De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief De Geeuw – september 2020  

Bericht van het bestuur

In maart jongstleden (voor het corona tijdperk) is afgesproken de komende najaars ALV te houden op dinsdag 17 november in ons eigen clubhuis.

Het bestuur heeft besloten dat i.v.m. de coronaregels een gebruikelijke ALV in onze clubruimte  niet goed mogelijk is/wordt, terwijl we wel graag fysiek met elkaar die ALV willen houden. We gaan daarom op zoek naar een andere locatie en mogelijk wordt het dan ook een andere dag.

Het idee is, dat we dan wel gelijktijdig een "zoom achtige" mogelijkheid willen maken zodat mensen die niet kunnen of willen komen toch in staat zijn die bijeenkomst op afstand bij te wonen. Het is dus nog even zoeken naar een andere locatie. Jullie worden op de hoogte gehouden, mogelijk via onze eigen website, dus niet via de nieuwsbrief.

Als een dergelijk bericht/nieuws naar de leden moet, dan wordt dat op de website gezet, waarbij dan alle leden een waarschuwing krijgen via de mail dat er iets op de website staat, een zogenaamd push bericht.    

Covid-19 en de club

Voorlopig zijn we nog niet van dit virus af. Het aantal besmettingen stijgt iets en het schijnt dat er vooral besmettingen in huiselijke kring plaats vinden.

Dit heeft ook consequenties voor onze club. De zomer loopt ten einde en we zullen weer meer binnen gaan zitten.  Het bestuur dringt er daarom op aan om scherp te letten op het bewaren van de nodige afstand. Aan de buitenkant naast de eerste twee ingangen zijn handige desinfecteer dispensers geplaatst. Maak er gebruik van! Voor je eigen veiligheid en die van anderen. Het schoonmaken van de handles is daardoor minder noodzakelijk.

Als de stuur te dicht bij de slag zit, kan er een mondscherm gebruikt worden. Twee stuks liggen binnen naast de ingang van de kantine.

Daarnaast is het aan te raden om steeds in hetzelfde groepje te blijven roeien. Dit kan de kans op besmetting minder maken.

Vlotte tocht vanaf ons eigen vlot op zaterdag 19 september.

Oorspronkelijk was er voor 19 september a.s. een tocht gepland in Purmerend. Dit leek aanvankelijk ook doorgang te kunnen vinden, maar helaas heeft de roeivereniging de Where eind augustus afgemeld vanwege coronamaatregelen. Thomas en ik hebben besloten op deze dag toch een tocht te organiseren vanaf ons eigen vlot.

Verzamelen rond 09.30 uur, vertrek rond 10.00 uur. Afhankelijk van de weersomstandigheden bedenken we in de week tevoren een leuke route.

Verwachte eindtijd tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

De aanmeldingslijsten hangen inmiddels op de club. Einde inschrijving rond 15 september.

De Warme Kersenboerenwafeltocht

Op 3 oktober organiseert de toercommissie van RV Aengwirden te Heerenveen de Warme
Kersenboerenwafeltocht. Deze tocht is open voor leden van de andere Friese verenigingen.
De tocht is 12 km lang en geschikt voor iedereen met vaardigheid skullen1 en sturen 1. De nadruk ligt op het gezellig roeien van een leuke tocht als afsluiting van een bijzonder toerroeiseizoen.
Het vertrek is om 10:00 uur  en rond 16:00 uur zijn we weer terug bij de loods In Heerenveen.
De kosten zijn € 2,50 en het eten van de boerenkool en/ of wafels  in het Hof van Schoterland te Mildam is voor eigen rekening.

Je kunt je tot 28 september opgeven door je aan te melden via de mail van de toercommissie: toercommissie@rvaengwirden.nl.  Graag bij je aanmelding vermelden of je boerenkool en/of een wafel wilt eten.

Op het bord bij De Geeuw hangt een vervoerlijst. Deze is alleen bedoeld om onderling het vervoer te organiseren.

Instaproeien

Elke week is er op zaterdagochtend om 10.00 uur instaproeien. Bedoeld voor iedereen die op het laatst moment beslist om zonder afspraak met een groep toch te gaan roeien.

De inloop is vanaf 09.45 uur. Het is de bedoeling dat we om 10.00 uur tellen met hoeveel roeiers we aanwezig zijn. Beschikbare boten worden dan afgeschreven. Soms wachten we even op een boot die al op het water is en spoedig gaat afmeren zodat we die over kunnen nemen.

Iedereen is welkom. Ook de leden die net hun eerste certificaten hebben gehaald is het goed om eens bij anderen dan het lesgroepje in de boot te stappen.

Je leert dan nog veel meer en wordt een betere roeier!

Wij zien je graag komen!

Op het prikbord in onze kantine hangt een lijst waarop je kunt zien wie de begeleider van de dag is.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!