De Geeuw
De Geeuw 1 De Geeuw 2 De Geeuw 3
ZOEKEN: zoek

Welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek!

Heb je zin om te roeien op het prachtige roeiwater in en rondom Sneek? Je bent van harte welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek.Kijk en klik eens rond op onze website en neem dan contact met ons op om kennis te maken en eventueel lid te worden. RV De Geeuw staat open voor nieuwe leden, ervaren en onervaren, recreatieve roeiers en wedstrijdroeiers.   

Lid worden

 

Wil je lid worden, of heb je vragen? Neem dan contact op met de secretaris, of bekijk de pagina met informatie over het lidmaatschap.  Normaal gesproken kun je ook gewoon eens binnenlopen in ons clubgebouw aan de Malta 1-A in Sneek. Op zaterdag- en zondagochtend heb je de meeste kans dat je roeiers tegenkomt, maar ook op andere dagen en momenten wordt er geroeid. 

  NIEUWS  UIT  DE  VERENIGING

       Afscheid van bestuursleden Ieke en Thomas

Op de ALV van 16 nov. 2022 heeft Martijn met mooie woorden afscheid genomen van Ieke Dekker en Thomas Klein. In de afgelopen zes jaren hebben ze veel betekend voor de club. Ieke heeft de afgelopen jaren  er voor gezorgd dat nieuwe leden een warm welkom kregen en uitstekend les ontvingen. De afgelopen jaren mocht de club daarom een enthousiaste groep nieuwkomers verwelkomen. Ook in nieuwe activiteiten die er werden ontplooid droeg ze haar steentje bij. Als materiaalcommissaris heeft Thomas gezorgd dat de vloot up to date bleef en uitgebreid werd  met nieuwe boten. Vooral bij het laatste project, het vernieuwen van het vlot, was hj heel nauw en heel enthousiast verbonden.

Tijdens deze vergadering werden nieuwe bestuursleden benoemd:  Manon Borsje als materiaalcommissaris en Joris Lampe als roeicommissaris.

 

      Vrijwilligers gevraagd.

Na heel veel jaren stopt Jaqueline Groenendijk  met het regelen van het verhuren van boten en het  coordineren van werkzaamheden rondom de 11-steden roeitocht. Daarom doet het bestuur een oproep aan leden om zich voor deze werkzaamheden in te zetten.

Voor meer info:  klik   hier.

 

 

 

 

 

       Vernieuwing van de kantine

In het laatste weekend van oktober is er een begin gemaakt met de vernieuwing van de kantine.  Lees hier verder ..............

En bekijk alvast enig resultaat!

 

 

     Circuittraining

Dit jaar wordt er ook weer een circuittraining georganiseerd voor alle leden van RV De Geeuw, gedurende het winterseizoen totdat het weer licht wordt. Jonathan Bartsma is weer bereid gevonden wekelijks deze trainingente verzorgen en daar zijn we heel blij mee. Lees verder ...........

 

 

 

 

 

       Het vlot is vernieuwd

Zaterdag 22 oktober wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van het vlot. Het afschrijfboek is weer vrijgegeven en er kan vanaf zondag 23 oktober weer geroeid worden. Op de foto:de eerste afvaart van het nieuwe vlot.

Voor een indruk van de werkzaamheden ........ lees hier verder.

 

 

      Vernieuwing van het Vlot

Zaterdag 15 oktober om 13.00 u begon een grote groep leden met de vernieuwing van het vlot.

 

 

 

      Impressies van het Roeifeest op 3 september

Op 3 september hebben veel leden genoten van een fantastich roeifestijn. Voor het bekijken van een aantal foto's en de uitslag staat er een verslag onder het tabblad VERSLAGEN.  Je kunt ook hierop klikken.    In de kantine ligt ook een fotoboek over het roeifeest.

 

 

 

 

      Toertocht De Hel van Friesland

Voor de ware liefhebbers heeft roeivereniging Wetterwille uit Leeuwarden  een spectaculaire roeitocht uitgeschreven op  5 november a.s. Voor meer info:  klik hier.

