De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief augustus 2018

 Nieuwsbrief augustus 2018

Scullen en smullentocht

De toercommissie organiseert op zaterdag 8 september a.s. een mooie tocht rond Sneek waarbij we een aantal keren aanleggen en iets lekkers gaan nuttigen.

Deze tocht is vooral bedoeld voor roeiers die nog nooit of niet vaak een tocht geroeid hebben. Ook roeiers die (nog) niet in het bezit zijn van een diploma kunnen inschrijven. Uiteraard zijn ook alle andere Geeuw leden van harte welkom!!

We starten om 10.00 uur bij De Geeuw en zijn rond 14.00 uur weer terug. Kosten: € 7,50. Aanmelden kan op het inschrijfformulier wat op het prikbord in de kantine hangt. We hopen op een grote deelname.

Het instap-roeien komt op deze dag te vervallen.

Aan de begeleiders van het instap-roeien: 

In overleg met Pietie hebben we besloten om het instap-roeien zaterdag 8 september te laten vervallen. De leden die hier normaliter aan mee doen kunnen dan met de tocht mee.

Boerenkooltocht - vooraankondiging

Een dagtoertocht vanaf ons vlot op zaterdag 13 oktober. Nadere informatie volgt. De inschrijflijst hangt binnenkort op het prikbord in de kantine.

Horzolmarathon - vooraankondiging

Zondag 14 oktober 2018 zal de negende editie van de Horzolmarathon plaatsvinden.. Deze "Strijd om 6 Westfriese bokalen” voert over een westrijd- en prestatieparcours van 51 kilometer of toertocht van 35 km dat begint en eindigt bij de organisator van deze unieke marathon: R.V. OSSA te Heerhugowaard. Meer informatie? www.horzol.nl of bij Peter Wiersma.

Nieuwe skiff: Singel

Op zaterdag 21 juli is de nieuwe skiff “Singel” gedoopt door Sjoerd Cuperus. Sjoerd heeft een fraaie beschouwing gegeven over de historie van het vaarwater De Singel, die tegenwoordig gedempt is. Meteen na de doop is de skiff te water gelaten en heeft Sjoerd ze voor geroeid. Sjoerd valt in de juiste gewichtsklasse van deze boot die 75-85 kg is. De benodigde kwalificatie voor deze skiff is skiffen 2. Het is voor het eerst in de historie van de Geeuw dat een boot door een man is gedoopt, hierin is onze vereniging nu ook genderneutraal.

Vernieuwde walbeschoeiing

Zoals jullie gemerkt hebben kon er in juli een week lang niet geroeid worden. Gelukkig hebben we een zomer met veel mooi roeiweer. Gedurende die week heeft de firma Atsma uit Uitwellingerga de walbeschoeiing vernieuwd. Dit was hard nodig, tijden de uitvoering ontdekten we onder de waterlijn de nodige gaten in de oude damwand.

Het werk is tot volle tevredenheid uitgevoerd en er is gelukkig geen schade aan ons roeivlot ontstaan.

Nadat de firma Atsma vertrokken was hebben we in eigen beheer het vlot weer op de juiste positie en hoogte gelegd en zijn de nodige aanpassingen voor de botentrailer gemaakt.

 In diezelfde week hebben we ook met eigen mensen het plafond in de kantine vervangen. Het afgelopen voorjaar was hier de nodige waterschade ontstaan. Na afloop hiervan heeft een aantal mensen de kantine weer spic en span gemaakt, bij het verwijderen van de oude plafondplaten was er de nodige rommel naar beneden gevallen.

11stedenzwemtocht

Zaterdag 18 augustus zwom Maarten van der Weijden langs ons roeivlot. Hij doet een poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Om 10 uur lagen er twee boten bij de kolk en even later stond een aantal fans op het vlot ter aanmoediging en waren een aantal boten op het water. Je kunt deze Elfstedentocht nog tot maandagavond volgen via: www.11stedenzwemtocht.nl

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!