De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuws | Roeiboek Helden op het water

Roeiboek “Helden op het Water”

"Helden op het Water" is het eerste boek dat de roeisport aan het grote publiek presenteert. Het is het visitekaartje van de roeisport en vat de schoonheid van een van de zwaarste sporten in ruim 160 pagina’s. Het boek biedt boeiende en opzienbarende bekende en nieuwe verhalen uit 150 jaar roeisport in Nederland.

Schrijver Leo van de Ruit en fotograaf Stephan Vanfleteren portretteren de helden uit het verleden als Nico Rienks en Ronald Florijn, de gouden Holland Acht maar ook de huidige toproeiers die het al maken en/of gaan maken op de WK in Amsterdam in 2014. De mooiste en veelal unieke foto’s uit toonaangevende archieven worden gebruikt ter illustratie van de heldenverhalen. De in opdracht gemaakte fotografie van Vanfleteren maken het boek uniek in zijn soort.
Het boek is een hoogwaardige uitgave door Uitgeverij Kannibaal. Het is vervaardigd op mooi papier en groot formaat. Het is het boek dat de roeisport nog miste en waar de echte roeiliefhebber niet zonder kan.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het boek. Het komt uit in mei 2014. Nu al kunt u het boek bestellen. Deze en alle andere informatie vindt u op www.roeiboek.com.

Helden op het water wordt uitgebracht door de Stichting Documentatiecentrum Roeisport. Hoe u deze Stichting kunt steunen staat ook op de site vermeld.
 

Terug

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!