De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief februari 2019

 

Open dag 2019: 23 maart

Zaterdag 23 maart is de jaarlijkse open dag van 9.00 tot 12.00 uur. We zijn op zoek naar enthousiaste leden die deze ochtend willen helpen (instructie, koffie, tillen etc.). Opgeven via instructie@degeeuw.nl of bij een van de leden van de instructiecommissie.

De proeflessen zijn dit jaar op maandag 8 april, donderdag 11 april en dinsdag 16 april (18.30 uur aanwezig). Voor deze lessen zijn we ook op zoek naar instructeurs.

En weet je mensen die ook willen gaan roeien? Leuk! Aanmelden graag via deze pagina.

ALV 26 februari 2019

Het bestuur nodigt jullie uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op:
dinsdag 26 februari 2019, vanaf 19.30 uur in de kantine van onze club. Inmiddels heeft iedereen een uitnodiging per e-mail ontvangen met de agenda.

Jullie speciale aandacht wordt gevraagd voor het agendapunt betreffende het digitale inschrijfboek.

Skiffen op de geeuw

Er zijn steeds meer roeiers op de Geeuw die (beter) willen leren skiffen. Superleuk natuurlijk!

Daarom zijn we op zoek naar ervaren skiffeurs die in het voorjaar willen helpen bij de skiffweek (22, 23, 24 mei en eventueel 3, 4, 5 juni) en de periode na de skiffweek.

Opgeven en informatie bij de leden van de instructiecommissie (Geertrui, Joris, Andrea, Ina, Ieke) of via de mail instructie@degeeuw.nl.

Ledenlijst

Binnenkort komt er een ledenlijst in de kantine te hangen met daarop alleen de telefoonnummers en mailadressen. De volledige ledenlijst is te vinden in het ledendeel van de website.

Contributie

Zoals elk jaar wordt ook nu omstreeks half februari de contributie automatisch van uw rekening afgeschreven. Wilt u  zorgen voor voldoende saldo?

Nieuwe roeikleding binnen!

De bestelling van de firma Roeigoed is binnen!

Op zaterdag 16 februari a.s. van 9.00 – 10.00 uur ben ik in de kantine. Iedereen die iets besteld heeft bij mij kan het daar komen halen. Een tweede gelegenheid is er voorafgaande aan de jaarvergadering op 26 februari as. Kosten roeishirt € 57,50, Kosten hemd € 39,50. Na afgifte van de kleding krijg je van de penningmeester de rekening.

Oude voorraad
In onze kast liggen nog enkele artikelen die tegen gereduceerd tarief weggaan.

  • 1 grote trui met rits maat XXL € 15,-
  • 3 herenroeipak maat L € 35,-
  • 1 hemd heren maat L € 20,-
  • 1 hemd dames maat S € 20,-
  • 1 roeishirt l. mouw, valt groot maat L, is iets beschadigd € 10,-

Vroege vogeltocht

Op zaterdag 23 maart 2019 gaan we bij het krieken van de dag om ongeveer 6.45 uur los van het vlot. Vroeg uit de veren om te genieten van het “ontwakende” natuur! De route is een verrassing, maar velen zijn nog weinig op – een deel van - dit roeiwater geweest. Halverwege de tocht bezoeken we een etablissement waar de uitbater ook vroeg uit de veren gaat om ons te voorzien van een warm drankje. We roeien in Cx+ materiaal. De lengte van de route is ongeveer “2 maal rondje Brekken”; ongeveer 21 km. Nadere informatie en de uitnodiging om in te schrijven hangt vanaf 23 februari op het prikbord. De inschrijving sluit op 15 maart! Inschrijven uitsluitend op de intekenlijst op het prikbord in de kantine van De Geeuw.

Zonnetocht

Het eerste weekend van september (7 en 8) wordt de zonnetocht georganiseerd met de kerkboot door Marian Bosma en Yolande Maus. 

Via een mooie route, met goed gezelschap, varen we richting het IJsselmeer en slapen we in Workum. De inschrijflijst hangt nu in de kantine. 

Toerroeien in het buitenland

De botenwagen van De Geeuw wordt zo af en toe verhuurd aan leden van andere roeiverenigingen. Zij gaan dan vaak met eigen boten roeitochten maken in binnen of buitenland. Deze roeiers nemen soms informatiemateriaal mee van de door hen geroeide tocht. Op deze wijze is informatie over de mogelijkheden om te roeien in United Kingdom, Wales, Duitsland, Frankrijk en Denemarken beschikbaar. Onze leden kunnen hiervan gebruik maken.

Het betreft de volgende boekwerken c.q. informatie:

  • Waterways Guide: Severn, Avon & Birmingham in UK
  • Waterways Guide 4: Four Countries & the Welsh Canals in Wales
  • Tourenatlas Elbe 1; vom Elbsandsteingebirge bis Magdeburg in Duitsland
  • Canal du Rhône au Rhin (omgeving Mulhouse, Besançon, Dijon) in Frankrijk
  • Kaarten van wateren rond Randers, Ry, Skanderborg in Denemarken.

Dit materiaal ligt in de informatiehoek van onze kantine, rechts van de schuifpui. Daarnaast staat er op de website van de KNRB ook veel informatie over toerroeien in het buitenland.

Amsterdam Light Festival Tocht

Wij, Floor, Agnes, Gerdien en Carolien van de dames 8 maakten op 4 januari een prachtige avond-roei tocht door de Amsterdamse grachten tijdens het Amsterdam Light Festival. We werden een kwartier voor aanvang verwacht bij het roeicentrum Berlagebrug. Zij organiseren al voor de tweede jaar de Amsterdam Light Festival tocht. Het is mogelijk om gedurende een maand op verschillende dagen langs de verlichte kunstwerken van het Amsterdam Light Festival te varen. Deze kunstwerken geven een unieke glans aan het toch l mooi verlichte Amsterdam tijdens de donkere decembermaand. Vanuit het roeicentrum vaar je met een ervaren instructeur in de boot. De instructeur is meteen de gids voor de tocht langs de Water Colors vaarroute.

Ons werd een jonge, ervaren stuur toegewezen, student in het normale leven en daarbij ook een ervaren roeitrainer van Amsterdamse wedstrijd herenteams. We hebben een prachtige tocht gemaakt en het is zeker een aanrader voor volgend jaar. Er is zoveel moois onderweg en ontzettend gaaf om echt onderdeel te zijn van het festival. Aangekleed met lichtgevende kettingen en ringen pasten we helemaal in het plaatje! Voor herhaling vatbaar!

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!