De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019

Laatste kans: Cryptotocht 15 september

Op zondag 15 september is er de Cryptotocht in Amsterdam, roeien en puzzelen, een boeiende combinatie én heel gezellig, door de Amsterdamse grachten.

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Wie gaat er nog mee? 

Laat naar je kijken op 29 september!

Gordon Combe, lid van onze vereniging, is in opleiding bij de KNRB voor Roei-Instructeur Niveau 3. Voor zijn laatste examens bieden wij JOU een superkans! Op Zondag 29 september 2019, aanvang 09.45 uur gaat Gordon samen met beroepsinstructeur bij de KNRB (KNRB RC-4) Rob Bilderbeek filmpjes van ploegen en skiffeurs opnemen. De filmpjes worden gezamenlijk besproken en teruggekoppeld aan de deelnemende roeiers. Geef je op (individueeel, als ploeg of als skiffeur) en doe er je voordeel mee. Een ding is zeker: deze dat is leuk en nuttig voor alle leden (dus ook als je regelmatig puur voor uw plezier roeit in een C3X of C4X, op respectabele leeftijd bent of je SC1/ST1 diploma met veel enthousiasme hebt gehaald en ... iedereen dus!) van onze vereniging. Mis het niet! De inschrijflijst hangt op de vereniging, 

Er hoeven geen volledige ploegen aangemeld te worden. Ploegjes en bootindelingen worden geformeerd aan de hand van de opgaven en zo goed mogelijk bij elkaar passende roeiers, het gaat deze dag vooral om het ontvangen van individuele tips voor uw eigen vaardigheden. Dit betekent ook dat u geen top- of wedstrijdroeier hoeft te zijn of altijd in een gladde boot vaart. Iedereen kan zich opgeven. Dus deze activiteit is bijvoorbeeld ook voor u als u gewoon regelmatig puur voor uw plezier roeit in een C3X of C4X, op respectabele leeftijd bent of uw SC1/ST1 diploma met veel enthousiasme heeft gehaald en net gestart bent met SC2/ST2 instructie.

In de ochtend wordt gefilmd, op De Geau en in principe op het gedeelte richting IJlst na de visfuiken. Er wordt gezorgd voor een afzetting met boeien. Dhr. Bilderbeek wordt door Jos Sluijter in zijn sloep heen en weer gevaren zodat hij u goed kan filmen, Tette Leimburg verleent assistentie vanuit de verenigingsrubberboot. Elke ploeg/skiffeur wordt 360° geobserveerd en gefilmd, dus SB, BB, voor & achter.

Tijdens de lunchpauze zorgt Gordon voor een heerlijke soep (gratis). Neem wel graag uw eigen brood/lunchpakket mee, naar eigen behoefte.

Tijdens de lunch zal dhr. Bilderbeek de filmpjes bespreken. Waarna in de middag er gelegenheid is onder begeleiding te trainen met de ontvangen aanwijzingen en tips.

Speelt het weer of eventueel toch nog een grote drukte door pleziervaart een belangrijke rol zodat het programma aangepast moet worden, dan neemt Gordon deze taak op zich. Tot hoe lang het duurt, hangt ook van het aantal aanmeldingen af.

Om thuis te kunnen nagenieten, de tips te laten landen of als u uw eigen programma voor toekomstige vorderingen wilt samenstellen: neem een USBstick mee zodat uw eigen filmpje erop geplaatst kan worden.

De organisatie van deze dag ligt in handen van Gordon. Heeft u specifieke vragen over deze dag, bel of e-mail hem gerust: 06-83546664 / gordon.combe@gmail.com.

Op eventuele andere vragen annex met deze dag heeft wellicht Ina Panneman, namens instructiecommissie en bestuur, een antwoord: 0515-531240.

Noteer graag uw deelname op de lijst die op het publicatiebord in de kantine hangt! Uiterlijk woensdag 18 september a.s. op volgorde van aanmelding, daarna is zelf contact met Gordon nodig voor restplaatsen.

- Op volgorde van aanmelding.

- Gordon Combe checkt en bepaalt het aantal beschikbare roeiplaatsen, mede afhankelijk van gewenst type roeiplek. Zoals skiff vs C4X. U ontvangt een reactie over de plaatsing voor deze dag.

