De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Nieuws | Nieuwsbrief april 2017

 Nieuwsbrief april 2017, jaargang 4, nummer 4

 

Kennismakingsochtend 2017

Zaterdag 18 maart 2017 heeft de jaarlijkse Kennismakingsochtend plaatsgevonden bij RV de Geeuw. De dag begon met zeer krachtige wind. Er was nog een roeiverbod, waardoor zelfs de Vroegevogel tocht is afgeblazen, maar om 09.00 uur was de wind gelukkig wat gaan liggen. Onze voorzitter, Don Brunet, heeft het openingswoord gehouden en alle aanwezigen van harte welkom geheten, gevolgd door een presentatie over het roeien en de vereniging van Ieke Dekker. Er was zeer veel belangstelling, 26 aanmeldingen.

De groep is in vieren gesplitst: groep 1 kreeg de rondleiding, groep 2 in de roeibak, groep 3 op de ergometer en groep 4 in de boot.

Bijna iedereen heeft zich aangemeld voor de proeflessen op 28 maart, 30 maart en 5 april. Kortom een hele enthousiaste groep en een geslaagde dag.

Gezocht: (hulp)instructeurs voor scullen 1

Er heeft zich een grote groep toekomstige leden aangemeld. Hiervoor hebben we minimaal 12 instructeurs nodig. Momenteel staat de teller op …..5. Dus schroom niet en kom helpen. Je hoeft geen toproeier (sc2 en st2 diploma is genoeg) te zijn om instructie te geven, enthousiasme is het belangrijkst! Kom helpen en geeft de nieuwe leden de kans om kennis te maken met onze vereniging! Informatie en opgeven kun je via instructie@degeeuw.nl of bij Sjoukje, Geertrui of Ieke.

Aandachtspunten voor iedereen

* Er worden nu vaak fietsen geplaatst vóór de loods en dat geeft hinder bij het in- en uitbrengen van de boten. Fietsen graag tegen de hekken aan de zijkanten van de loods plaatsen en daarbij ook de deur naar de kano’s vrijlaten.

* Het vlot wordt niet meer regelmatig schoongemaakt van eendenpoep. Het is altijd een goede gewoonte, dat de eerste die het terrein betreedt dit karwei op zich neemt.

Graag jullie aandacht voor deze punten.

Veilig roeien!

Om met elkaar veilig te roeien is er een aantal regels afgesproken. Zo aan het begin van het mooie roeiseizoen dat voor ons ligt, zetten we ze hier nog even op een rijtje:
* Zorg dat je goed zichtbaar bent d.m.v. een hesje, dan wel kleding.
* Vaar zoveel mogelijk aan stuurboordwal.
* Skiffeurs kijken minstens om de 5 halen goed om en draag een zwemvest als je dat nodig vindt.
* Ga in groepjes zodat je elkaar kunt helpen.
* Als je een boot wilt inhalen: goed kijken of er iets je tegemoet komt, want jij als inhaler moet altijd wijken.
* Let op vissers, als ze er zijn is er ergens ook hun hengellijn en probeer die te ontwijken voor zover je eigen veiligheid niet in gevaar komt.

Wil je instructie volgen?

Wil iedereen die dit voorjaar instructie wil volgen voor scullen 2, scullen 3 of boordroeien, dit vóór 10 april doorgeven via instructie@degeeuw.nl of schrijf je naam op de lijst in het botenhuis.

Instaproeien op zaterdagmorgen

Elke zaterdag is het een verrassing hoeveel roeiers er komen instappen. Er zijn altijd voldoende roeiers om los van het vlot te gaan!!

Er hangt weer een nieuwe lijst in de kantine waarop voor de komende maanden de begeleiding van de dag is aangegeven. Tot ziens op zaterdagmorgen!

Onstuimige start toertochtprogramma

Hier vind je het verslag en foto's van de Vroege Vogeltocht op 18 maart 2017. Dit jaar verliep de tocht anders dan anders!

Estafettetocht op zondag 9 april

Nog niet ingeschreven voor deze mooie tocht naar Gaastmeer? Heb je toch zin om mee te gaan – alleen of met jouw roeimaatjes - , laat het dan weten aan Nettie de Vries, tel. 0625236977. De inschrijving wordt zo lang mogelijk open gehouden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Utrechtse 2-daagse tocht ‘gràcht en pràcht’

Op 13 en 14 mei 2017 organiseert de toercommissie een 2-daagse roeitocht op de Utrechtse Heuvelrug. Ook roeien langs landgoed Amelisweerd en logeren op (Stayokay) kasteel Rhijnauwen?

Je kunt nog inschrijven!! De lijst hangt op het prikbord.

Aanpassing schema toertochten

In de oorspronkelijke planning had de toercommissie op 1 juli 2017 een toertocht op de Reeuwijkse Plassen bij Gouda opgenomen. Bij de voorbereiding bleek het niet haalbaar om al de op ochtenduren boten te kunnen huren voor een mooie dagtocht. Aansluitend is getracht om een alternatieve toertocht te organiseren op deze plassen. Dat is helaas niet gelukt. De organisatoren hebben daarom besloten de toertocht in Reeuwijk te schrappen en gaan nu voor een Friese verrassingstocht op zaterdag 1 juli.

Zonnetocht

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli organiseert de toercommissie de “Zonnetocht”. Dit is een 2-daagse tocht met de kerkboot met een overnachting in trekkershutten op recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl. De inschrijving voor leden van De Geeuw staat open vanaf 12 april tot 1 juni 2017.

Zie ook de informatie en inschrijflijst op het prikbord en de website.

Inloggen op ledendeel

Om in te kunnen loggen op het ledendeel van www.degeeuw.nl heb je een inlognaam ontvangen en een wachtwoord. Ben je je gegevens kwijt? Vraag ze op bij Mente Kroon, webmaster@degeeuw.nl. Deze mail wordt regelmatig gelezen, echter niet elke dag. Het kan dus een paar dagen duren voor je reactie ontvangt.

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!