De Geeuw
De Geeuw 1 De Geeuw 2 De Geeuw 3
ZOEKEN: zoek
VAARVERBOD

Welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek!

Heb je zin om te roeien op het prachtige roeiwater in en rondom Sneek? Je bent van harte welkom bij roeivereniging De Geeuw in Sneek. Kijk en klik eens rond op onze website en neem dan contact met ons op om kennis te maken en eventueel lid te worden. RV De Geeuw staat open voor nieuwe leden, ervaren en onervaren, recreatieve roeiers en wedstrijdroeiers.

Lid worden

Wil je lid worden, of heb je vragen? Neem dan contact op met de secretaris, of bekijk de pagina met informatie over het lidmaatschap.  Normaal gesproken kun je ook gewoon eens binnenlopen in ons clubgebouw aan de Malta 1-A in Sneek. Op zaterdag- en zondagochtend heb je de meeste kans dat je roeiers tegenkomt, maar ook op andere dagen en momenten wordt er geroeid.

 

NIEUWS  UIT  DE  VERENIGING

 

    Filmen

    Datum: 25 november 2021

    De komende periode is het voor alle roeiers         mogelijk      om een filmpje te laten maken van je roeiploeg, eventueel met een bespreking over de roeitechniek n.a.v. de opname.
Jezelf zien roeien (en tips krijgen) helpt enorm om je roeitechniek, dus ook je roeiplezier, te verbeteren. 
Nu we een handig coachbootje hebben en een smart-tv op de verenging kunnen we dit op een vlotte en eenvoudige manier uitvoeren. 
Jan Prange, Dik de Zwart en Jos Sluijter gaan op verzoek de filmpjes maken en nabespreken.
Wil je gebruik maken van dit aanbod maak dan een afspraak met Jan, Dik of Jos (telefoonnummers op de ledenlijst).
Voor meer informatie kun je natuurlijk ook eerst even contact  opnemen met een van deze heren.

    Frans Middelhoff benoemd tot erelid van De Geeuw

    Datum: 17 november 2021

De Algemene Ledenvergadering van De Geeuw heeft op 17 november 2021 Frans benoemd tot erelid van de vereniging wegens zijn jarenlange verdiensten voor de club. Deze benoeming vond plaats tijdens een virtuele vergadering. De concept oorkonde is daarom bij Frans thuis uitgereikt. Hiervan is een videoopname gemaakt die te zien is Onder het tabblad LEDEN, sub LEDENVERGADERING.

 

    Helaas!  Weer een lockdown.

    Datum:  12 november 2012

Vanaf zaterdag 13 november sluiten we de kantine en de kleedkamers. De loodsen en de toiletten zijn wel  open  en er kan geroeid worden.  Ook de ALV op woensdag 17 november in de Schuttersheuvel  moeten we afzeggen.  In plaatsdaarvan gaan we digitaal vergaderen via TEAMS. Een link om de vergadering te volgen,  kunnen jullie volgende week via de mail verwachten.                       

 

     St. Maartentocht

     Datum: 2 november 2021

Op 11 november is er een rondje roeien met de nieuwe leden. Er is plaats voor 21 roeiers.  Een lijst om te aan te melden hangt in de kantine. We zijn aanwezig om 19.00 u om alles klaar te maken en vertrekken om 20.00 u. Om ongeveer 21.30 u zijn we weer terug bij de club.


 

       Tocht:  De Hel van Friesland

          Datum: 15 oktober 2021

Wetterwille organiseert op zaterdag 6 november DE Hel van Friesland, een retourtje Dokkum.

 

         Circuittraining bij De Geeuw

           Datum: 13 oktober 2021

 Op woensdag 20 oktober van 19.30u - 20.30u wordt er een proefles circuittraining georganiseerd bij de Geeuw. De training is een combinatie van conditie, krachttraining en mobiliteit. Onder professionele begeleiding van Jonathan kan iedereen op zijn eigen niveau trainen. De training zal buiten bij de loods plaatsvinden. Aan de eerste 10 lessen zijn geen kosten verbonden.  Voor meer info en opgeven stuur een mailtje/ appje naarWiebe Engelmoer. Zie ledenlijst .                                                                               

 

       Poetsavonden

Onze mogelijkheden om op een gewone avond te roeien worden nu weer snel minder en straks, als de wintertijd weer ingaat, is dat voor de meesten helemaal voorbij. Jammer, maar we kijken terug op een prachtige zomer met een lange periode met mooi roeiweer en dan kunnen we met een gerust hart de rustigere periode ingaan.

