De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | VERSLAGEN

 

Beginnerstocht 25 september 2021

 

Zaterdag 25 september hebben we een leuke beginnerstocht gemaakt. Het was voor een aantal mensen de eerste tocht waaronder voor mij. Het weer was uitstekend. Na de indeling gehoord te hebben konden de boten het water in. Met 7 boten,. 3 C4's en 4 C2's gingen we op pad. Door IJlst door de  Tsjerkesleat. Een paar boten wisselde hier van stuur.via de Riper Feart richting de Swarte Brekken. Het was best druk met bootjes. Op de Brekken konden we elkaar inhalen en er een klein wedstrijdje van maken. Een verdiende pauze voor koffie, thee en zelfgebakken taart bij een Marekite plek was genieten. Even gezellig bijkletsen. De wind was iets toegenomen. De tocht verder vervolgd via
De Wâldfeart. Daar kwamen we een groep mooie houten zeilboten tegen. Ook bezig met een tochtje. Ze hadden het lastig met tegen de weinig aanwezige wind in kruisen. Zo gingen we weer terug door Sneek naar de vereniging. Een zeer geslaagde gezellige tocht.

 Pauline  van  Diest

Hieronder  een paar foto- impressies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Purmerroeitocht zaterdag 18 september

(Was je er niet bij…..dan heb je wat gemist!)

 

Zaterdagochtend verzamelden wij, Nettie, Ada, Ruurdtje, Thomas, Jetske, Jack, Elisa, Fred, Carla en Marijke, al vroeg bij De Geeuw.

We vertrokken met 3 auto’s en door de flinke mist in Noord-Holland kwamen wij een uur later aan in zonnig Purmerend bij roeivereniging De Where.

Na een hartelijke ontvangst met een bakje koffie/thee en uitleg over de route vertrokken we in 3 wherrys.

Eerst gingen we via de stad purmerend naar het buitengebied op weg naar Jisp, het was genieten om een keer in een hele andere omgeving te roeien, gelukkig was het riet niet al te hoog en was het niet druk op het water.

Er waren veel futen met wat grotere jongen en er was er 1 met nog een klein jong op de rug.

Via het Noord Hollands Kanaal gingen we naar de Jispersluissloot via een sluisje.

Bijna leek hier onze tocht te stagneren omdat we de sluiswachter niet telefonisch konden bereiken…..maar gelukkig kwam hij ons “versluisen".

Omdat deze meneer ons zo hartelijk ontving dronken we onze koffie met “oude wijven" koek bij hem op de kade op. Hier hadden meteen ook de sanitaire stop.

Nu kwamen we in een prachtig gebied het Jisperveld een waterrijk veenweidegebied met een wirwar van boerenslootjes, weilanden en rietkragen.

Regelmatig wisselden we van stuur op weg naar onze lunch stop. Jammer dat door een onhandige manoeuvre tijdens het uitstappen (T….s) overboord viel. Of toch express…?

Het was volop genieten van de mooie omgeving en elkaars gezelschap. Na de lunch gingen we via Neck terug naar Purmerend, onderweg hadden we nog een uitdaging omdat we bij Neck de boten over de weg naar een andere sloot moesten tillen.Meteen hierna moesten we onder de laagste brug door die ik ooit had getroffen tijdens het roeien, maar niets was voor ons te gek!

Na 28km roeien kwamen we voldaan weer terug bij De Where.

Het is een aanrader om met elkaar af en toe te gaan roeien in een ander, onbekend gebied, maar dit kan natuurlijk alleen maar wanneer er mensen zijn zoals Jetske en Thomas die deze mooie tocht voortreffelijk voor ons hadden uitgezocht en voorbereid.

Onze hartelijke dank voor deze mooi onvergetelijk dag.

Marijke van Raamsdonk

 

Fietsen en Roeien rond het Sneekermeer

Op zaterdag 9 april stonden we kleumend op het vlot om aan de fiets- en roeitocht te beginnen. Er stond een strakke wind en er waren hagelbuien voorspeld, maar dat kon ons niet weerhouden om op pad te gaan. De Sybesloot vertrok richting Oppenhuizen, Uitwellingerga en de Langweerder Wielen terwijl de fietsploeg langs het Sneekermeer naar het Sneeker Hof reed om daar met de pont over te steken. Bij de oude sluis hebben we eerst nog koffie gedronken en  heerlijke taart gegeten. Gerrit, dat was top! De veermannen begroetten ons enthousiast, we waren namelijk de eerste klanten op deze winderige dag.
Daarna waren we op weg naar Rufus, waar we tegelijk met de roeiploeg arriveerden.
De welverdiende lunch in het gezellige restaurant verliep zeer gemoedelijk.
Daarna wisselden de ploegen. Het waaide nog steeds hard, daarom gingen we via de Goïngarijpster poelen terug. Wat een verrassende en interessante route kregen we te zien. Door
smalle vaartjes en natuurgebieden met veel vogels kwamen we uiteindelijk weer op het Ges uit. En zelfs de zon liet zich nog zien.
Terug bij de club waren ook de fietsers weer aangekomen. Het was een prachtige tocht en goed georganiseerd door Gerrit en Thomas.
 

 

 

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!