De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019

 

Voor in de agenda:

Op zaterdag 15 juni zijn alle wherry's en C boten de gehele dag tot 18.00 uur afgeschreven voor de landelijke tocht.

Dinsdag 18 juni, 20.00-21.30 uur theorie avond sc1/st1 op het botenhuis.

Vrijdagavond 28 juni examens sc1/st1/sk1 vanaf 18.30 uur.

Zaterdag 6 juli toertocht voor alle leden, maar speciaal voor beginnende roeiers, 9.00- 14.00 uur.

De midzomernachttocht - 21 juni

De zonsondergang tegemoet roeien, lichtjes op de boten, pauzeren in de schemering en terugvaren in het donker van een zomernacht.  Een sfeervolle tocht met verrassende momenten; Dat kun jij beleven, als je je opgeeft voor de midzomernachttocht!

De lijst hangt in de kantine en de inschrijving sluit op 19 juni om middernacht, dus schrijf je gauw in!

Wanneer: op vrijdag, 21 juni om 21.00 uur, Terug: rond middernacht
Waar: vanaf ons eigen vlot, Kosten: € 5,- + € 2,- voor KiKaRow
Organisatie: Ellen en Thomas

Beginnerstocht - 6 juli

De Toercommissie organiseert op zaterdag 6 juli de Beginnerstocht.

Deze tocht is bestemd voor alle leden maar speciaal voor die leden die nog maar net beginnen te roeien bij De Geeuw. Ja, ook de leden die dit jaar zijn gestart met roeien.

Het gaat deze keer niet om de te roeien afstand maar om de gezelligheid. Daarom roeien de tocht in Wherry’s. De tocht is ruim 10 km en kan naar believen ongeveer 13 km worden. Graag tijdig aanmelden op de intekenlijst op het prikbord in de kantine.

Bikkeltocht van RV de Dragt - 11 en 12 juli

In het kader van de Friese Roeikalender organiseert RV De Dragt een mooie kerkboottocht op 11 en 12 juli. Twee mooie routes van Sneek naar Drachten en retour. De informatie hangt ook bij ons in de kantine op het prikbord. Inschrijven voor 1 dag is ook mogelijk. Op 27 mei gaf de organisatie aan dat er nog enkele plaatsen voor beschikbaar zijn. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Opgeven voor 4 juli!!!!

Kikarow - het laatste nieuws!

De planning rondom KiKaRow is gewijzigd, omdat Maarten van der Weide in de herkansing gaat de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Een vaarverbod op zaterdag in Stavoren gooit ons schema in de war.

Hoe ziet KiKarow er nu uit voor de Geeuw:

  1. Zaterdag 22 juni rond 13.00 uur komt The Vin aan bij de Geeuw met een bemanning van Wetterwille;

  2. Zaterdagavond is er een heerlijk diner op de Geeuw voor de organisatie van de roeitocht KiKaRow en alle leden van de Geeuw, aanvang 19.00 uur (de borrel staat vanaf 18.30 klaar). Kosten 10 euro. Opgeven kan via de lijst op het botenhuis of met een mailtje naar pietiehuitema@home.nl

  3. Zondagochtend vertrekt The Vin om 8.30 met een bemanning van De Geeuw naar Medemblik. De eerste ploeg roeit tot Stavoren, de tweede ploeg roeit over het IJsselmeer. Voorafgaand (vanaf 7.30) is er een ontbijt voor de roeiers en alle andere leden, vrienden en familie. Kosten 5 euro. Opgeven kan via de lijst op het botenhuis of met een mailtje naar pietiehuitema@home.nl. Natuurlijk wordt het gewaardeerd als we met zoveel mogelijk mensen The Vin uitzwaaien vanaf het vlot of al roeiend op de Geeuw vanaf het water. 

Ondertussen proberen we natuurlijk met elkaar zoveel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen, zodat we KikaRow met een mooi bedrag kunnen sponsoren. Het bijeengebrachte bedrag bieden we op een later tijdstip aan.

 

Het is de bedoeling met de roeitocht geld op te halen voor KiKaRow en daarvoor laten de roeiers van De Geeuw zich zoveel mogelijk sponsoren. Er is een sponsoraccount op de website van KiKaRow onder de naam “De Geeuw” waar we alle sponsorbedragen kunnen verzamelen. Maak je donatie over via: https://kikarow.vooreenander.nl/verenigingen/de-geeuw. Maak alle mensen in jouw omgeving enthousiast daarvoor!

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!