Menigeen kijkt al weer uit naar de jaarlijkse poetsavonden die voor ons bij het najaar horen zoals de kastanjes en de bladeren die van de bomen vallen.

Dit jaar hebben wij negen avonden/middagen gepland, zeven keer de kans om mee te doen; zeven keer in de avonduren en twee keer in de middag. De dagen zijn

·       maandag 8 november           19-00 t/m 21-30 uur

·       woensdag, 10 november       19-00 t/m 21-30 uur

·       donderdag 11 november       13-30 t/m 16-00 uur

·       donderdag 11 november       19-00 t/m 21-30 uur

·       maandag, 15 november        19-00 t/m 21-30 uur

·       dinsdag 16 november            19-00 t/m 21-30 uur

·       donderdag 18 november       13-30 t/m 16-00 uur

·       donderdag 18 november       19-00 t/m 21-30 uur

·       dinsdag, 23 november           19-00 t/m 21-30 uur

Op woensdag 17 november wordt niet gepoetst i.v.m. de algemene ledenvergadering (hint!)

De inschrijflijsten hangen weer in de kantine en je kunt je opgeven via mail bij

·       truderobbers@gmail.com

Met zes personen per avond/middag kunnen we het werk goed aan.

Met name de nieuwe leden van de Geeuw zijn hiervoor gevraagd, maar zeker ook alle ervaren roeiers. Laten we samen goed voor onze boten zorgen!

      Doop van de Joustervaart

 Deze boot is een bijzondere aanschaf. Als het een auto was geweest zou de verkoper hebben gezegd: ‘is van een oud vrouwtje geweest,heeft altijd binnen gestaan. Heel weinig kilometers op de teller en zo goed als nieuw’. Nou is dit een boot en is hij niet van een oud vrouwtje geweest, maar het klopt wel dat de boot z.g.a.n. is en weinig mijlen heeft gemaakt.

Deze Wintech 4 is gebouwd in 2018. Wiersma gebruikte hem als demoboot, o.a.voor de jeugd wk. De ongestuurde Wintech vieren worden sinds twee jaar met succes ingezet door de nationale juniorenselectie.

Over oude vrouwtjes gesproken: de gemiddelde leeftijd bij de Geeuw is 58.Dat maakt mij dus behalve tot een oud vrouwtje, ook tot de gemiddelde Geeuwer. En over jeugd gesproken: Het was onze jeugd die het initiatief heeft genomen voor deze boot. Want voor ons is rond de 40 piepjong. De jongetjes die straks de boot officieel gaan voorroeien, zijn het gewoon gaan dóen met deze boot en hebben bewezen dat ze ermee overweg kunnen.

 Maar wat is er nou zo bijzonder aan een vier zonder? Behalve dan dat er geen stuurman in zit, wat op zich ongezellig is? Nou, sinds de olympische Spelen wordt het het vlaggenschip van het roeien genoemd. Pure raceboten, volgens Wintech.

In Tokio was er Olympisch goud voor de mannen, met een tijd van 5’ 32” over 2 km. Ondanks een ‘mispeer’ (wat volgens mij een snoek heet) haalden zegoud en een wereldrecord!Scullend.


Deze boot wordt ook afwisselend boord en scullgeriggerd. Leuk dat boordroeien zo een beetje in trek komt. Want boordroeien blijft toch het mooiste werk, als het goed gaat.

 Een snelle, lichte boot dus. Waarschijnlijk de snelste boot vd vereniging. Een primeur en uniek voor onze vloot. Hartstikke leuk!

Eisen: Boordroeien 2, Scullen 3, boeg skiffen 2

 Het water waarnaar deze boot is genoemd is hier 6 km vandaan.Maar hij heet NIET gemaaltje.

De Olympische mannenploeg zou over 6 km 16’ en 36” doen.Onze jongens en meisjes misschien iets langer, maar dat mag de pret niet drukken.

Naar dit water ga je onder 3 bruggen door en heeft de boeg 9 bochten te sturen. Als dat allemaal gelukt is, ben je op de… Joustervaart.

 Joustervaart, met dit gezegende Geeuw-water doop ik u. Ik wens u en uw bemanningen een behouden vaart!