuwarden over de finishlijn te varen.

Een tocht voor iedereen?

- Nee, want je moet wel goed geoefend en goed getraind zijn, wil je de tocht mee roeien. Zon, wind tegen of regen, we moeten het gemiddelde van 10 km/h halen.

- Ja, want er zijn wel vele mogelijkheden om bij de tocht betrokken te zijn. En als het niet als roeier is dan misschien als chauffeur, kantinedienst of stempelpost.

Na de recordtijd die de ploeg van vorig jaar (wedstrijdploeg) heeft neergezet is het natuurlijk moeilijk om dat te toppen maar we hebben gezien dat je de Elf-Steden-Tocht op vele verschillende manieren kunt meemaken en vormgeven.

Om alle voorbereidingen goed te kunnen doen is het belangrijk om er op tijd (lees: zo snel mogelijk) mee te beginnen. Daarom staat er al een datum gepland waarop we met z'n allen bij elkaar komen en alle nodige afspraken maken: op woensdag 13 februari 2019 om 20.00 uur zien we elkaar in de kantine van De Geeuw.

Ik ben met name benieuwd op welke manier wij dit evenement als De Geeuw dit jaar zullen beleven en wie er allemaal zullen mee roeien; ook dat zal een onderwerp zijn op 13 februari.

Zo als je het inmiddels gewend bent hangt er vanaf de nieuwjaarsborrel, dus nu, de inschrijflijst op het prikboord en uit betrouwbare bron weet ik dat er al de eerste namen op staan.

Wil je meer weten over de tocht, spreek mij aan, bel mij of stuur een mail! En ook de talrijke Elf-Steden-Roeiers die de Geeuw kent willen jou vast iets over de tocht vertellen. Neem er even tijd voor, er zijn Elf-Steden-Veteranen die houden niet meer op met de vertellen als ze een keer over de Toch Der Tochten beginnen!

Thomas Klein

Aankondiging VROEGEVOGEL TOCHT

Het voorjaar nadert en roeiers komen – ieder op zijn / haar eigen manier, voor zo ver van toepassing, uit de “winterrust”. De tijd van toerroeien breekt aan. Daarom kondigt de toercommissie nu al vast de VROEGEVOGEL TOCHT aan. Op zaterdag 23 maart 2019 gaan we bij het krieken van de dag om ongeveer 6.45 uur los van het vlot. Vroeg uit de veren om te genieten van het “ontwakende” natuur! De route is een verrassing maar velen zijn nog weinig op – een deel van - dit roeiwater geweest. Halverwege de tocht bezoeken we een etablissement waar de uitbater ook vroeg uit de veren gaat om ons te voorzien van een warm drankje. We roeien in Cx+ materiaal. De lengte van de route is ongeveer “2 maal ons rondje Brekken”. Nadere informatie en de uitnodiging om in te schrijven hangt vanaf 23 februari op het prikbord. De inschrijving sluit op 15 maart!

Inschrijven uitsluitend op de intekenlijst op het prikbord in de kantine van De Geeuw.

Nieuws van de toercommissie

De toercommissie is in het najaar van 2018 weer in vergadering geweest. Er zijn ook mutaties geweest in de toercommissie. Marscha Elling en Andrea Palm hebben afscheid genomen van de toercommissie en Marian Bosma is ons komen versterken. Er is nog één vacature. Iets voor jou?? Misschien wordt je wel aangesproken door één van onze leden om de vacature in te vullen; zelf initiatief nemen kan natuurlijk ook. De toercommissie bestaat uit onderstaande personen: Fred van der Werf, Atie Wilkens, Thomas Klein, Nettie de Vries, Yolande Maus, Ellen Wolke, Jetske Cnossen en Marian Bosma.

Bij de evaluatie 2018 valt het ons op dat er bijna geen nieuwe leden mee roeien met toertochten.

Misschien is het voor de leden niet helemaal duidelijk hoe de informatie wordt verstrekt en hoe je kunt inschrijven. Daarom onderstaand daarover het volgende.

* Toertochten worden altijd in de maandelijkse nieuwsbrieven aangekondigd.

* Daarin wordt aangegeven wanneer - op welke dag - de inschrijving start.

* Bijzonderheden zoals de kosten, lengte van de route, het type boot waarin geroeid wordt en wie het organiserend comité is, behoren doorgaans tot de informatie.

* Inschrijving vindt uitsluitend plaats op de intekenlijst op het prikbord in de kantine van ons clubhuis.

Volgend jaar zijn er nieuwe kansen want er is weer een mooi toerprogramma voor 2019 opgesteld. De tocht van 12 oktober is een “open” tocht. Dat klinkt als een verrassing en dat belooft het ook te worden. In volgende nieuwsbrieven daarover meer!

De landelijke tocht staat weer op onze eigen website en op de site van Toer! Van de KNRB. De eerste inschrijvingen zijn al weer geboekt.

Lees hier het programma dat de toercommissie voor 2019 heeft samengesteld.

KIKAROW

KIKAROW zoekt roeiers! Zaterdag 22 juni wordt het traject Leeuwarden - Stavoren geroeid. Heb je zin om een stuk mee te roeien in “The Vin” (een yole de mer 35), geef je dan z.s.m. op. Dit kan op de lijst op het botenhuis of via een mail naar thomasklein@kpnmail.nl. Het traject wordt opgedeeld in etappes van ongeveer 10 km. Zondag 23 juni kunnen de echte bikkels aan de slag (skiffeurs!) op het traject Stavoren - Medemblik ongeveer 30 km, eventueel in 2 etappes op te delen. Ook graag z.s.m. opgeven via de lijst op het botenhuis of een mail naar thomasklein@kpnmail.nl. Natuurlijk is het de bedoeling je te laten sponseren voor het goede doel. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief. Zet allemaal 22 en 23 juni in je agenda! Kikarow zal weten dat ze over de Geeuw gaat roeien!

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!