De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief januari 2018

 Nieuwsbrief januari 2018

Nieuwjaarsreceptie

Zondagmiddag 7 januari 2018 vanaf 15.00 u hielden we weer onze traditionele nieuwjaarsreceptie. De kantine was flink gevuld met een mengeling van allerlei clubleden, zelfs leden die deze middag nog geroeid hadden. Aan het geluid te oordelen verliep een en ander zeer geanimeerd en gezellig. De kantinecommissie trakteerde ons op glühwein en prosecco en ging ondertussen vaak rond met lekkere hapjes. Ook de commissie was zeer tevreden over het verloop. Vanuit de commissie kwam zelfs een spontane uitnodiging voor een etentje in de kantine op 2 februari a.s. Deelnemers kunnen zich inschrijven via een lijst op het mededelingenbord.

 

We hebben een nieuw lid voor de kascommissie kunnen benoemen in de persoon van Everdina van Veen. Een aanvulling was nodig omdat Sjoerd Couperus heeft bedankt voor de functie. Een ander hoogtepunt van de receptie was de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar 2017: Afke de Boer. Dat alle aanwezigen het hiermee volstrekt eens waren, was te merken aan het applaus dat klonk. Verder maakt de voorzitter in zijn speech nog gewag van een aantal roeiers die in 2017  minimaal 100 keer in een boot hadden gezeten. Al met al mogen we terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige nieuwjaarsbijeenkomst.

Reminder wintercursus en instructie

Kom naar de wintercursus!

Dinsdag 16 januari 19.30 ergometer (roeikleding mee)en materiaal

Woensdag 7 februari 19.30 de “perfecte” roeihaal

Maandag 19 februari 19.30 roei instructie geven

Geef je op via instructie@degeeuw.nl en kom!

Instructie scullen 2

Begin maart willen we starten met de instructie voor scullen 2.

 

Je kunt je nu alvast opgeven via instructie@degeeuw.nl of intekenen op de lijst op het botenhuis.

Eten op de club

Winterse buien, koude luchten en mistbanken zorgen voor bijzondere roei-ervaringen. Hoe kun je dan beter nagenieten dan bij een goede maaltijd met gelijkgezinden? Daarom organiseren we weer eens een etentje op de club.

Op vrijdag 2 februari ben je welkom om aan de grote tafel aan te schuiven voor een lekkere maaltijd met een drankje erbij. En dat alles voor maar € 7,50. De deur is open om 18.00 uur en om 18.30 uur wordt het eten opgediend.

 

Meer informatie vind je op de intekenlijst die vanaf 7 januari in de kantine komt te hangen. We hopen op een gezellige avond met veel roeiverhalen.
Ada, Bep, Ida, Hidde, Nettie en Andrea

Vroege vogeltocht

Noteer vast in je agenda:

Op 24 maart 2018 zal, als het weer het toelaat, de eerste roeitocht van 2018 plaatsvinden, die bekend staat als “De Vroege Vogeltocht”.

Verzamelen om 05.45 uur bij de vereniging. Vertrek om 06.00 uur vanaf het vlot. We verwachten omstreeks 10.00 uur terug te zijn. We roeien en C-boten. Aan de invulling van de tocht wordt nu gewerkt! Alvast veel roeiplezier gewenst in 2018!

Weerribben roeimarathon

Op zaterdag 7 april 2018 organiseert Roeivereniging ’t Diep uit Steenwijk weer de jaarlijkse roeimarathon. De marathon is 55 km lang en voert door het prachtige Weerribben en Wieden gebied in NW-Overijssel. Van De Geeuw hebben zich al 2 complete teams voor C4*-boten ingeschreven. Er zijn nog 3 plekken beschikbaar voor een derde C4*. Ben je een sportieve en ervaren roeier, dan is dit je kans om deel te nemen! Geef je zo snel mogelijk op, want eind januari worden de teams definitief ingeschreven.
Je kunt je opgeven bij Peter Wiersma.

Elfstedentocht

Ook dit jaar staat ons weer een bijzondere uitdaging te wachten. Op de vrijdag en zaterdag na de Hemelvaartsdag gaan we weer op tocht langs de elf steden die Friesland rijk is. In 24 uren zullen wij in estafette door het hele land roeien en in alle steden een stempel veroveren om uiteindelijk het fel begeerde Elfstedenkruisje (en een oranjekoek) te bemachtigen.

