De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief juni 2018

 Nieuwsbrief juni 2018

Skiffen

De skiffweek is een groot succes geworden. Er zijn weer 11 Geeuw roeiers enthousiast geworden en ze zijn alle 11 van plan echte skiffeurs te worden! “Klein” probleempje is wel dat er te weinig instructeurs zijn. Dus kun je redelijk skiffen en heb je zin om elke week een flink stuk te roeien met enthousiaste beginnende skiffeurs, stuur dan een mailtje naar de instructiecommissie: instructie@degeeuw.nl

Pasavond nieuwe kleding

Op donderdag 28 juni a.s. van 19.00 – 20.00 uur is er in de kantine van onze club gelegenheid nieuwe roeikleding te passen en te bestellen. De firma die ons deze kleding levert is Roeigoed b.v. te Amsterdam.

Om ons een indruk te geven van de maat enz. stuurt Roeigoed ons een aantal shirts en jacks die bedoeld zijn om te passen. Het materiaal waarvan de shirts gemaakt worden, is hetzelfde als de eerste zending bij de firma Forte. Over dat materiaal waren we allen zeer tevreden. Levertijd 10-12 weken. 

AVG

Het bestuur is momenteel bezig om een privacyverklaring op te stellen, in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze zal binnenkort gepubliceerd worden en in de ledenvergadering zal gevraagd worden deze privacy verklaring goed te keuren.

Gezocht: kapitein motorboot

We zoeken mensen die met de motorboot willen varen tijdens het begeleiden/trainen van roeiers. Heb jij Vaarbewijs 1 en zou je af en toe de rib willen besturen dan horen wij dat heel graag. Opgeven kan bij de secretaris, secretaris@degeeuw.nl

Oproep: Roeien met leerlingen schakelklas

Net als vorig jaar is er vanuit het ISK Sneek weer de vraag gekomen of de Geeuw mee wil werken aan de sportochtend, waarbij leerlingen de keuze hebben een sport naar keuze te doen. Op deze school zitten kinderen van het AZC en statushouders. Vorig jaar heeft de Geeuw hier aan mee gedaan, wat een groot succes is geweest. Vele enthousiaste kinderen, waarvan er nu ook alweer enkele hebben aangegeven te willen roeien. De ochtend staat gepland op maandag 16/7 globaal tussen 09.00 - 12.00 uur.

Nu is de vraag, wie wil en kan helpen deze ochtend om alles in goede banen te laten verlopen. We hebben in ieder geval iemand nodig die deze ochtend kan coordineren en verder vrijwilligers die mee gaan in de boten om de jongenlui kennis te laten maken met de roeisport, daarnaast nog gastvrouwen/-heren voor de ontvangst, koffie, thee, limonade en een koekje en de broodnodige hulp bij in en uitbrengen van de boten e.d.

Heb je belangstelling mee te helpen deze ochtend geef je op bij ondergetekende voor 25 juni a.s.

Vorig jaar was er een grote groep enthousiaste Geeuwers beschikbaar . Wat zou het fijn zijn als we ook dit jaar weer zo'n leuke ochtend voor deze doelgroep kunnen realiseren.

Help je mee? Meld je bij Jeannette via jhebly@kpnmail.nl

Elfwegentocht: doe je mee?

De Friese jeugd wil een duurzaam Friesland, zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht! Daarom reist Friesland van 1 t/m 14 juli 2018 fossiel-vrij zonder een druppel benzine of diesel. Lees meer op www.elfwegentocht.nl
Van 12 t/m 14 juli is er een fossielvrije vaartocht is georganiseerd van Steenwijk naar Leeuwarden. Daar horen natuurlijk ook spierkracht voortgedreven roeiboten bij. Er doen flink wat roeiers mee aan de tocht. RV De Geeuw kan en mag niet verstek laten gaan in deze happening!!!! De organisatie van de Elfwegentocht heeft onderstaand draaiboek opgesteld. Exacte tijdstip van aanvang roeien en aankomst zijn nog niet te geven. Lees hier meer over deze fossielvrije vaartocht.
De inschrijflijst hangt binnenkort op het prikbord in de kantine van De Geeuw. Hoe kun je inschrijven? Dat kan per dag, individueel of per groep. De dag met de minste deelnemers is maatgevend voor het aantal roeiers die op de andere dagen geplaatst kunnen worden. Naar gelang van deze deelname worden de C boten afgeschreven voor deze tocht. Wie het eerst inschrijft heeft de eerste recht op deelname. De inschrijving sluit op zondag 1 juli 2018. Behoudens je eigen reis- en verblijfskosten zijn er geen kosten voor de deelnemers. Deelnemers zorgen zelf voor transport van en naar de in- en uitstapplaatsen.

KikaRow: wie denkt er mee?

Hoe mooi zou het zijn om KinderKanker gewoon de wereld uit te roeien? Voor zo'n actie zou ik wel warm willen lopen en ik weet wel zeker dat er velen zijn in onze vereniging die hieraan zouden willen bijdragen.

Begin dit jaar werden wij als bestuur van De Geeuw benaderd door een meneer die, gemotiveerd door een persoonlijke ervaring, alles in het werk wil stellen om zo dicht mogelijk bij dat doel te komen. Omdat hij zelf een enthousiaste roeier is heeft hij de stichting KikaRow in het leven geroepen die door roeiactiviteiten geld verzamelt voor het Prinses Maxima Instituut dat zich bezig houdt met onderzoek naar KinderKanker en de bestrijding ervan.

Voor 2019 heeft de stichting KikaRow een roeitocht gepland door heel Nederland. Aan 14 weekenden zullen roeiboten met wisselende bemanningen van Uitgeest via de Waddeneilanden naar Utrecht varen. Zo zal de vloot en de bemensing, bestaande uit zo veel mogelijk survivers, mensen die op jonge leeftijd van kanker zijn genezen, vrijwilligers en begeleiders op de wal en op het water, ook door Friesland komen en daarvoor is onze hulp gevraagd.

De mogelijkheden zijn veelvuldig, te denken aan onderdak voor het team, hulp bij het plannen van de route, sponsorwerving, (ludieke) activiteiten tijdens de tocht door Sneek/Friesland om aandacht te trekken en geld op te halen, logistieke ondersteuning, ..... Lees hier het hele verhaal.

Graag willen wij een werkgroep bij elkaar brengen om deze unieke tocht te steunen en te helpen hem tot een succes te maken. Dus .. doe mee en meld je bij secretaris@degeeuw.nl.

Verslag landelijke tocht Sneek - 9 juni 2018

Eigenlijk, lezer, zou je nu al de derde zaterdag van juni 2019 in je agenda moeten reserveren. Dan is namelijk weer de landelijke tocht rond Sneek. Die zou je niet mogen missen en er is maar voor 56 mensen plek. Dit jaar waren er roeiers van RV De Waal uit Nijmegen, RV Naarden, RV Willem II uit Amsterdam, RV Brussel (jazeker, helemaal uit België!) RV Viking uit Utrecht en wij (Ada, Alke, Frank, Gert, Hans, Maria, Mirjam, Tilly) van Jason.

Toen we in Sneek aankwamen stond de koffie klaar en lagen de 14 boten al in het water. Er was een captains meeting voor een extra instructie, daarna het water op.

Zoals iedereen weet kun je op de Rijn linksaf of rechtsaf. In Friesland lijkt het soms of je iedere mogelijke kompaskoers zou kunnen volgen. Wat een water, wat een mogelijkheden en wat mooi. Wat wonen sommige Friezen toch prachtig, een tuintje aan het water en een bootje bij de deur. Lees hier het hele verslag.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!