De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Nieuws | Nieuwsbrief augustus 2017

 Nieuwsbrief augustus 2017

Reminders van de toercommissie

Scullen & Smullen op zaterdag 9 september

De toercommissie organiseert op zaterdag 9 september een mooi tocht(je) vanaf ons eigen vlot. De roeiers gaan een aantal keren aanleggen voor Koek & Zopie in de zomer!

Deze tocht is vooral bedoeld voor roeiers die nog nooit of niet vaak een tocht(je) geroeid hebben. Ook roeiers die (nog net) niet in het bezit zijn van diploma’s kunnen inschrijven. Er is plaats voor veel deelnemers. Let op het prikbord in de kantine. Medio augustus hangt daar de inschrijflijst.

Meet&Greet tocht op 30 september

In samenwerking met de instructiecommissie organiseert de toercommissie een kerkboot tocht in het teken van “ontmoeten”, bedoeld voor leden die nog niet zo lang lid zijn. Op 1 september zal de informatie en de inschrijflijst op het prikbord in de kantine hangen.

Sûkerbôletocht 2017

Op 26 en 27 augustus 2017 organiseert RV Aengwirden in samenwerking met RV De Dragt een nieuwe vorm van de Sûkerbôletocht. Er hangt aanvullende informatie op het prikbord in de kantine. Belangstellenden kunnen zich tot 15 augustus via toerrvaengwirden@gmail.com rechtstreeks aanmelden bij de organisatie.

Examen-nieuws!

Op 19 juli zijn geslaagd voor:
Scullen 1 en sturen 1: Rob en Anne Boukje van der Meer, Feike Tamsma, Ellen Boswinkel en Corien Reitsma. Ook het theorie-examen hebben ze met goed gevolg afgelegd.
Scullen 2: Peter Kagenaar.
Scullen 2 en sturen 2: Cees Tollenaar, Wim en Jaqueline Meijer, Ruth Gruber, Therese Hartkamp, Yvonne de Boer, Yfke Lootsma en Karin van Esch.

Trainingsgroep

Dinsdagavond 5 september om 19.30 uur is de informatieavond op het botenhuis voor de trainingsgroep. We gaan luisteren naar jullie ideeën en uitleggen wat onze plannen zijn. We proberen een start te maken met het vormen van teams en gaan alvast voor elk team een leuk doel uitzoeken. Dus heb je zin om twee keer in de week te roeien (met trainingsschema), minimaal een keer per maand feedback op je techniek ontvangen en wil je naar een vast doel toewerken (bijv. een wedstrijd): Kom langs! Enthousiasme en inzet zijn de belangrijkste competenties voor de deelnemers aan de trainingsgroep!

Mente en Ieke

Waterpoortrace

Op zondag 8 oktober is de onderlinge roeiwedstrijd van de Geeuw. Omdat blijkt dat er al roeiers willen gaan trainen (heel positief!), volgt hier alvast een globaal overzicht van de wedstrijden:

Ochtendprogramma: 500 meterwedstrijden op de Geeuw voor ongestuurde nummers (skiff en 2x), in de categorieën jeugd, beginners (skiffen1) en gevorderden (skiffen2/3);

Middagprogramma: start op de Geeuw en finish voor het vlot voor alle gestuurde nummers. Voor jeugd en nieuwe leden ongeveer 700 meter, voor de andere deelnemers ongeveer 1500 meter. Inschrijven kan in de Wherry, C2x+, C3x+, C4x+ en 4x+. Damesploegen, herenploegen en mixploegen, het kan allemaal.

Het motto van deze dag is: Plezier met zweetdruppels!

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!