De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief maart 2019

 

Open dag

Zaterdag 23 maart is de jaarlijkse open dag op De Geeuw.

Heb je zin om te helpen geef je dan op bij een van de leden van de instructie commissie of met een mailtje naar instructie@degeeuw.nl. We starten om 8.30 uur met koffie en rond 12.00 uur ronden we af.
 

Roei instructie

Wil je dit voorjaar roei instructie, laat het ons z.s.m. weten d.m.v. een mailtje (naam, telefoon, gewenste instructie) naar instructie@degeeuw.nl. We gaan dan kijken of er geschikte instructeurs beschikbaar zijn. Je kunt je ook alvast aanmelden voor de skiffweek.
 

KiKa RoW: www.kikarow.nl

Zaterdag 22 juni roeit The Vin door Sneek en legt rond 10.30 uur aan bij het vlot van De Geeuw, waar de cheque met het bijeengebrachte sponsorbedrag wordt overhandigd.

Natuurlijk is er koffie met wat lekkers, bovendien zullen er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden. In het botenhuis en op de site vind je de komende tijd meer informatie.
 

Roei- en fietstocht

Op zondag 14 april vindt de Roei-en-Fietstocht plaats, een leuke afwisseling van roeien en fietsen. Geschikt voor alle roeiers, we roeien in C-boten. We roeien een afstand van circa 15 km, er wordt een vergelijkbare afstand gefietst. Bouwe Wilkens begeleidt de fietsers op zijn eigen wijze, enthousiast en informatief. De lunchpauze is in Oosterlittens, waar we de lunch nuttigen, soep met stokbrood!
Daar wisselen wij van roeiboot en fiets .

  • Verzamelen : 9.00 uur bij de vereniging
  • Vertrek : 9.30 uur
  • Terug bij de vereniging : circa 16.00 uur

Intekenen kan vanaf 7 maart tot 2 april op het aanmeldformulier in de kantine. Kosten : € 7,- p.p. - koffie/thee met lekkers onderweg - soep met stokbrood bij de lunch. Een week voor de tocht ontvangen de deelnemers een mail met de laatste informatie. Wij hopen op grote belangstelling.
Namens de toercommissie, Atie Wilkens en Nettie de Vries.
 

2-daagse Hollandse poldertocht door het Groene Hart op 18 en 19 mei 2019

Vertrek rond 7.00 uur bij de Geeuw. We rijden dan met eigen auto’s naar waar we rond 9.30 uur worden verwacht bij Roeivereniging in Alphen aan de Rijn.

Route eerste dag: Vanuit Alphen aan de rijn, over Ziende vaart en Meie door Zwammerdam, over de Nieuwkoopse plassen en door prachtig verstild Hollands landschap. Afstand ongeveer 34 km

We overnachten in hotel Avifauna (vd Valk) in Alphen aan de Rijn. Hier zijn 2 pers. Kamers gereserveerd. De volgende ochtend uiteraard ook een ontbijt.

Op zondag maken we een kortere tocht over de Braassem, Oude wetering en de Leidsevaart. Afstand ongeveer 26 km. Er zijn meer mogelijkheden. Dat stemmen we op de ochtend samen af. Op deze dag is er onderweg een lunch geregeld.

We mikken erop om rond drie uur in de middag weer terug te zijn. Dan sluiten we ons roeiweekend af en vertrekken we weer richting Sneek.

Over het vaarwater:

Het vaarwater in het Groene Hart is uitdagend zoals we dat in Friesland ook gewend zijn; We gaan er sluizen, verschillende bruggen en zelfs een ‘overdraagplaats’op de route treffen.

Max. aantal deelnemers: 16. Kosten: 90 euro p.p.waarvoor: huur Wherries, overnachting en ontbijt bij vd Valk, lunch op zondag en benzine vergoeding chauffeurs.

Op zaterdagochtend graag zelf een lunchpakket meenemen. Het diner op zaterdag en overige drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie: Jetske Cnossen, 06 23561296 Ellen Wolke, 06 42362931

Inschrijven voor deze tweedaagse tocht kan vanaf 20 maart op het prikbord.

Friese Toer-roei kalender 2019

Begin februari 2019 kwamen op initiatief van onze eigen toercommissie vertegenwoordigers van alle Friese roeiverenigingen bij elkaar om te praten over de mogelijkheid om gezamenlijke toertochten te organiseren. De intentie is dat elke vereniging een tocht organiseert die opengesteld wordt voor de leden van de andere verenigingen. Zo wordt het voor alle leden mogelijk om eens op ander water van Friesland te roeien. Samen willen de roeiverenigingen de inschrijving zo ruim mogelijk maken. Als er dan te weinig boten zijn, kunnen de gasten zelf boten meenemen en we kunnen “poolen”. Het kan ook betekenen dat op de dag dat de ontvangende vereniging een tocht organiseert, er minder boten zijn voor onze eigen leden. Daar staat tegenover dat je mee kunt met de tocht en op een ander moment bij een andere vereniging een tocht mee kan doen. Er zijn direct spijkers met koppen geslagen en data van gezamenlijke tochten afgesproken. Deze afspraken zijn vastgelegd in een Friese Toer-roei kalender 2019. Deze Friese Toer-roei kalender 2019 is bij aan alle Friese roeiverenigingen aangeboden. Bij De Geeuw ligt deze Friese Toer-roei kalender 2019 op tafel in de kantine.
RV Skylla Wolvega doet enthousiast mee maar organiseert dit jaar nog geen tocht. Zij bestaan pas 4 jaar en gaan ervaring opdoen. In een later stadium gaan de organiserende verenigingen meer informatie van de tocht bekend maken en de wijze van inschrijven aangeven. Voor leden van De Geeuw betekent dit dat je het prikbord in de kantine in de gaten moet houden. Aankondigingen van deze toertochten van onze zusterverenigingen houden geen gelijke tred met de data waarop onze nieuwsbrief verschijnt.
Bij alle tochten is er gelegenheid voor een donatie aan Kika-Row.
 

Het vlot

Het blijkt dat het vlot dikwijls ‘s morgens bezaaid is met vogelpoep in allerlei variaties van diverse watervogels. Het is in de club traditie dat het eerst aankomende lid de bezem pakt om het vlot schoon te maken. De laatste tijd wordt die traditie verwaarloosd. Graag weer aandacht hiervoor.
 

Waldienstschema

Het waldienstschema is ook weer op de site te vinden: kijk hier.


 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!