De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief De Geeuw – juli 2020  

Instaproeien op de zaterdagochtend (herstart)

Gelukkig mogen we weer met een volle bemanning in de boot gaan roeien. Dat gaan we vanaf de eerste zaterdag na het uitkomen van de nieuwsbrief ook weer doen bij het instaproeien.

Elke week is er op zaterdag om 10.00 uur instaproeien. Bedoeld voor iedereen die op het laatst moment beslist te gaan roeien. De inloop is vanaf 9.45 uur. Het is de bedoeling dat we om 10.00 uur tellen met hoeveel roeiers er aanwezig zijn en de boten gaan afschrijven. Iedereen is welkom. Ook de leden die vorig jaar hun eerste certificaten hebben gehaald, is het goed om eens bij anderen dan het lesgroepje in de boot te stappen. Je leert dan nog veel meer en wordt een betere roeier!

Wij zien je graag komen! Op het prikbord in onze kantine hangt een lijst waarop je kunt zien wie de begeleider van de dag is.

Instructie

Zaterdag 22 augustus is het startmoment voor nieuwe leden. De mensen die zich hebben opgegeven voor de open dag worden hiervoor uitgenodigd. Mochten zich de komende weken nog aspirant leden melden, dan kunnen die ook meedoen natuurlijk. De instructeurs die sc1 willen gaan begeleiden zijn ook van harte uitgenodigd. De bedoeling is dat we deze ochtend direct groepjes maken, zodat we gelijk kunnen starten met de instructie. 
Instructie sc2 start ook eind augustus. 
In overleg proberen we ook nog een 4+ te vullen voor sc3 instructie, hiervoor is nog geen startmoment vastgelegd.
Sinds de vereniging weer open is, wordt er (ondanks de corona) veel skiff instructie gegeven. Hiske, Berber, Corinne, Afien, Gerrit A en Manon zijn al geslaagd voor sk 1. Gefeliciteerd allemaal! 

Kerkboottocht zondag 30 augustus

We mogen weer roeien in meermansboten en dit geldt ook voor de kerkboot. De toercommissie pakt dus ook het voorgenomen programma weer op en organiseert een tocht met de kerkboot op zondag 30 augustus. We plannen een route van ongeveer 30 kilometer met koffie en een gezellige lunch onderweg. We vertrekken vanaf het vlot om 9:30 uur (9:00 aanwezig!) en verwachten daar rond 15:00 uur weer terug te zijn. Naast de organisatoren en de stuurman kunnen nog 12 roeiers mee, dus wees er snel bij, want vol is vol. Inschrijven kan zoals gebruikelijk op de lijst in de kantine vanaf donderdagavond 23 juli (t/m vrijdag 21 augustus).

Namens de toercommissie, Atie Wilkens en Gerrit Abma.

 

Purmer tocht

We kunnen weer roeien in het land!! Op zaterdag 19 september organiseert de toercommissie een eendaagse tocht in Purmerend. We maken een dagtocht van ongeveer 25 tot 30 kilometer op de wateren rond Purmerend. De route hangt af van de weersomstandigheden en pleisterplaatsen voor lunch etc. Vertrek zal rond half acht zijn vanaf de club in Sneek, terug einde middag/begin avond. Van roeivereniging de Where kunnen we 3 wherry´s en één C4 boot gebruiken. Met dien verstande, dat nu nog geldt één stuurman-vrouw per wherry. Dit betekent dat er plaats is voor, in ieder geval, 14 deelnemers.

Hoe de dag verder zal verlopen is nog even een verrassing, maar er is natuurlijk tijd voor koffie, lunch, etc. Verdere bijzonderheden volgen ook op het inschrijfformulier.

Inschrijven kan vanaf half augustus via de inschrijflijst in de kantine.

Namens de toercommissie, Thomas Klein en Jetske Cnossen.

 

Lustrum

Binnenkort ontvangen alle leden een uitnodiging (via de mail) voor het lustrumfeest. Zondag 27 september gaat het gebeuren. Overdag is er een roeiwedstrijd: welke skiffeur of roeiploeg kan er precies 35 minuten roeien? 

Om 17.00 start de BBQ. 

Zet de datum alvast in je agenda, we hopen op een grote opkomst om er samen een gezellige dag van te maken. Voor onze oude leden staat om 11.00 uur de koffie met wat lekkers klaar.


Nieuwe clubshirts

We hebben er lang op moeten wachten maar nu is er toch een zending nieuwe shirts binnengekomen. De fabriek in Italië, die deze kleding maakt, was genoodzaakt eerst mondkapjes te maken. Maar nu de eerste Coronagolf is geweest is de normale productie weer gestart. Er zijn clubshirts in alle maten en er zijn nog clubhemdjes, ook in verschillende maten.

Zaterdagmorgen 29 augustus is Trudy aanwezig in het clubgebouw. Er kan dan gepast worden. Heb je vragen of wil je een shirt bestellen? Dat kan via kleding@degeeuw.nl.

Gezondheid
De meeste roeiers zijn gezonde mensen, maar een beetje rugpijn komt toch wel vaak voor. Op roeien.nl staat een leesbaar artikel met nieuwe inzichten over lage rugpijn. Https://roeien.nl/roeiverhalen/nieuwe-inzichten-over-lage-rugpijn/

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!