De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuws | Nieuwsbrief december 2017

 Nieuwsbrief december 2017

Noteer de volgende data:

7 januari 2018 om 15.00 uur: Nieuwjaarsbijeenkomst

20 februari 19.30 uur: Voorjaars ALV

WINTERCURSUS

Het is weer bijna tijd voor de wintercursus.

Dinsdag 16 januari :       materiaal en ergometer (roeikleding mee).
Deze avond is speciaal bedoeld voor alle beginnende roeiers en voor (aankomende) instructeurs.

Woensdag 7 februari:      de roeihaal.
Een avond voor iedereen die technisch goed wil roeien, ook heel geschikt voor (aankomende) instructeurs en beginnende roeiers.

Maandag 19 februari:       hoe geef ik goed roei-instructie. Speciaal voor alle (aankomende) roei-instructeurs.

Laat weten dat je komt; stuur een mailtje naar instructiedegeeuw@gmail.com.

Zaterdag 10 maart van 10.00 tot 14.00 uur is de instructiedag voor alle Geeuw leden die komend jaar roei instructie gaan geven. De aftrap van het instructie seizoen, bedoeld om kennis te maken, van elkaar te leren en lekker te roeien.

Zaterdag 17 maart van 09.00 tot 12.00 uur is de kennismakingsdag voor nieuwe leden.

Veiligheid op het water

LAAT JE ZIEN: Zorg ervoor dat je gezien wordt door alle andere watersporters. Draag felle kleding of een speciaal hesje.

BLIJF ONDER DE WAL: Stuur vooral in de winter netjes langs de kant. Mocht zich een calamiteit voordoen dan kun je de wal nog bereiken.

ZWEMVEST KAN ALTIJD: In de materiaalkast liggen zwemvesten. Deze mag je altijd gebruiken.
 

Van de materiaalcommissie

Sinterklaas is al weer uit het land en de temperaturen geven duidelijk te kennen dat het weer tijd is voor de lange broek in de boot (voor de meesten van ons dan). Nu zegt een nachtje vorst nog niet dat we de schaatsen uit het vet moeten halen maar bij het krabben van haar/zijn autoruit zal iedereen zich wel even realiseren dat het water in de vaarten ook niet meer lekker warm is. 

We weten allemaal heel goed dat je in water kouder dat tien graden maar enkele minuten kunt verblijven zonder gevaar te lopen om ernstig te onderkoelen. In water van vijf tot zeven graden (ik schat dat we dat nu ongeveer hebben) heb je ca. 10 (in woorden: tien) minuten tijd om te overleven.

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling in het water te raken maar vooral in de skiffs, maar ook in andere boten gebeurt dat af en toe wel en dan is het goed als je zo dicht mogelijk bij de kant (aan stuurboord) bent om zo snel mogelijk uit het water te kunnen komen. Bij de keuze voor een geschikte route kun je hier rekening mee houden. De verantwoordelijkheid ligt bij jou om ernstige ongelukken te voorkomen!!

In de afgelopen weken, onder meer met het poetsen van alle boten hebben we aan enkele boten, met name enkele skiffs schade aan de huid of aan het dek geconstateerd. De aard van de schade en de plaatsen daarvan laten zien,  dat die zijn ontstaan door de boot op de ligger in het rek te schuiven, dan wel door met de boot andere boten of dollen te raken. Laten we dat met z'n allen voorkomen door alle boten met voldoende mensen te hanteren (de afspraak is minimaal twee) en voor het uitschuiven van de boot de ligger vast te grijpen in plaats van de boot.

Blijft mij jullie allemaal een goede adventstijd en gezegende kerst toe te wensen. In de wandelgangen hoorde ik dat er binnenkort, in het nieuwe jaar, een diner gepland wordt. 

Ik hoop jullie allemaal te zien bij de Nieuwjaarsborrel op 7 januari!

Thomas Klein
 

Weerribben Roeimarathon

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd organiseert Roeivereniging ’t Diep uit Steenwijk weer de jaarlijkse roeimarathon. De datum staat nu vast; er wordt geroeid op zaterdag 7 april 2018. De tocht is 55 km lang en voert door het prachtige Weerribben en Wieden gebied in NW-Overijssel.

Opgeven hiervoor kan bij Peter Wiersma. Stuur dan een e-mail naar apwiersma@quicknet.nl. Geef ook aan of je een voorkeur hebt voor de wedstrijd- of de prestatietocht en voor welk boottype, wherrie, C2+ of C4+.
 

Nieuws van de toercommissie

Helaas moest de Bikkeltocht met de kerkboot op zaterdag 18 en zondag 19 november afgelast worden. Daar waar Sinterklaas bij zijn intocht een storm- regen en hagel bestendige mijter nodig had, was het “geniet niveau” voor de roeiers ook niet dat wat je graag zou willen.

In 2017 zijn 4 van de 12 door de toercommissie georganiseerde toertochten niet door gegaan. Telkens zijn het de weergoden die andere plannen hebben, tegenstellend aan de behoefte van roeiers. Daarnaast is het ook een bewuste vorm van risico beperking.

Ondanks de tegenslagen van dit jaar, is er al weer een mooi toerprogramma voor 2018 opgezet.

Grijp je kans en zet alvast de data waarop jij mee wilt met een toertocht in je agenda!
 

De geschiedenis van de Marie Louise

Pier van Drooge en Frans Middelhoff hebben eens een leuk artikel geschreven over de historie van de Marie Louise. De Marie Louise is een boot voor 1 roeier met stuurman. Lees hier meer over op onze website. 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!