De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuwsarchief | Nieuwsbrief De Geeuw – oktober 2020

Nieuwsbrief De Geeuw – oktober 2020  

Grote beperking van de roeisport

Met ingang van vandaag  kan er alleen maar in een 1-persoonsboot geroeid worden en in een 2-persoonsboot met roeiers uit dezelfde huidshouding. De kantine is ook gesloten. Afschrijven van een boot moet thuis plaats vinden. De kleedkamers zijn gesloten, de w.c.'s blijven open. In de loods worden enkele ergometers geplaats voor degenen die er gebruik van willen maken met de nodige afstand.  Dit geldt voorlopig voor vier weken.  Het protocol van 25 juni ll. vervalt hiermee.

Algemene Ledenvergadering van de Geeuw
Zoals ieder weet heeft de vereniging twee maal per jaar een algemene ledenvergadering. De komende najaarsvergadering is wegens corona maatregelen verplaatst naar 24 november en in het wijkverenigingsgebouw Schuttersheuvel aan de Harmen Sytstrastraat 8a, aanvang 19.30 uur.

De locatie is geschikter dan ons eigen clubgebouw. Uitgaande van het verwachte aantal bezoekers, achten wij deze zaal groot genoeg. Uiteraard krijgen de leden tijdig de uitnodiging per e-mail.

 

Gebruik van de bak voor roeilessen

De roeibak is een goed hulpmiddel om de roeihaal goed aan te leren. Ook voor al geoefende roeiers is het soms best handig om de aangeleerde haal nog een keer te beoordelen op evt. verbeteringen, dit laatste wordt aanbevolen door menig instructeur.

Het is daarbij wel van belang alleen de riemen met gaten in de bladen te gebruiken. Gebruik van andere riemen is niet toegestaan wegens de te grote krachten op het vlot of de bak zelf, als de roeihaal met normale riemen wordt geoefend. Op dergelijke grote krachten is de bak niet gemaakt. 

Let wel, de bak ligt slechts met licht touwwerk vast aan de wal en ook de bevestiging aan het vlot/de bak zelf is niet berekend op grote krachten.

Het bestuur kreeg melding van het gebruik van verkeerde riemen. Wij hopen dat alle leden deze waarschuwing ter harte zullen nemen zodat de bak nog langdurig gebruikt kan worden.   

Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuwe bovenafsluiting van de bak, de oude is op mysterieuze wijze verdwenen.   

 

Begeleidingsbootje
Nadat de buitenboordmotor van het oranje bootje in de afgelopen weken niet betrouwbaar was gebleken hebben wij nu een nieuwe motor aangeschaft.

Onze keuze is gevallen op een Torqeedo Elektromotor met een vermogen van 1,3 kW en een ingebouwde accu. Deze vernieuwing betekent voor de begeleiders en roeiers dat al varende met elkaar gesproken kan worden zonder dat men de motor moet overschreeuwen en dat we niet langer tijdens het roeien de uitlaatgassen van de motor moeten inademen.

De functie van de nieuwe motor is echter in enkele opzichten anders dan gewend en daarom nodigen wij alle (potentiële) gebruikers uit voor een instructiemoment om de nodige uitleg te geven en afspraken over het gebruik daarvan te maken. Mensen die niet door het bestuur geïnstrueerd zijn mogen dus voortaan niet meer in de oranje volgboot varen.

Het instructiemoment is op donderdag 22 oktober as. om 17.00 uur in het clubgebouw. In verband met de beperkingen die we tegenwoordig in acht moeten nemen is het nodig dat je je aanmeldt als je wilt komen. Bij (te) veel belangstelling organiseren wij een tweede instructiemoment. Je kunt je per mail opgeven bij Thomas.

Ontsmetting
De tijd van besmettingsgevaar en beperkingen is nog niet voorbij. Het blijft nodig dat we alle maatregelen die door de regering worden opgelegd of geadviseerd in acht nemen. Dat betekent voor ons dat we onze handen ontsmetten voor we de loods binnengaan - de pompjes hangen naast de deuren - en dat we zo veel mogelijk minimaal anderhalf meter afstand houden van elkaar. Voor het ontsmetten van de handvaten van de riemen is het gel in de pompjes niet geschikt omdat dat het rubber aantast. Daarvoor zijn er de spuitflessen met vloeistof.

