De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
Home | Home | Van de bestuurstafel

 

Van de bestuurstafel

 

Het is eind mei, maar het voelt als maart. Het weer werkt nog niet echt mee en qua corona lijkt het erop dat we ook nog weinig opgeschoten zijn. Nog steeds kunnen we niet binnen 1,5 meter van elkaar komen volgens het geldende protocol.

 

Als bestuur hebben we contact met de gemeente en met andere verenigingen om ons heen om te kijken of we hier beweging in kunnen krijgen. Tot op heden zonder succes. Het is daarbij zuur om te horen en te lezen dat het op verschillende plaatsen in het land wél gelukt is om de gemeente te overtuigen van de mogelijkheid veilig met elkaar te roeien. Voorbeelden als van Alkmaar en Heerhugowaard, Daventria en Den Bosch zijn gedeeld met de gemeente. De gemeente geeft echter aan dat iedere gemeente zelf afwegingen kan maken en dat dat ertoe kan leiden dat het beleid niet overal hetzelfde is. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze gemeente dichter bij het landelijk voorgeschreven beleid zit dan waar wel geroeid kan worden en de meerderheid van de roeiverenigingen zit nog in hetzelfde schuitje als wij.

 

Ondertussen hebben we ook contact met andere verenigingen hierover als bijvoorbeeld de KWS. Hoe dit verder gaat is op dit moment echt niet te zeggen, ook al niet omdat de routekaart die de overheid heeft uitgestippeld nog geen een keer volledig gevolgd is. Er zit niets anders op dan de moed erin te houden. Wij blijven ondertussen het contact met de gemeente zoeken.

 

Naast de coronaperikelen is het bestuur onder meer bezig geweest met:

·       de organisatie van de open dag op 29 mei,

·       het denken over en zoeken naar manieren om de coachboot beter in te kunnen zetten (voorlopig zonder andere boot),

·       het oprichten van de commissie die de facelift van de kantine gaat overdenken (er is nog plek voor wie mee wil denken),

·       implementeren van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.

 

Verder is Maarten Hoekstra jeugd aan het coachen en kan hij daarbij wel wat hulp gebruiken. Niet alleen bij ons, maar ook in de rest van het land staat jeugdroeien in de belangstelling. Jeugdroeien is een speerpunt van de KNRB en leuk!

 

Tot slot willen we jullie vragen om de middag/avond van 18 september vrij te houden voor “De Geeuwsprints” voor alle boottypen en leeftijden, gevolgd door een ceremoniële ALV, borrel etc (het exacte programma moet nog nader worden ingevuld).

 

Tot snel op de Geeuw!

 

Het bestuur

 

 

 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!