230 km in 24 uren - je hoeft geen rekenwonder te zijn om meteen te beseffen dat er flink getrapt moet worden. De hele nacht door, weer of geen weer, je ziet meteen, dit is voor de doorzetters onder ons. Waarom zou je dat moeten willen? - Vraag het aan degenen die het gedaan hebben en je zult het weten. Laat je aansteken met het Elfstedenvirus!

De datum van de tocht is vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018. Sinds zondag hangt de inschrijflijst in de kantine. De eerste bijeenkomst voor de voorbereiding van de tocht is op woensdag 14 februari om 20.00 uur op de club.

Ook als je de tocht niet wilt roeien, hoef je dit hoogtepunt van het roei-jaar niet langs je heen te laten gaan: Geef je dan op als chauffeur (en ook chauffeuses zijn van harte welkom) of voor andere ondersteuning van de roeiers (en roeisters).

Heb je vragen over de tocht, bel dan naar Thomas Klein of geef je gewoon op op de lijst in de kantine of per e-mail.

De kosten zijn rond 40 euro per persoon en de reiskosten delen we binnen de teams.

De eerste namen staan al op de lijst en ik weet wel zeker dat we er samen een geweldig avontuur van maken. Wat mij betreft is de Elfstedentocht bij deze begonnen! 

Zonnetocht

Een prachtige 2-daagse nazomertocht met de kerkboot op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018. We roeien de 1e dag naar de Alde Feanen. Dit ruim 2000 hectare laagveenmoeras bestaat uit meren, rietlanden, struwelen en moerasbossen. Aansluitend zullen we aanleggen bij de steiger van Herberg Oer ’t Hout in Grou. Op dag 2 roeien we via een mooie route terug naar Sneek waar we rond 16.00 uur weer zullen arriveren. Er wordt ca. 30 kilometer per dag geroeid.

Verzorging: Halfpension. Kosten: € 55,- Opgeven voor 31 maart 2018. De inschrijflijst hangt in de kantine.
Er is plek voor 13 roeiers en vol = vol! Na 31 maart gaan wij roeiers werven bij andere roeiverenigingen.
Meer info vind je hier. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met de organisatie: Yolande Maus en Marscha Elling.

Voorstellen: Sjouwe Haanstra - penningmeester

Sinds dit voorjaar ben ik penningmeester van De Geeuw en omdat binnenkort de contributie weer geïnd gaat worden lijkt me dit een goed moment om mij verder te introduceren. In 1954 ben ik geboren in It Heidenskip, waar mijn grootvader skûtsje schipper was. Via die bloedlijn ben ik besmet geraakt met de aantrekkingskracht voor het water.

Na mijn HTS opleiding ben ik als bouwkundige veertig jaar betrokken geweest bij de bouw van zuivelfabrieken. De laatste 11 jaar als directeur en mede-eigenaar van ingenieursbureau Het4kant, hierin Sneek. Dit bureau heb ik in 2005 opgericht en wij hebben onder meer voor de bouw van de grote zuivelfabrieken in Heerenveen de bouwkundige engineering verzorgd.

Sinds 2005 ben ik lid van onze roeivereniging en dat was ook mijn eerste kennismaking met de roeisport. Sinds die tijd roei ik met veel enthousiasme en heb ik onder meer zes keer de elfstedentocht geroeid. Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan de roeiweek in Plön, waar bijgevoegde foto is gemaakt. Met Ada Roghair in onze good old Zwette op de Plönsee, een mooie week roeien met 16 leden van De Geeuw.

Wat ik verder zo bijzonder vind aan onze club zijn de goede sociale contacten die er zijn. Er is op een positieve manier veel belangstelling voor elkaar.

 

Na mijn pensionering in maart van dit jaar ben ik dan ook met veel plezier toegetreden tot het bestuur en zorg ik er voor dat de financiële verantwoording van de club op orde is. Daarvoor zal ik in de ALV van februari de balans van 2017 toelichten.

Waldienst 2018

 

In week 4 wordt per e-mail het opgavenformulier voor de waldienst verzonden.

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!