De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief juli 2018

 Nieuwsbrief juli 2018

Uitnodiging Bootdoop

Juist op het moment dat deze nieuwsbrief wordt samengesteld bereikt mij het bericht van Roeiwerf Wiersma dat de in de winter bestelde Skiff in de komende week geleverd zal worden. Het gaat om een WinTech Competitor die geschikt is voor roeiers van 75 tot 85 kg en in het bezit zijn van het roeidiploma Skiffen 2. In de loods zal de *** de plek innemen waar eerder de Cheetah heeft gelegen.

Om deze mooie aanvulling op onze vloot niet de hele vakantie tot een "zomerslaap" te veroordelen willen wij jullie uitnodigen voor een korte doopceremonie op zaterdag, 21 juli as. om 10-30 uur bij De Geeuw zodat de boot in de vakantie ook al kan worden gebruikt. - In een ongedoopte boot vaar je immers niet, toch? Ben je benieuwd, welke naam op de lek van de *** zou moeten staan? - Kom dan zaterdag naar de doop van het nieuwe lid van onze vloot!

Vaarverbod door bouwwerkzaamheden

Vanaf zondagavond t/m vrijdagavond 20-7 zal je op de website het rode vlak weer zien.

Zo als je weet wordt in die week de walbeschoeiing bij onze kade vernieuwd en dat houdt in dat er geen toegang is tot het water. Wij hopen dat alle werkzaamheden soepel verlopen en dat we dus vanaf zaterdag weer gebruik kunnen maken van het terrein en samen kunnen genieten van het roeien, het clubleven en de gezamenlijke belevenissen. Ook in die week zullen wij de waterschade in de kantine herstellen; mocht je in de gelegenheid zijn, - een helpende hand is altijd welkom (spreek wel met ons af zo dat je niet voor niets komt of alleen bent).

Na de werkzaamheden zal de strook naast de nieuwe damwand opnieuw moeten worden ingezaaid. Dat kan enige betekenis hebben voor het te water brengen van de boten. Wij hopen op jullie begrip en medewerking.

Trouwens, we kunnen het terrein en de boten niet gebruiken maar dat zegt natuurlijk niet dat er geen andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Uiteraard is dit ook de kans om met jouw roeiploegje eens een wandeling te maken (sommigen zijn al onderweg), een fietstocht of een ..... mogelijkheden genoeg.

Jeugdroeien - wie neemt het stokje over?

Wie neemt het stokje over? Mente en Ieke zijn na drie jaar gestopt met lesgeven aan de jeugd op woensdagmiddag. Corrien en Famke gaan door bij Joris en Jaap. Brent, Peter, Fons en Rolf zoeken nog een instructeur die les kan geven op woensdagmiddag vanaf 16.15 uur. Informatie over de lessen kun je natuurlijk krijgen van Mente of Ieke.

Examens 

Afgelopen voorjaar zijn de volgende leden geslaagd voor verschillende roeidiploma's.

sk2: Elise, Rikst Nynke, Caroline, Aukje;

sc2/st2: Ada, Tinka, Corien, Rene, Petra, Hendrik Jan, Lydia, Aukje, Ellen, Myrtho, Wieteke;

sc1/st1: Marjan, Allard, Petra, Liesbeth, Hiske, Jolien, Cor, Jelte;

sc1: Berber;

sk1: Rene, Sanne.

Iedereen hartelijk gefeliciteerd!

Zaterdag 22 september 10.00 uur is er weer een mogelijkheid examen te doen. Opgeven voor een examen kan via de intekenlijst op de club of via instructie@degeeuw.nl

Scullen en smullen-tocht: ook voor 1e jaars!

De toercommissie organiseert op zaterdag 8 september as. een mooie tocht rond Sneek waarbij we een aantal keren aanleggen en iets lekkers gaan nuttigen.

Deze tocht is vooral bedoeld voor roeiers die nog nooit of niet vaak een tocht geroeid hebben. Ook roeiers die (nog) niet in het bezit zijn van diploma’s kunnen inschrijven.

Uiteraard zijn ook alle andere Geeuw leden van harte welkom!! We starten om 10.00 uur bij De Geeuw en zijn rond 14.00 uur weer terug. Aanmelden kan via het inschrijfformulier wat binnenkort in de kantine hangt.

We hopen op een grote deelname. Yolande Maus,(yolande_maus@planet.nl), Andrea Palm (andreapalm93@gmail.com), Atie Wilkens (atiewilkens@hotmail.com)

Zonnetocht

Op zaterdag en zondag 29 en 30 september. Dit is de jaarlijkse 2-daagse kerkeboot tocht met overnachting. De reis is inmiddels volgeboekt en er staan 4 roeiers op de wachtlijst.

Biesbosch toertocht 1 juli - verslag

Om circa 11.uur, na de extra lange autoreis (speciaal voor ons de A27 afgesloten) via de afsluitdijk, stapten we aan boord. 3 mannen en 9 vrouwen, je snapt het al, 3 Werry’s met per boot 1 man en 3 vrouwen. Alles was vooraf goed uitgewerkt en dat had effect op een snel en soepel begin van de tocht. De eerste circa 12 km was het hard werken, roeien tegen de elementen, wind en stroming waren onze tegenstander. Verder een prachtige natuur, de haven lag buiten het woongebied, dus gelijk wuivende rietstengels, een veelkleurig palet van bloemen, bomen en struiken. Lees hier het hele verslag.

Midzomernacht - niet vanaf het water

De tocht ging vanwege het weer niet door; een goed besluit op donderdag. 13 Roeiers hadden zich ervoor opgegeven.

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!