De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Home | bestuursnw 2023

Van de bestuurstafel

Een nieuw roei-jaar is aangebroken. Het eerste jaar sinds 2020 waarin we hopelijk niets merken van Corona. Het lijkt al eeuwen geleden.

De vereniging staat er goed voor! We hebben afgelopen jaar een nieuw vlot gebouwd, de kantine fleurt enorm op van de make-over die afgelopen tijd is ingezet en de vloot ligt er goed bij.Dat betekent niet dat we achterover gaan leunen. Als bestuur hebben we ons voor 2023 de volgende doelen gesteld:

-      Verbeteren van onze communicatie door nieuw ict-platform (e-captain), nieuwe websiteen nieuwsbrieven

-      Ledengroei, zowel ervaren als onervaren leden enthousiast maken voor de roeisport

-      Eropuit! de Geeuw vaker bij roei-evenementen aan de start laten verschijnen, nieuwe roeigebieden verkennen

-      Analyseren van de opbouw en redelijkheid van de jaarlijkse kosten van lidmaatschap

In het bijzonder willen we in deze update jullie aandacht vragen voor de ontvangst en begeleiding van aspirant leden. De open dag is gepland op 25 maart 2023. Aansluitend begint een periode van ca 3 maanden waarin we de aspirant leden kennis laten maken met onze vereniging en het roeien. Dat vergt veel inspanning van de instructie-commissie en onze leden, alle hulp met deze leuke en dankbare activiteit is van harte welkom! Bedenk dat je geen oud-olympiër hoeft te zijn om mensen wegwijs te maken binnen de vereniging of ze te leren roeien. Ook als je voor het tweede of derde jaar lid van De Geeuw bent, kun je hierin echt wat betekenen. Daarbij kunnen koppels gemaakt worden waarbij je als minder ervaren instructeur ook kunt leren van een meer ervaren instructeur. Met een beetje geluk steken we zo ook van elkaar nog flink wat op! Graag doen we een beroep op jullie allemaal om hierbij te helpen! Wil je hier meer over weten? Op zaterdag 4 februari, 09:00 uur organiseren we een instructieles. We willen een leuke ochtend vullen met roeien, praktijkgerichte oefeningen en het uitwisselen van ervaringen over het geven van instructie. Aanmelden via instructie@degeeuw.nl.

Mocht je mensen kennen met roei-ervaring: sleep ze mee naar de vereniging! Je mag mensen die geen lid zijn introduceren en in overleg vinden we ook wel een ploegje dat ze op sleeptouw kan nemen als dat moet. Voor de meeste mensen met roei-ervaring is de vereniging een verborgen parel. Maar weinigen zijn zich bewust van ons roeiwater en de staat en opbouw van de vloot. Daar gaat die nieuwe website ook wat aan veranderen hopelijk.

Deze tijd van het jaar staat bij de materiaalcommissie in het teken van onderhoud. Komons helpen de vloot mooi te houden. Daar hebben we allemaal wat aan! De intekenlijsten voor de poetsavonden en -middag hangen op het prikbord.

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet wordt in het hemelvaartweekeinde weer een 11stedentocht verroeid. De organisatie ligt in de eerste plaats bij Wetterwille. Wij zijn mede-organiserende vereniging. Dat betekent concreet dat we “rayonhoofd” zijn voor Sneek en IJlst. Daarvoor hebben we ieder jaar hulp van onze leden nodig. Het wordt een reuze-gezellige avond/nacht waarin je dit jaar zoals het nu lijkt ook tenminste 2 Geeuwploegen voorbij ziet komen. Geweldig hoe de deelname dit jaar wordt voorbereid. Graag doen we hiervoor een beroep op jullie. Meld je aan bij instructie@degeeuw.nl.

Tot slot vragen we in deze update ook graag de aandacht voor veiligheid op het water. Op de laatste ALV is het huishoudelijk reglement in dat opzicht aangevuld. We zien al veel leden roeien met fluorescerende gele outfits. Super! Houd graag in je achterhoofd dat zichtbaarheid belangrijk is, maar dat er ook nog andere veiligheidsaspecten zijn. Denk er bijvoorbeeld om dat het water nu echt ijskoud is. Kies veiliger routes en sla je toch om: bekommer je alleen om jezelf en niet om de boot! Zo snel mogelijk uit het water is het devies. Zwemvesten hangen voor iedereen in de loods. We gaan ze niet verplichten, maar ga verstandig met de mogelijkheid om.

Speciaal voor de skiffeurs onder ons; op 29 januari, om 16:30 hebben we weer een training; ‘veilig in de boot klimmen’ georganiseerd, wil je meedoen? Meld je dan aan via instructie@degeeuw.nl.

Hopelijk tot snel op De Geeuw!

Manon, Joris, Sjouwe, Hans en Martijn.

 

Ps. Neem de jaarplanning van de site over in je agenda zodat je niks mist!

 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!