De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Landelijke Toertocht

Toertocht “Rondom Sneek”: zaterdag 9 juni 2018: DE TOCHT IS VOL!!

Jaarlijks organiseert Roeivereniging De Geeuw een tocht voor recreatieve roeiers om met het prachtige roeiwater rondom Sneek kennis te maken. In 2018 op zaterdag 9 juni.

Roeien rondom Sneek is gegarandeerd een prachtige beleving! In dit waterrijke gebied is weer een mooie route uitgestippeld in de driehoek Sneek-IJlst-Oppenhuizen-Uitwellingerga-Sneek van ca. 30 km. Heerlijk genieten dus van stil water, mooie meren en beschutte vaarten. 

We vertrekken vanaf ons eigen vlot in het centrum van Sneek. Er wordt geroeid in wherry's en C-boten. Ook kunt u zich inschrijven voor deelname aan de tocht in onze eigen Finse kerkboot; uniek in Nederland! U roeit in deze boot met 14 roeiers (boordroeien). U kunt zich inschrijven met een (kleine) groep of individueel. Wij verzorgen de stuurman.Een dag genieten dus op de Friese wateren rondom Sneek!

Routebeschrijving

Vaar vanuit Sneek richting het prachtige stadje IJlst. Na IJlst roeit u o.a. door de meanderende Jutrijpervaart naar de Witte Brekken.  Via de Ooster Wymerts roeit u tot aan het Prinses Margrietkanaal  en gaat u vervolgens SB naar Het Nauw en de Wite Brekken. Door de Broeresloot doorvaren richting Oppenhuizen waar de lunch voor u klaarstaat. Na de lunch vervolgt u de tocht – uitgezonderd de roeiers in de kerkboot - door de leuke dorpjes Oppenhuizen en Uitwellingerga. U steekt hier het Prinses Margrietkanaal over (let op beroepsvaart) naar de Hollegracht. Via de Frijgersfeart, Gudsekop, Joustervaart – let wederom op de beroepsvaart op het Prinses Margrietkanaal - en de Houkesloot gaan we terug naar Centrum Sneek. Hier zijn nog een paar lage bruggen en haakse bochten te nemen. Roeiers in de kerkboot volgen na de lunch een aangepaste route omdat het water in Oppenhuizen en Uitwellingerga te smal is voor deze boot. Zij komen wel via de Houkesloot Sneek binnen.

Moeilijkheidsgraad

3= goede conditie - meerderheid van roeiers & stuur ervaring - zelfstandig kunnen kaartlezen meestal 25-30 km - enige kans op beroepsvaart 

Aanlegplaatsen onderweg

Genoeg

Faciliteiten

Uitstekend, wc's, havens, picknicktafels 

Wat kost een dag plezier?

De kosten voor deze verzorgde dag bedragen € 30,00 p.p. Bij de prijs inbegrepen is het gebruik van de boten van onze vereniging, ontvangst met koffie/thee en sûkerbôle, een eenvoudige lunch (excl. consumpties), een hapje en drankje bij terugkeer in Sneek en een afsluitend dinerbuffet (ecxl. consumpties)

Opgeven kan helaas niet meer, de tocht is volgeboekt!

Adresgegevens: 

RV De GeeuwMalta 1a te Sneek
www.degeeuw.nl
 

Route informatie

De route vindt u op afstandmeten.nl: http://afstandmeten.nl/index.php?id=2054906&key=MRm4jccdByBOE

Onze KERKBOOT: niet moeilijk om in te roeien, wel heel gezellig: een unieke ervaring!

 

Verslag Landelijke Toertocht 10 juni 2017 van RV De Geeuw

Na een week met storm en regen breekt op zaterdag 10 juni gelukkig de zon door. Een prachtige roeidag ligt in het verschiet voor de 53 deelnemers uit Haarlem, Hengelo, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Leeuwarden en Brussel. Al onze wherry's en C-boten gaan vandaag het water op. Gelukkig is er in de ochtenduren veel hulp van onze leden en ook de deelnemers steken hun handen uit de mouwen om de boten uit de loods naar het water te brengen. Na koffie met sûkerbôle vertrekken de deelnemers vanaf ons vlot via de Houkesloot naar Joure. Door een flinke wind arriveren de roeiers wat later dan verwacht in de haven van Joure. Er zijn daar bij het aanleggen weer helpende handen aanwezig.  De roeiers komen op het terras van Bistro Fred op adem met soep en een lekker broodje. Daarna de boot weer in om via de Langweerder Wielen terug naar Sneek te roeien. De roeiers worden aan ons vlot ontvangen met een Beerenburg (of jus) in de boot. Wel verdiend want er is hard gewerkt door de roeiers! Na het afsluitend buffet keert iedereen weer huiswaarts, naar een trekkershut in de buurt of een afsluitende nacht op de B&B boot Hydra. 

Een aantal reacties:

De tocht was prettig gevarieerd; zowel wat breder water als ook smallere vaartjes. Én het gebied rondom Sneek is prachtig. RV Viking - Utrecht
Het was een heerlijke dag. En goed georganiseerd. RV Wetterwille
Een uitzonderlijk aangename dag en gastvrijheid top. Dank voor de flexibiliteit wat betreft timing over de middag en de grote behulpzaamheid bij in en uitstappen. RV Brussel

Alle leden die hebben meegeholpen en de kantinecommissie: hartelijk dank. Mede dankzij jullie hebben we er een geslaagde dag van gemaakt waar de deelnemers en ook wij met veel plezier op terugkijken!

 

Fred, Nettie en Marscha
Roeivereniging De Geeuw


 

 

 

 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!