De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Zonnetocht 7&8 september

Zaterdag 7 september gaan we met de kerkboot naar Koudum. We overnachten bij de Kuilart. Zondag 8 september varen weer terug naar Sneek. We varen over het Heegermeer, de Fluessen, de Galamadammen en misschien nog over de Morra. Wij hebben nog plaats voor 1 roeier. Heb je interesse dan kun je mailen naar. marian.bosma@ziggo.nl

Ga mee met de Cryptotocht in Amsterdam!

In nieuwsbrief van mei stond al een eerste aankondiging van deze uitdagende roeitocht door Amsterdam. Voor wie dat gemist heeft nogmaals de info. Voor allen die van puzzelen houden en die Amsterdam eens op een andere en heel ludieke manier willen leren kennen staat er dit jaar weer de cryptotocht op het programma.

Op zondag 15 september zullen we samen met zo'n 70 andere boten gewapend met pen, papier en verrekijker door de hoofdstad roeien en proberen de uiterst gewilde cryptocup te veroveren.

's Morgens vroeg zullen we per auto vertrekken vanuit de Geeuw en na het diner komen we in de avond weer moe en voldaan terug in Sneek. De kosten voor de dag inclusief reiskosten, boothuur, deelname aan de tocht en diner zullen rond € 50,-  liggen. We hebben vier Wherry's gereserveerd zo dat vanuit de Geeuw 16 roeiers mee kunnen doen.

 

De inschrijflijst hangt in de kantine. De sluitingsdatum voor het inschrijven is uiterlijk 1 september. Maar de ervaring leert dat de tocht snel is volgeboekt!

Landelijke Toertocht groot succes.

In alle vroegte vertrokken we met 28 roei(st)ers naar Sneek voor een toertocht van 31 km in twee etappes. Bij een kopje koffie en sûkerbôle werd kennisgemaakt met de andere roeiverenigingen en bekeken we de Finse kerkboot van RV De Geeuw, die net het water inging. Echt iets bijzonders.

 

De tocht voerde over de Frentsjerter Feart langs de plaatsjes Tirns en Rien, en daarna de Boazumer Faert op. Zoals bekend is Friesland een waterrijke provincie, alleen voor ons was het jammer dat na Rien een flink deel van boven kwam. Even afzien dus, ook omdat de scherpe bochten en de toenemende wind de nodige stuurmanskunst vroegen.... Lees meer.

Kikarow

In het weekend van Maarten van der Weijden is ook de doortocht van KIKARow geweest. Met onze club hebben we daar volop aan meegedaan. Er zijn allerlei projecten geweest om geld in te zamelen en roeiers van ons hebben de boot van KIKARow van Sneek naar Enkhuizen geroeid.

Met De Geeuw hebben we op dit moment een sponsorbedrag van € 3.044,20 opgehaald, een bijzonder mooi resultaat.

 

Via https://kikarow.vooreenander.nl/verenigingen/de-geeuw is dit te bekijken en er kan nog steeds gedoneerd worden

Midzomernachttocht met gouden randje

Vrijdag, 21 juni verzamelden zich 13 roeiers op het vlot om de langste dag van het jaar met een nachtelijke roeitocht te vieren. Deze midzomernachttocht is ondertussen een geliefde traditie in onze vereniging, maar dit jaar werd het een bijzonder gedenkwaardige gebeurtenis. Enkele dagen voor onze tocht werd de Geeuw gevraagd om 5 roeiboten te bemannen die met Maarten van der Weijden door Sneek zouden roeien. Spontaan waren alle deelnemers van de midzomertocht bereid hieraan mee te doen en een vijfde boot werd ook gevonden. In totaal 16 roeiers maakten zich dus op weg naar de Zwette, waar de sponsorzwemmers te water gingen. Onze taak was het de verschillende zwemgroepen te scheiden. Het wachten op Maarten duurde wel even, maar de tijd werd verkort door enkele manoeuvres onder de brug en de koffie en chocolademelk die Ellen en Thomas hadden meegenomen. Toen Maarten dan voorbij zwom ( kippenvel!) ging alles heel soepel. Met elegante spoelhalen mochten we tussen het grote publiek doorvaren, een mooie ervaring om de sfeer zo mee te maken.

Nadat de laatste zwemmers bij de van Griffenstraat het water verlaten hadden konden we onze eigenlijke tocht starten. De wherry bleef bij het vlot en de C- boten gingen op weg naar IJlst om daar te picknicken. Het was in de tussentijd donker geworden, maar in IJlst aangekomen merkten we, dat we Maarten weer ingehaald hadden. Zo konden we nog eens van de gezellige drukte genieten.

Op het grasveld konden we dan nagenieten van alle indrukken en werden we met koek en koffie verwend. Zo als het hoort bij een midzomernachttocht gingen we pas na twaalven weer op huis aan. En nu heerste rust op de Geeuw en konden we bij het licht van de maan deze kortste nacht genieten.

Ellen en Thomas, bedankt voor de organisatie! Het was een bijzonder mooie tocht!

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!