De Geeuw
De Geeuw 1 De Geeuw 2 De Geeuw 3
ZOEKEN: zoek

Welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek!

Heb je zin om te roeien op het prachtige roeiwater in en rondom Sneek? Je bent van harte welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek.Kijk en klik eens rond op onze website en neem dan contact met ons op om kennis te maken en eventueel lid te worden. RV De Geeuw staat open voor nieuwe leden, ervaren en onervaren, recreatieve roeiers en wedstrijdroeiers.   

Lid worden

 

Wil je lid worden, of heb je vragen? Neem dan contact op met de secretaris, of bekijk de pagina met informatie over het lidmaatschap.  Normaal gesproken kun je ook gewoon eens binnenlopen in ons clubgebouw aan de Malta 1-A in Sneek. Op zaterdag- en zondagochtend heb je de meeste kans dat je roeiers tegenkomt, maar ook op andere dagen en momenten wordt er geroeid. 

NIEUWS  UIT  DE  VERENIGING

Kennismaking toertocht

De toertochtcommissie organiseert wederom een nieuwe toertocht.

Voor verder informatie:  klik hierop.

 

 

 

 

 

       Kantine Pimpcommissie

Zoals jullie weten zijn wij achter de schermen al een tijdje druk bezig met plannen voor het verfraaien van de kantine. De huidige kantine gaat alweer heel wat jaren mee en is nu wel toe aan een update. Omdat er achter de schermen veel, maar in de kantine nog niet zichtbaar veel gebeurt, leek het ons goed om jullie hier op deze manier even in mee te nemen.
Een grote verbouwing zit er voorlopig niet in, maar er zijn inmiddels wel heel veel andere leuke aanpassingen bedacht. Zo kunnen we alvast verklappen dat over de gehele lengte van de muur achter de tafel een wand-vullende foto komt van de Geeuw. Zo halen we het mooie roeiwater een beetje binnen. Met natuurlijke materialen en mooie frisse kleuren hopen we dat het straks een eigentijdse kantine wordt waar iedereen zich thuis voelt en gezellig aanschuift aan tafel, bar of picknicktafel.
Binnenkort plannen we klusmomenten in en mocht je je daar nu al voor willen aanmelden dan horen wij dat graag!
Hartelijke groet, 
 
Martijn, Corien, Emil, Frederika, Harmen en Machteld

 

 

       Marrentocht.

De toercommissie organiseert  11 juni voor leden van de Geeuw en alle andere Friese roeiverenigingen de Marrentocht.
Aanmelden kan op het formulier in de kantine.
 
Voor info:  klik hier.

 

 

       Prinsenhoftocht

Op 21 mei a.s organiseert de Toercommissie weer een  tocht door een prachtig gebied: Het Prinsenfof.

Voor meer informatie:  KLIK HIER.

 

 

 

 

Landelijke Midweek roeidag

 Beste midweekroeiers,

Onze jaarlijkse landelijke roeidag zal dit jaar op 2 verschillende dagen gehouden worden, t.w. woensdag 17 en donderdag 18 augustus.Naast het recreatieve aspect heeft de roeidag tot doel contacten te leggen met midweekroeiers van andere verenigingen en ervaringen uit te wisselen. Doordat de belangstelling meestal groot is en het aantal roeiplaatsen beperkt, verzoeken wij met maximaal 3 leden (“verkenners”) per vereniging in te schrijven om het roeiwater van één van deze gastverenigingen te leren kennen. Wil je met een grotere groep dan kan dat altijd op een andere met elkaar afgesproken datum.Opgave en betaling dient u te doen bij de contactpersoon van uw vereniging. Deze geeft tijdig het aantal deelnemers aan de contactpersoon van de gekozen vereniging door, informeert of er genoeg plaats is en maakt het totale bedrag aan hem/haar over.
De kosten bedragen 7,50 euro p.p. Er vindt geen restitutie plaats in geval van ontijdige afzegging of niet verschijnen. De uiterste datum van inschrijving is gesteld op 1 augustus 2022. 
Wij zijn heel blij dat er dit jaar 4 verenigingen zich beschikbaar stellen om ons als gast te ontvangen en wij van hun boten gebruik mogen maken. De ontvangst is om 9.30 uur. Men dient in het bezit te zijn van basisvaardigheden voor roeien en sturen.
Voor opgave en overzicht van de tochten hangt een lijst op het prikbord in de kantine.

 

11-stedentocht op 27 en 28 mei 2022

 

De tocht gaat dit jaar weer door - zal het ons lukken om ook deze keer weer mee te doen aan de ElfStedenTocht? Na twee jaar geen Elf-Steden-Roeimarathon willen we nu zeker weer een boot aan de start in Leeuwarden hebben en daarvoor hebben we jouw nodig.Een tocht voor iedereen?

 - Nee, want je moet wel goed geoefend en goed getraind zijn, wil je de tocht meeroeien. Zon, wind tegen of regen, we moeten het gemiddelde van 11 km/h halen.- Ja, want er zijn wel vele mogelijkheden om bij de tocht betrokken te zijn. En als het niet als roeier is, dan misschien als chauffeur, kantinedienst of stempelpost.Nadat door een fout van mij de bijeenkomst op de eerste datum niet kon doorgaan nemen we een tweede aanloop:

Op woensdag, 13 april 2022 om 19-30 uur zien we elkaar in de kantine van De Geeuw.  Mocht je die avond niet kunnen aansluiten maar toch willen meeroeien, geef dat zo snel mogelijk aan zo dat we daarmee rekening kunnen houden.
Dat kan op de inschrijflijst op het prikboord of per mail of telefoon met het onder vermelde adres/nummer.Zeg dit ook voort aan jouw roeimaten ... Met sportieve groet, graag tot woensdag,

Thomas Klein; thomasklein@kpnmail.nl; 0515-423389 / 06-28911543

 

Skiffinstructie Voorjaar 2022

 

Binnenkort starten we weer met het geven van skiffinstructie, zowel voor beginnende skiffeurs (skiffen I) als de wat meer ervaren skiffeurs (skiffen II).Het programma voor skiffen I begint met een aantal kennismakingslessen om te ervaren wat skiffen, balans en ontspanning in een boot is. Dus heb je nog nooit in een skiff gezeten en wil je weleens weten of dit iets voor jou is?De kennismakingslessen zijn op woensdag 11 mei, vrijdag 13 mei en woensdag 18 mei. Tijdstip van 19:00 tot 20:30.Het is aan te raden om al deze lessen te volgen, zo maak je een mooie start voor de ca 10 vervolglessen. De lessen worden aansluitend, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en beschikbare instructeurs verder ingevuld. Ze zullen wekelijks plaatsvinden, houdt hier rekening mee in je agenda.Meld je snel aan! Dit kan via een mailtje naar instructie@degeeuw.nl.Heb je al het certificaat skiffen I en wil je je roeitechniek verbeteren?  Meld je dan aan voor instructie skiffen II en in overleg met jou en de instructeur pakken we dit zo snel mogelijk op!