TOERTOCHTEN op zaterdag 12 oktober 2019

In 2019 hebben de Friese roeiverenigingen samen een Friese toer roei kalender opgesteld. Op deze wijze kunnen de leden van de Friese roeiverenigingen roeien op het roeiwater van de andere verenigingen. Op Zaterdag 12 oktober is er zelfs keuze uit meer dan één plaats om te gaan roeien;

De uitnodigingen van deze toertochten hangen - samen met de inschrijflijsten - op het prikbord van ons clubhuis.

Omdat er op 12 oktober al 2 mogelijkheden voor het roeien van een toertocht zijn, annuleert onze toercommissie de aangekondigde eigen toertocht.

 

HORZOL roeimarathon op 13 oktober 2019

Na de prachtige Weerribben-roeimarathon in april, waar twee C4’en van De Geeuw aan mee deden, bestaat nu de mogelijkheid om je in te schrijven voor een roeimarathon in de Kop van Noord-Holland.

Op zondag 13 oktober 2019 organiseert Roeivereniging Ossa uit Heerhugowaard de jaarlijkse Horzol-roeimarathon (www.horzol.nl ). De marathon is 51 km lang. De mogelijkheid bestaat om met de wedstrijd- of prestatietocht mee te doen. De wedstrijd telt mee voor het KNRB-marathon klassement. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een toertocht van 35 0f 44 km te varen. Lees meer ...

Vooraankondiging: Klapstuktocht op 10-11

Op zondag 10 november a.s. organiseert de toercommissie de laatste toertocht van het seizoen.

Met de kerkboot maken we een mooie tocht door de omgeving van Sneek. Vertrek in de ochtend en na afloop een lekkere maaltijd.

Noteer de datum vast in je agenda!

Aankondiging, bijzonderheden en inschrijflijst komen rond 1 oktober op het mededelingenbord in de kantine van onze roeivereniging.

Nieuwe riemen Zoute Poel

Zoals afgesproken in de voorjaars-ledenvergadering zijn er voor de Zoute Poel vier nieuwe boordriemen aangeschaft. Het betreft vier riemen van het merk Braca Sport en de aankoopsom is € 1.480,- Op dinsdagavond 27 augustus zijn deze door Trude en Tom klaar gemaakt voor gebruik, de bladen zijn geschilderd in onze club kleuren en de handles en kragen zijn gemonteerd.

Op woensdagochtend 28 augustus zijn deze riemen voor het eerst gebruikt. Veel roeiplezier!

Roosters roeivlot

Vorig jaar is in de zomer onze walbeschoeiing vernieuwd. Een vervelend vervolg daarvan was dat ons vlot iets verder van de wal af kwam te liggen en er een te grote opening tussen de roosters en de vaste wal ontstond.

Dit probleem is opgelost door grotere roosters aan te schaffen. Tom heeft deze in juli met zijn kleinzoons gemonteerd! Als je het niet weet ervaar je geen enkele veranderen met in het kader van de veiligheid is het een enorme verbetering.

 Resultaat is nu dat er 30 roosters met een afmeting van 40x60 cm over zijn. Belangstellenden kunnen voor € 5,-/stuk één of meerdere exemplaren kopen. Belangstellenden kunnen zich melden bij penningmeester@degeeuw.nl.

Zo was de Weerribben-Wieden Marathon...

Op zaterdag 6 april j.l. vond de Weerribben-Wieden Marathon plaats. Deze roeimarathon van 53 km wordt georganiseerd door Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. De marathon kan als wedstrijd of als prestatietocht geroeid worden. Totaal deden dit jaar 90 teams mee, waarvan twee C4*-teams van onze roeivereniging De Geeuw, die de prestatietocht hebben geroeid. Lees meer ...

Beginnerstocht 6 juli: prima ervaring!

Op zaterdag 6 juli was het zover. Na weken zware training onder de bezielende leiding van onze deskundige (en af en toe tot wanhoop gedreven) instructeurs leek het onze nieuwe vereniging een goed idee om ons – voornamelijk 1ste jaar roeiers - allen mee te nemen op een heuse roeitocht. Diverse ervaren leden waren aanwezig om dit in goede banen te leiden en om tien uur konden 4 wherry’s van wal met in totaal 15 bemanningsleden. Lees meer ...

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!