De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief De Geeuw – juni 2020  


In memoriam Rob Bakker

Rob Bakker is geboren in Amstelveen en in roeiend Nederland bekend van de oude vier van Nereus in 1967,  met o.a. Kloosterman, Niehe en van de Griek.
Vele wedstrijden heeft deze vier gewonnen. Er was o.a. blik op de ARB, de NK en de Hollandbeker.
Twee van zijn ploeggenoten zijn zelfs geselecteerd voor de Olympische spelen van Mexico in 1968.
Nadat Helene in 1985 lid is geworden van de Geeuw, is ook Rob in Sneek gaan roeien. Heel veel kilometers heeft hij gevaren op de Friese wateren. Hij heeft veel leden gestimuleerd en g ecoacht om beter en sneller te roeien. De laatste jaren heeft Rob de enthousiaste dames van de 8+ gecoacht, de laatste keer op 22 januari van dit jaar. Enthousiast en met veel kennis heeft hij de dames begeleid. Een prachtig gezicht om de Franekervaart in volle vaart op de Geeuw te zien roeien met Rob in de begeleidingsboot ernaast.
Jarenlang is Rob ook de vertrouwenspersoon geweest bij de Geeuw.
De laatste halen maakte Rob nog dit jaar, samen met Heleen, Don Brunet, Maria Evers en Peter Wiersma, in een C4+ trainend voor de Weerribben roeimarathon.
Het overlijden van Rob is een groot verlies voor de verenging.

‘Wat een geweldig mooi eerbetoon gaven de leden en oud-leden van De Geeuw aan Rob. Ik was diep onder de indruk.
Heel veel dank daarvoor.’
Helene

 

 

Protocol roeien

Maandag 9 juni heeft de gemeente een aanpassing in ons protocol goedgekeurd. Dat betekent een verruiming. Nu kunnen ook mensen op afstand van elkaar (1.5.m) gaan roeien.

In meermansboten. 

Bijvoorbeeld: 

1. Je kunt met 3 personen roeien in een c4+ ( 1-3-stuur);

2. Met 2 personen in een C3 ( 1-3);

3. Spreek met 2 boten gelijk af en help elkaar met tillen;

4. Gebruik eventueel mondkapjes bij het tillen als de 1,5 meter niet lukt;

5. Je kunt met 3 personen in een c3+ als er 2 huisgenoten bij zijn ( 1-3-stuur).

 


Als de 1.5 m maar gewaarborgd blijft.

Het aangepaste protocol is op de website te vinden.

 

Misschien mag op 1 juli de kantine weer open.

Nieuws hierover komt ook weer op de website.

Houd die in de gaten! 

 

Jeugd roeien

Onder leiding van Maarten Hoekstra zijn er weer 2 jeugdleden gestart bij de Geeuw. Fons is een oude bekende en Ward start nu met zijn roeiavontuur.

Het zou leuk zijn als er nog 2 jeugdleden bij komen (leeftijd 12 tot 16). Dus ken je enthousiaste kids die willen roeien, geef het door aan de instructie commissie. Dan kunnen ze eens komen kijken en proberen.

 

 

Skiffen in de vakantie

We gaan proberen in de zomervakantie skiff instructie te organiseren. Er staan al een heleboel leden op de lijst voor skiff 1 instructie, maar lijkt je dit ook leuk (en kun je tijdens de schoolvakantie 4 juli-15 augustus) geef je naam door aan de instructie commissie (instructie@degeeuw.nl). Instructeurs hebben we natuurlijk ook nodig. Dus blijf je in Sneek en wil je wel komen helpen met de skiff instructie, stuur ook even een mailtje naar instructie@degeeuw.nl  of vertel het aan een van de leden van de instructie commissie (Ada, Andrea, Ina, Joris, Maarten of Ieke).

 

Afschrijfboek

 

We constateren dat in het afschrijfboek vaak meerdere boten door één persoon afgeschreven worden. Op zich is dat prima, alleen willen we graag op het moment van afvaart weten wie er in de verschillende boten zitten. Daarom graag voor iedere boot de roeiers vermelden.

 

Consumpties

Het cashless betalingssysteem in onze kantine is vanaf 1 februari buiten gebruik. Het systeem wat we gebruikten werd te oud om nog een update op uit te voeren. Omdat een nieuw systeem van de leverancier erg duur was hebben we hier afscheid van genomen.

Op de ALV in maart is daarom het besluit genomen om geen koffiegeld etc. meer te betalen in de kantine maar de jaarlijkse contributie vanaf volgend jaar te verhogen met € 15,-

Het saldo wat nog op TAC staat kunnen jullie terug laten storten.

Voor de rest van dit jaar het volgende verzoek.

Graag voor de consumpties een bedrag naar eigen inzicht overmaken naar RV de Geeuw op rekeningnummer: NL90 RABO 0337 0391 94 of cash geld in het kluisje onder de bar te doen.

Verder geldt dat alcoholische dranken nog wel separaat afgerekend moeten worden.

Sjouwe Haanstra, Penningmeester

 

Toercommissie

Toercommissie toert voorlopig alleen op eigen kracht. Alle leden van de toercommissie missen het roeien en het samen zijn en de tochtorganisatie! Ieder van ons vult deze maanden anders in, sommigen skiffen of roeien C1, anderen kijken vogels.

We hopen dat we na het opheffen van alle beperkingen toch nog in de nazomer/herfst tochten kunnen door laten gaan.

Op het programma staan nog:

  • ·         Kerkboottocht op zondag 30 augustus
  • ·         Eendaagse tocht Purmerend zaterdag 19 september.
  • ·         Einde-seizoen-tocht kerkboot zaterdag 21 november.

 Wat hiervan doorgaat is helaas nog ongewis. Voor nu allemaal een goede zonnige zomer gewenst.

Jetske Cnossen.

 

Waldiensten

Met ingang van zaterdag 13 juni a.s. gaan de waldiensten voor het weekend weer “van start”.  Afke zal de verschillende leden een herinneringsmail sturen, zodat ze het niet vergeten.

De kleedkamers en ergometerzolder zijn nog gesloten. Als er iemand is omgeslagen en die heeft droge kleren bij zich, is het een noodgeval en kan betrokkene zich omkleden en douchen.

Don Brunet, Voorzitter

 

Donateur

Eén van de oprichters van de club in 1985, Hans Guichard, heeft zich weer bij de club aangesloten als donateur.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!