De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuws | Nieuwsbrief maart 2018

 Nieuwsbrief maart 2018

 

Kennismakingsochtend 17 maart

Dit jaar hebben we weer de kennismakingsdag voor belangstellenden. Jullie hebben vast de advertentie in het Sneeker Nieuwsblad al gelezen. We hebben op het moment dat ik dit schrijf, 18 aanmeldingen. We willen graag meer, want het bestuur wil graag rond de 20 nieuwe leden om het jaarlijkse verloop op te vangen. Daarvoor hebben wij wel voldoende instructeurs nodig: dus kom ons team versterken. Wil je informatie over het instructeur zijn bij de Geeuw? Stuur een e-mail naar instructie@degeeuw.nl

Dit is de kennismakingsochtend:

Op 17 maart is de kennismakingsochtend. We geven informatie over de vereniging, een rondleiding door de loods/ze kunnen ergometeren en in de roeibak oefening doen en, als het weer het toelaat, even roeien op de Geeuw. Vervolgens kunnen de geïnteresseerden zich opgeven om 3 avonden te komen "proefroeien".

Doel hiervan is dat ze daarna meer inzicht hebben of roeien echt de sport is waar ze voor willen gaan! Zo willen we voorkomen dat bv. na 2 lessen de geplande roeigroepjes uit elkaar vallen, doordat iemand zegt: "dit is niet wat ik verwachtte van het roeien"! Wij delen de nieuwelingen in en streven ernaar evenwichtige lesgroepjes te maken! Wie wil liever in een wherry roeien en wie wil meer uitdaging en wil liever starten in een C2. We streven naar 2 x per week les en verwachten dat ze dan voor de zomervakantie hun examen kunnen doen. Dit blijft afhankelijk van het aanbod instructeurs en wanneer iemand kan roeien!

Notulen Algemene Ledenvergadering

Op 20 februari was de Algemene Ledenvergadering. Hier lees je de notulen.

Vroege vogeltocht: 24 maart

Op 24 maart gaat de eerste roeitocht van het jaar van start: De Vroege Vogeltocht! Schrijf je in, de intekenlijst hangt in de kantine op het bord. We roeien in C-boten. De route is ongeveer 24 km, we hebben een koffie-met-koek-pauze, dus neem een extra broodje mee voor onderweg.

Verzamelen: 6.15 uur, Vertrek : 6.30 uur. Terug bij het vlot om ongeveer: 11.00 uur

Kosten p.p. € 5,- (graag contant afrekenen voor vertrek).De inschrijving is tot 20 maart.

Roei-en-Fiets-Tocht: 15 april

Op zondag15 april vindt de Roei-en-Fiets-Tocht plaats, een leuke afwisseling van roeien en fietsen. Geschikt voor alle roeiers! We roeien in C-boten een afstand van circa 16 km, de fietstocht zal iets langer zijn. Onderweg maken zowel de roeiers als de fietsers een-koffie-met-koek-stop. De lunch is in Bolsward, met soep, brood en frisdrank.

Verzamelen om: 9.00 uur, vertrek om: 9.30 uur. Terug aan het vlot om : circa 17.00 uur. Op 1 maart hangt het aanmeldingsformulier in de kantine, intekenen kan tot 3 april. Kosten: € 8,- p.p. Inclusief koffie, koek en lunch. Een week voor de tocht, ontvangen de deelnemers een mail met de laatste informatie. Graag tot dan.

De toercommissie; Atie Wilkens, Marscha Eiling, Nettie de Vries

Sliedrechtse Biesbosch Gastentocht

Vooraankondiging!!

Op zondag 1 juli a.s. kunnen we deelnemen aan een mooie tocht in een (voor de meesten van ons) onbekend gebied namelijk de Sliedrechtse Biesbosch. De Koninklijke Dordrechtse Roei-en Zeilvereniging organiseert deze tocht van ongeveer 30 km door het gebied iets ten oosten van Dordrecht.

Wij hebben drie wherry’s kunnen reserveren voor deze tocht en hopen op voldoende inschrijvingen vanuit de Geeuw. Vanwege de afstand wel vroeg vertrekken; na afloop van de tocht is er een buffet op de roeiclub aldaar.

Inschrijfformulier komt begin april op het bord, inschrijven kan daarna tot half mei. Organisatie Ellen Wolke en Jetske Cnossen.

Elfstedenroeimarathon 2018

Top 10 is de doelstelling!

We mochten er voorzichtig aan ruiken; de Elfstedentocht. Het water is bedekt geweest met een laagje ijs. En dan begint bij veel Friezen het hart weer wat sneller te kloppen.

Wij willen ons dit komend voorjaar wel van onze sterkste kant laten zien. Wij gaan meedoen aan de Elfstedenroeimarathon. Wij hebben een roeiploeg (leden van De Geeuw) geformeerd om dit jaar een Top 10 klassering in de wacht te slepen. Wie zijn wij? Tjeerd, Gijs, Harmen, Bart, Joris, Wiebe, Sjoerd, Wim, Peter, Gerrit, Yvonne, Merel en Thomas. Yvonne en Merel zijn twee stuurvrouwen van topniveau. Yvonne heeft in het verleden Aengwirden naar een overwinning van de Elfstedenroeimarathon gestuurd. Merel heeft vorig jaar de gezamenlijke ploeg van De Geeuw en Gyas naar een mooie eindklassering gestuurd. En last but not least Thomas. Hij is de teamcaptain. Kortom: in de basis zijn de ingrediënten voor een Top 10 klassering aanwezig.

De boot en onze trainingen.

Wij gaan tijdens de Elfstedenroeimarathon gebruik maken van de Janesloot. Dit betekent dat wij in de voorbereiding van de Elfstedentocht ook regelmatig gebruik gaan maken van de Janesloot. Een voorbereiding die vooral bedoeld is om langdurig een hoge snelheid vast te kunnen houden. Duur, techniek, kracht, en om tot de juiste afstelling van de boot te kunnen komen. De gemiddelde snelheid van de nr.1 afgelopen jaar, lag bijvoorbeeld op gemiddeld 12 km p/u. Er is dus werk voor ons aan de winkel:)) We hopen dat jullie er begrip voor hebben dat wij de Janesloot komende periode regelmatig reserveren voor onze trainingen.

We houden jullie op de hoogte.

De elfstedenroeiploeg.

Teambuilding jeugdleden

Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben de jeugdleden met elkaar geklommen in Heerenveen, bij Mountain Network. In het Abe Lenstra stadion is een klimvereniging met een klimwand van zo'n 10 meter hoog. Met elkaar werden grote hoogten behaald! Iedereen verlegde zijn/haar grenzen en klom tegen de muur op. 1 klimmer werd gezekerd door twee teamgenoten aan een touw. Eerst werd iedereen in een tuigje gehesen, waarna we van start gingen. De arm en beenspieren zijn wakker geschud voor het nieuwe roeiseizoen! Het was een prima middag!

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!