De Geeuw
De Geeuw
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD
Home | Agenda | Nationale Weerribben-Wieden marathon 2020

 

Nationale Weerribben-Wieden marathon 2020

Op zaterdag 4 april 2020 organiseert Roeivereniging ’t Diep uit Steenwijk weer de jaarlijkse roeimarathon. De marathon is 53 km lang en voert door het prachtige Weerribben en Wieden gebied in NW-Overijssel. De mogelijkheid bestaat om met de wedstrijd- of prestatietocht mee te doen. De wedstrijd telt mee voor het KNRB-marathon klassement.

Mocht je de marathon te lang vinden, dan is er nog het alternatief om op zondag 5 april 2020 de toertocht over 35 km te roeien.

Er kan worden gevaren met wherry’s, C2+ of C4+. Het is een prima training voor de Elfsteden roeimarathon, maar je kunt natuurlijk ook meedoen als je niet van plan bent de Elfsteden te roeien! De marathon is bedoeld voor de sportieve en goed voor langere afstanden getrainde roeier, man of vrouw, jong of oud.

Voor het vervoer van onze C4*-boten moeten we een beroep doen op de botenwagen van RV Aengwirden uit Heerenveen. Een alternatief is dat we boten huren bij RV ’t Diep, maar er is slechts een beperkt aantal beschikbaar.

Als je belangstelling hebt voor deze tocht geef je dan vóór 1 januari 2020 op bij Peter Wiersma. Stuur dan een e-mail naar Peter. Je kunt je individueel of als team opgeven. Geef ook aan of je een voorkeur hebt voor de wedstrijd- of de prestatietocht en voor welk van de hiervoor genoemde boottypes. Met degenen die zich hebben opgegeven moeten we in onderling overleg bekijken tot welke teamindelingen we kunnen komen.

Peter Wiersma

SPONSOREN:

finx
webdesign studio vet!