De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief oktober 2017

 Nieuwsbrief oktober 2017

Algemene ledenvergadering op 31 oktober

Op dinsdag 31 oktober wordt je bijgepraat door het bestuur over onze vereniging. De stukken volgen per e-mail en kun je na verzending ook vinden op de website. We zien je graag de 31eo m 19.30 uur!
 

Afmelden voor 1 december

Afmelden als lid moet vóór 1 december van het lopende jaar gebeuren. Afmelden na 1 januari heeft tot gevolg dat je ook nog voor het lopende jaar contributie betaalt. Afmelden na 1 december heeft tot gevolg dat de club nog voor het komende jaar de bijdrage aan de Roeibond moet voldoen. Afmelden bij voorkeur via een mail aan de secretaris of anders via een brief; heel graag met vermelding van de reden.
 

Herfsttocht: 28 oktober

Op zaterdag 28 oktober a.s. organiseert de toercommissie een roeitocht vanaf ons eigen vlot. De informatie* (hier komt een link te naar de info op het prikbord) en inschrijflijst hangt op het prikbord  in de kantine. De inschrijving staat open tot 20 oktober.
 

Bikkeltocht met de kerkboot

Op zaterdag 18 en zondag 19 november a.s. organiseert de toercommissie in samenwerking met rv De Dragt een 2 daagse roeitocht met de kerkboot van Sneek naar Drachten visa versa. Ook leden van De Dragt komen mee roeien. De informatie* (hier komt een link te naar de info op het prikbord) en inschrijflijst hangt op het prikbord  in de kantine. De inschrijving staat open tot 25 oktober.
 

Clubkleding

Na een flitsende start en een goede order, loopt de verwerking van de order vertraging op. Bij firma Forte ontstond door wisseling van medewerkers onduidelijkheid en vertraging.
Ik werk eraan om alles voor elkaar te krijgen, maar kan alleen met zekerheid zeggen dat de eerste afspraak week 39 niet gehaald is. Het is helaas niet anders. Wordt vervolgd. Trudy Lunter.
 

Wintercusus: kom jij ook?

De wintercursus gaat dit jaar door! Data zijn nog onder voorbehoud:

 • Dinsdag 16 januari, een avond over roeitechniek voor alle beginnende roeiers. Deze avond is ook zeer geschikt voor (aankomende) instructeurs.
 • Woensdag 7 februari, een avond voor iedereen: over materiaal en de ergometer (sportkleding mee!)
 • Maandag 19 februari, lesgeven en alles wat erbij komt kijken. Voor instructeurs en gevorderde roeiers.

Instructeurs special: roei en lunch op 10 maart 

Zaterdag 10 maart van 10.00 uur tot 14.00 uur is er, een week voor de open dag, roeien en lunchen voor alle (aankomende) instructeurs. Een gezellige dag om kennis te maken, kennis op te halen, afspraken maken en vooral lekker roeien en lunchen. Dus (aankomende) instructeurs zet deze datum dus vast in je agenda!
 
De open dag is dit jaar op zaterdag 17 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Zicht op je techniek?

Zondag 15 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur kun je op de film! De beelden kun je zelf met je groepje bekijken of bespreken met een van de aanwezige instructeurs. De inschrijflijst hangt in het botenhuis. Houd het infobord in de gaten want in november is er nog een video moment.
 

Poets je mee? 

Menigeen kijkt al weken uit naar de jaarlijkse poetsavonden die voor ons inmiddels bij het najaar horen zoals de kastanjes en de bladeren die van de bomen vallen. Dit jaar heb je zes keer de kans om mee te doen; vijf keer in de avonduren en één keer in de middag. De dagen zijn:

 • dinsdag 17 oktober            19.15 t/m 21.30 uur
 • donderdag 19 oktober        19.15 t/m 21.30 uur
 • dinsdag 24 oktober            19.15 t/m 21.30 uur
 • maandag 30 oktober          19.15 t/m 21.30 uur
 • woensdag 1 november       13.30 t/m 16.30 uur
 • donderdag 2 november      19.15 t/m 21.30 uur

Op dinsdag 31 oktober wordt niet gepoetst i.v.m. de algemene ledenvergadering (hint!)
De inschrijflijsten hangen weer in de kantine en je kunt je opgeven via mail bij truderobbers@gmail.com. Met zes personen per avond/middag kunnen we het werk goed aan. Iedereen kan helpen. Laten we samen goed voor onze boten zorgen!
 

