De Geeuw
De Geeuw 1 De Geeuw 2 De Geeuw 3
ZOEKEN: zoek

Welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek!

Heb je zin om te roeien op het prachtige roeiwater in en rondom Sneek? Je bent van harte welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek.Kijk en klik eens rond op onze website en neem dan contact met ons op om kennis te maken en eventueel lid te worden. RV De Geeuw staat open voor nieuwe leden, ervaren en onervaren, recreatieve roeiers en wedstrijdroeiers.   

Lid worden

 

Wil je lid worden, of heb je vragen? Neem dan contact op met de secretaris, of bekijk de pagina met informatie over het lidmaatschap.  Normaal gesproken kun je ook gewoon eens binnenlopen in ons clubgebouw aan de Malta 1-A in Sneek. Op zaterdag- en zondagochtend heb je de meeste kans dat je roeiers tegenkomt, maar ook op andere dagen en momenten wordt er geroeid. 

NIEUWS  UIT  DE  VERENIGING

 

        Roeitocht  Rondje Oudkerk

Op 28 augustus a.s. organiseert roeivereniging Epsilon uit Leeuwarden een tocht voor leden en niet-leden rondom Oudker.

Voor verdere informatie:  klik hier.

 

 

 

 

    Stremmingen in ons vaarwater

Niet alleen in de Kerksloot is een poosje afgesloten, maar ook het vaarwater langs de Westersingel ter hoogte van het Martiniplein is gestremd. Deze stemming zal tot november duren. In verband hiermee worden enkele boten naast ons vlot geparkeerd wat het aanvaren van het vlot vanaf het zuiden enigzins belemmert. Het is te hopen dat dit maar tijdelijk is.

 

 

 

       Baggeren van de Kerksloot te IJlst

Op maandag 4 juli wordt er een begin gemaakt met het baggeren van de Kerksloot in IJlst. De doorvaart zal daardoor  beperkt woren, misschien helemaal onmogelijk. Het werk zl 1 a 2 weken gaan duren.

 

 

 

 

      Extra Algemene Ledenvergadering

Het bestuur plant een extra ALV op WOENSDAG 6 JULI om 20.00 u in de kantine. Alle leden hebben hiervoor via de mail een uitnodiging gekregen. Bijbehorende stukken staan op de website in het Ledengedeelte.

Na afloop volgt er een doopplechtigheid van de coachboot en  een 4x.

 

 

       Tweedaagse Kerkboottocht in augustus

De toercommissie organiseert op 27 en 28 augustus een tweedaagse Kerkboottocht naar Hindeloopen met een treinreis. De tocht is ongeveer 35 km lang. Voor verdere informatie klik hier.

 

 

 

     Midzomertocht

 Er staat weer een tocht op het programma. Een tocht naar Terherne heen en terug.

Verdere infomatie kunt je hier bekijken: klik!

 

 

  

 

       Roeisprint en feest: zaterdag 3 september 2022

Op zaterdag 3 september organiseert de activiteitencommisie weer  een  roeisprint op het water voor het vlot .Daarna gaan we gezellig eten en feesten. Net als vorig jaar belooft dit weer een topmiddag te worden. Mark the date!!  Voor meer info: klik hier!

 

Elfstedentocht - zo was het!

Eindelijk was het weer zover: De Elfsteden Roeimarathon kon doorgaan. Vanuit de Geeuw waren er dit jaar geen roeiteams (Maarten roeide met de studentenploeg van Wetterwille mee), maar onze vereniging was de hele nacht open voor het stempelen en de nodige versnaperingen. Jacqueline en Tom waren al vroeg op de avond aanwezig om alle verlichting op te hangen, ook bij de bruggen. Geen overbodige luxe aangezien Sneek 's nachts gepasseerd wordt. Ook het voltallige Keukenteam (Afien, Manon, Laurien, Nicole, Machteld en Frouke) was lekker op tijd voor de aankleding en het maken van soep.

Het hele verslag lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

Kennismaking toertocht

De toertochtcommissie organiseert wederom een nieuwe toertocht.

Voor verder informatie:  klik hierop.

 

 

 

 

 

Kantine Pimpcommissie

Zoals jullie weten zijn wij achter de schermen al een tijdje druk bezig met plannen voor het verfraaien van de kantine. De huidige kantine gaat alweer heel wat jaren mee en is nu wel toe aan een update. Omdat er achter de schermen veel, maar in de kantine nog niet zichtbaar veel gebeurt, leek het ons goed om jullie hier op deze manier even in mee te nemen.

Een grote verbouwing zit er voorlopig niet in, maar er zijn inmiddels wel heel veel andere leuke aanpassingen bedacht. Zo kunnen we alvast verklappen dat over de gehele lengte van de muur achter de tafel een wand-vullende foto komt van de Geeuw. Zo halen we het mooie roeiwater een beetje binnen. Met natuurlijke materialen en mooie frisse kleuren hopen we dat het straks een eigentijdse kantine wordt waar iedereen zich thuis voelt en gezellig aanschuift aan tafel, bar of picknicktafel.
Binnenkort plannen we klusmomenten in en mocht je je daar nu al voor willen aanmelden dan horen wij dat graag!
Hartelijke groet, 
 
Martijn, Corien, Emil, Frederika, Harmen en Machteld

 

 Marrentocht

De toercommissie organiseert  11 juni voor leden van de Geeuw en alle andere Friese roeiverenigingen de Marrentocht.

Aanmelden kan op het formulier in de kantine. Voor info:  klik hier.

 

 

       Prinsenhoftocht

Op 21 mei a.s organiseert de Toercommissie weer een  tocht door een prachtig gebied: Het Prinsenfof.

Voor meer informatie:  KLIK HIER.

 

 

 

 

Landelijke Midweek roeidag

 Beste midweekroeiers,

Onze jaarlijkse landelijke roeidag zal dit jaar op 2 verschillende dagen gehouden worden, t.w. woensdag 17 en donderdag 18 augustus.Naast het recreatieve aspect heeft de roeidag tot doel contacten te leggen met midweekroeiers van andere verenigingen en ervaringen uit te wisselen. Doordat de belangstelling meestal groot is en het aantal roeiplaatsen beperkt, verzoeken wij met maximaal 3 leden (“verkenners”) per vereniging in te schrijven om het roeiwater van één van deze gastverenigingen te leren kennen. Wil je met een grotere groep dan kan dat altijd op een andere met elkaar afgesproken datum.Opgave en betaling dient u te doen bij de contactpersoon van uw vereniging. Deze geeft tijdig het aantal deelneme

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!