 

 

      St. MaartenroeienVrijdag 11 november 2022

Op vrijdag 11 november organiseert de Activiteitencommissie weer een St. Maartenroeien over de Geeuw.

Voor meer info:  klik hierop!

 

 

 

      Vernieuwen van het vlot

Zaterdag 15 oktober starten we om 13.00 u met de montage van  het nieuwe vlot en de demontage van het oude vlot

We verwachten ongeveer tien dagen nodig te hebben voor het vervangen van het oude vlot.

Per dag hebben we zeven personen nodig om deze werkzaamheden uit te voeren.

De werkzaamheden bestaan uit:

1. Montage van de staalconstructie

2. Aanbrengen van de kunststof drijflichamen

3. Aanbrengen van de houten balken en regels op de staalconstructie

4. Demontage en hermontage van de kunststof planken

5. De verzorging van de catering gedurende de dag: de belangrijkste taak.

Van degene die een of meerdere dagen kan helpen ontvangen we graag een mailtje: s.haanstra94@gmail.com

Sjouwe, Thomas en Tom

N.B. Het spreek voor zich dat er op deze dagen niet geroeid kan worden.

 

         Passen en kopen.

De nieuwe zending roeishirts is binnen. De shirts zijn in alle maten  verkrijgbaar.

Zondag 25 september om 11.00 u is er gelegengeid om te passen en kopen in de kantine.

Maandag 26 september is er nog een gelegenheid om 19.00 u .

 

 

 

 

       Roei-estafette Leeuwarden - Dokkum

Op 25 september organiseert de roeivereniging Epsilon te Leeuwarden een roeitocht van in totaal 50 km.

Voor meer info kun je hierop klikken.

 

 

 

            Bijna Weffe (wedstrijd/eten/feest).

 

Aanstaande zaterdag 3 september is het zover, feest op de Geeuw!
Meer dan 70 leden hebben zich al opgegeven voor het eten en er zijn tot nu toe 14 boten ingeschreven voor de wedstrijd.
Wil je nog mee eten of ook de 500m met staande start roeien, dan een mailtje sturen naar secretaris@degeeuw.nl.
De wedstrijd is dit jaar op de Geeuw (i.v.m. recreatie vaart) en goed te volgen vanuit een grote sloep die elke heat met de roeiers vertrekt vanaf de kade naast het botenhuis. Natuurlijk biedt het fietspad naast de waterzuivering ook een goed zicht op de wedstrijdroeiers.
Zelf met je boot (sloep/kano/zeilboot etc.) naar de Geeuw komen om de boten aan te moedigen is natuurlijk ook een goed idee.
De roeiers voor heat 1 stappen om 16.15 in de boot (schema vanaf vrijdag in de kantine).
 

 

     Op tijd: liggen in de boot

In nr. 51 van het blad ROEI (de nieuwste uitgave ligt steeds in de kantine) staat een artikel wat er kan gebeuren als je niet op tijd gaat liggen  bij het onderdoorvaren van een lage brug.

Het artikel is hier ook te lezen

 

 

 

        Roeitocht  Rondje Oudkerk

Op 28 augustus a.s. organiseert roeivereniging Epsilon uit Leeuwarden een tocht voor leden en niet-leden rondom Oudker.

Voor verdere informatie:  klik hier.

 

 

 

 

    Stremmingen in ons vaarwater

Niet alleen in de Kerksloot is een poosje afgesloten, maar ook het vaarwater langs de Westersingel ter hoogte van het Martiniplein is gestremd. Deze stemming zal tot november duren. In verband hiermee worden enkele boten naast ons vlot geparkeerd wat het aanvaren van het vlot vanaf het zuiden enigzins belemmert. Het is te hopen dat dit maar tijdelijk is.

 

 

 

       Baggeren van de Kerksloot te IJlst

Op maandag 4 juli wordt er een begin gemaakt met het baggeren van de Kerksloot in IJlst. De doorvaart zal daardoor  beperkt woren, misschien helemaal onmogelijk. Het werk zl 1 a 2 weken gaan duren.