Van de materiaalcommissie

De zomer wordt nu zo langzaam aan weer verdreven door de herfst en wij kijken terug op veel activiteiten in de club. Het wekelijkse roeien voorop, zeven tochten van de toercommissie die met veel enthousiasme werden geroeid en twee die door het weer niet konden doorgaan - twee tochten staan ons nog te wachten - en enkele eigen initiatieven van leden die met onze boten erop uit gingen. Minder bekend en dan ook weinig gedaan: de kano's van de vereniging zijn - zo niet in eigen gebruik - ook voor de leden van de Geeuw beschikbaar. 
Gelukkig zijn er in deze zomer geen grote ongelukken gebeurd. Een aanvaring met een zwemmer liep voor iedereen met de schrik af en de reparatieklussen waren niet groter dan in andere jaren.
Nu wordt het 's avonds al weer vroeg donker en verplaatsen de activiteiten zich weer meer naar het weekend. Dat houdt in dat het op zaterdag en zondag extra druk wordt en dat we met z'n allen nog meer rekening moeten houden met elkaar en de tijden om terug te zijn bij het vlot (zaterdag & zondag 10.30 uur) zo dat een tweede ploeg de boot kan gebruiken. Ook het stellen van de voetenboorden op het water helpt dat er op het vlot ruimte vrij komt.
 

Mist en storm: wat zijn ook alweer de regels?

Dit is ook de tijd van storm en mist en dus beperkingen in onze mogelijkheden.
Ter herinnering, de afspraken hierover zijn: vaarverbod wordt op de website aangegeven en is bindend voor iedereen; bij geen vaarverbod maar wel windkracht 6 of hoger mogen we niet varen. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de stuur. (Tel bij de windkracht op de meter in de kantine altijd één op i.v.m. de beschermde opstelling).
De afspraken i.v.m. mist zijn dat we niet het water op gaan als de hijskraan bij de oude werf van Molenmaker en Mantel niet duidelijk te zien is. Volgens het roeiboek is dat de kraan rechts van de vijf loodsen, maar die loodsen zijn er niet meer en het is de vraag hoe lang de kraan er nog blijft staan. We zullen op zoek moeten gaan naar een ander ijkpunt, hoewel "het witte huisje" ook nog steeds goed werkt. Vaarverbod zal i.v.m. mist minder snel ingesteld worden omdat het meestal gaat om een plaatselijk beperkte verschijning, vaak maar van korte duur. Toch is dit zeker iets om rekening mee te houden. 
Ben je al onderweg en word je met mist of harde wind geconfronteerd, keer dan om op een veilige route en pas je tempo aan! Varen in de mist, zeker met andere boten om je heen, is erg gevaarlijk en niet leuk. Goed zeemanschap staat hier boven alles.
Als jij beter te zien wilt zijn voor andere boten kun je een reflecterend hesje gebruiken. Dat is geen verplichting maar zeker met beperkte zicht is het een aanrader. Zij hangen in de kast bij de zwemvesten.
 

Nuttige website 

Een heel nuttige website is de volgende: www.varendoejesamen.nl

Hierin staat een apart gedeelte voor roeiers met veiligheidssuggesties op het water ten aanzien van het overige waterverkeer.
 

Kentekenplaat gevonden

In de loop van de afgelopen maanden en jaren zijn enkele nummerplaten van auto's, dan wel aanhangwagens op de wherriewagen blijven hangen. We verzamelen die in de werkplaats en hebben op dit moment twee in de aanbieding:

 • 03 - ZJ - FV   en
 • 25 - KVJ - 7

Is een van de borden van jou, mag je hem ophalen en graag even bij iemand van de materiaalcommissie melden. 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!