Tevens is onze kantine, net als alle sportkantines van Nederland tot nader bericht gesloten. Het verdient dan ook zeker de voorkeur de boten vanaf thuis of vanaf jouw eigen telefoon af te schrijven. Laten we er samen voor zorgen dat de club niet weer helemaal gesloten hoeft te worden en dat we een onverwachte controle van de gemeente kunnen doorstaan.

De waldienst heeft in deze tijd de taak de schoonmaak te verzorgen en de ontsmettingsmiddelen bij te vullen. De voorraad staat in de schoonmaakkast. Volgens de huidige regels mag buiten koffie worden geschonken; in de kantine mag dan alleen de waldienst komen.

Let op: De voorgeschreven maatregelen veranderen met de week en dat heeft ook gevolgen voor ons beleid.

Poetsavonden
Zoals velen van jullie kijk ik al enige tijd weer uit naar de gezellige avonden, waar wij met z'n allen onze vloot weer laten glimmen door alle boten stuk voor stuk te poetsen en te polijsten. Dit najaar moeten we die activiteit echter missen omdat we met alle helpers in de werkplaats de anderhalve meter afstand  niet kunnen houden. Zodra we weer onbeperkt kunnen bewegen zullen we de poetsavonden alsnog organiseren. Je hoort er op z'n tijd van en kunt je inschrijven op het mededelingenboord.

Ongestuurde vier

Uitbreiding van onze vloot met een ongestuurde, gladde 4? Op de ALV van vorig jaar kwam de vraag al naar voren: is er binnen onze vereniging ruimte voor een 4-? Een (boordgeroeide), gladde, ongestuurde 4. 

Nu doet de kans zich voor om van Roeiwerf Wiersma voor enkele weken zo’n boot te lenen en zo te ervaren of dit nummer in onze vereniging past, voordat we overgaan tot eventuele aanschaf. 

De boot die we op het oog hebben, is in eerste instantie boord geriggerd, maar is eenvoudig te voorzien van een set scullriggers. Beide configuraties willen we uitproberen. 

Hiervoor zijn we dus op zoek naar leden die de boot willen proberen. Dit zal waarschijnlijk, afhankelijk van de Roeiwerf, binnen een paar weken zijn. 

Het proefvaren willen we ondersteunen met begeleiding vanuit de coachboot. Hier gaan we dus een paar momenten voor plannen.

Wil jij of je ploeg de boot uitproberen, geef dit dan spoedig aan bij Joris Lampe. Geef dan ook aan of je voorkeur uitgaat voor boord of scullen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de Toercommissie

We hadden ons er zo op verheugd: de eerste tocht van de toercommissie in het Corona tijdperk op zondag 30 augustus met de kerkboot. Dat er leden stonden te popelen bleek al meteen bij de inschrijving, nog voordat het formulier in de kantine hing kregen we al aanmeldingen van leden (die in die periode niet in de buurt van Sneek waren). Na een dag of twee was het formulier al vol, inclusief de reserve plaatsen.

Er was een mooie route uitgestippeld, met leuke uitdagingen, koffie met iets erbij onderweg en een verrassende lunchplek (die houden we nog even 'onder de pet' voor een volgende keer). Ook het weer leek ons aardig mee te gaan zitten. Maar op het laatste moment kregen we toch wat bedenkingen t.a.v. de ontwikkelingen van de Corona pandemie en hebben we helaas moeten besluiten de tocht te annuleren.

Maar omdat iedereen deze zondag toch al vrij had gehouden, hebben we iedereen uitgenodigd op De Geeuw voor koffie met appelgebak en de liefhebbers hebben nog een tochtje gemaakt in diverse meermansboten. Zo werd het toch nog gezellig .....

We houden de ontwikkelingen in de gaten en zodra het kan gaan we weer los.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is de laatste die je per e-mail zult ontvangen. In het vervolg staat het nieuws vermeld op de website van onze vereniging www.degeeuw.nl. We kunnen het nieuws dan eerder delen, dus ben je eerder op de hoogte. Bij belangrijk nieuws krijg je nog een e-mail. Dit zal een paar keer per jaar zijn.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!