 

 

 

 

      Extra Algemene Ledenvergadering

Het bestuur plant een extra ALV op WOENSDAG 6 JULI om 20.00 u in de kantine. Alle leden hebben hiervoor via de mail een uitnodiging gekregen. Bijbehorende stukken staan op de website in het Ledengedeelte.

Na afloop volgt er een doopplechtigheid van de coachboot en  een 4x.

 

 

       Tweedaagse Kerkboottocht in augustus

De toercommissie organiseert op 27 en 28 augustus een tweedaagse Kerkboottocht naar Hindeloopen met een treinreis. De tocht is ongeveer 35 km lang. Voor verdere informatie klik hier.

 

 

 

     Midzomertocht

 Er staat weer een tocht op het programma. Een tocht naar Terherne heen en terug.

Verdere infomatie kunt je hier bekijken: klik!

 

 

  

 

       Roeisprint en feest: zaterdag 3 september 2022

Op zaterdag 3 september organiseert de activiteitencommisie weer  een  roeisprint op het water voor het vlot .Daarna gaan we gezellig eten en feesten. Net als vorig jaar belooft dit weer een topmiddag te worden. Mark the date!!  Voor meer info: klik hier!

 

Elfstedentocht - zo was het!

Eindelijk was het weer zover: De Elfsteden Roeimarathon kon doorgaan. Vanuit de Geeuw waren er dit jaar geen roeiteams (Maarten roeide met de studentenploeg van Wetterwille mee), maar onze vereniging was de hele nacht open voor het stempelen en de nodige versnaperingen. Jacqueline en Tom waren al vroeg op de avond aanwezig om alle verlichting op te hangen, ook bij de bruggen. Geen overbodige luxe aangezien Sneek 's nachts gepasseerd wordt. Ook het voltallige Keukenteam (Afien, Manon, Laurien, Nicole, Machteld en Frouke) was lekker op tijd voor de aankleding en het maken van soep.

Het hele verslag lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

Kennismaking toertocht

De toertochtcommissie organiseert wederom een nieuwe toertocht.

Voor verder informatie:  klik hierop.

 

 

 

 

 

Kantine Pimpcommissie

Zoals jullie weten zijn wij achter de schermen al een tijdje druk bezig met plannen voor het verfraaien van de kantine. De huidige kantine gaat alweer heel wat jaren mee en is nu wel toe aan een update. Omdat er achter de schermen veel, maar in de kantine nog niet zichtbaar veel gebeurt, leek het ons goed om jullie hier op deze manier even in mee te nemen.

Een grote verbouwing zit er voorlopig niet in, maar er zijn inmiddels wel heel veel andere leuke aanpassingen bedacht. Zo kunnen we alvast verklappen dat over de gehele lengte van de muur achter de tafel een wand-vullende foto komt van de Geeuw. Zo halen we het mooie roeiwater een beetje binnen. Met natuurlijke materialen en mooie frisse kleuren hopen we dat het straks een eigentijdse kantine wordt waar iedereen zich thuis voelt en gezellig aanschuift aan tafel, bar of picknicktafel.
Binnenkort plannen we klusmomenten in en mocht je je daar nu al voor willen aanmelden dan horen wij dat graag!
Hartelijke groet, 
 
Martijn, Corien, Emil, Frederika, Harmen en Machteld

 

 Marrentocht

De toercommissie organiseert  11 juni voor leden van de Geeuw en alle andere Friese roeiverenigingen de Marrentocht.

Aanmelden kan op het formulier in de kantine. Voor info:  klik hier.

 

 

       Prinsenhoftocht

Op 21 mei a.s organiseert de Toercommissie weer een  tocht door een prachtig gebied: Het Prinsenfof.

Voor meer informatie:  KLIK HIER.

 

 

 

 

Landelijke Midweek roeidag

SPONSOREN:

finx