De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Roeiboot huren | Finse Kerkboot

Huur een Finse Kerkboot bij De Geeuw in Sneek

Roeivereniging De Geeuw is de trotse eigenaar van een bijzondere roeiboot: een Finse kerkboot. Je roeit in de Finse kerkboot met 14 roeiers en 1 stuurman of -vrouw. Je kunt er makkelijk een fikse afstand mee roeien. De techniek is niet moeilijk. Een ploeg geoefende roeiers haalt al snel een snelheid van 6 tot 8 mijl per uur, en kan dat uren lang vol houden.
 

Finse kerkboot huren

De Finse kerkboot ligt op het terrein van De Geeuw in Sneek en kan daar gemakkelijk te water. Voor roeiverenigingen is de kerkboot te huur voor € 230,- per dag. Vanaf drie dagen geldt een verhuurkorting.

Wilt u de Finse kerkboot huren, neem dan contact op met de kerkbootcommissie via onderstaand mailadres.

kerkboot@degeeuw.nl

 

Bekijk hier de flyer over het huren van de Finse kerkboot (Nederlands) en hier de flyer over het huren van de Finse Kerkboot in het Duits, en hier de flyer over het huren van de Finse Kerkboot in het Frans.
 

Roeien met de Finse kerkboot

Kerkboot roeien is een aparte ervaring en biedt vele mogelijkheden. Beginnende roeiers bijvoorbeeld kunnen door naast hun coach te zitten individuele coaching krijgen. Voor oud-wedstrijdroeiers tot elke leeftijd is het een unieke manier om nog eens met hun oude ploeggenoten het water op te gaan in het kader van een reünie bijvoorbeeld. Verder kan het voor wedstrijdroeiers een aangename manier zijn om in de wintermaanden de duurtraining af te wisselen. De “ideale” roeibeweging wordt veel meer benaderd dan op de ergometer en het draagt in sterke mate bij aan de ontwikkeling van een groepsgevoel.

Lees hier een verslag van een dagje roeien met de Kerkboot in Friesland.

 De enige Finse kerkboot in Nederland

Tijdens het bezoek van de Finnen aan Sneek klikte het zo goed, dat een groep van RV de Geeuw werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Karelia Soutu, een toertocht van 205 km over de Karelische meren. Aldaar werd de groep zo geïnspireerd, dat ze in 2003 besloten om een boot aan te schaffen. Tot op de dag van vandaag is dit in Nederland de enige in zijn soort, vertelt Frans Middelhoff van RV de Geeuw: "Het idee was oorspronkelijk om andere verenigingen te inspireren om hetzelfde te doen en vervolgens wedstrijden te roeien tegen elkaar. Het is echter niet zomaar een boot, van ruim twaalf meter lang en twee meter breed. Bovendien heeft het vaste dollen en daardoor een spanwijdte van ruim zeven meter. Dat is voor veel verenigingen niet altijd een optie, qua vaarwater of qua opslag. Tot op de dag van vandaag hebben wij daarom de enige Finse kerkboot in het land.”

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!